5 idei de cadouri pentru copii mici

5 idei de cadouri pentru copii mici

Suntem selectivi la cadouri. Ce vorbesc, suntem selectivi și când vine vorba de jucării, haine sau orice accesoriu pentru copii. De ce? Pentru că oferta de pe piața e mare și variată, pentru că nu tot ce se fabrică este testat ca fiind sigur și educativ și pentru că suntem inundați de mesaje publicitare, bannere și reclame agresive care ne afectează subconștientul și ne face să cumpărăm crezând că știm exact produsul respectiv. Așa că suntem SELECTIVI!

Nu cumpărăm foarte mult, dar alegem cu grijă ce punem în pungă, valabil și pentru cadourile pentru fetele noastre sau pentru darurile pe care le facem prietenilor. Anul ăsta am decis să mă orientez din timp și am câteva sugestii și pentru voi, dacă sunteți în căutare de jucării faine pentru copii.

Mi-am dorit de multă vreme o astfel de carte pentru Mara. Ce zic? Îmi pare rău că nu i-am făcut și Sarei una, pun pariu că o să se uite peste umăr la soră-sa și că o să vrea și ea să facă activitățile de acolo dar trebuie să caut ceva cu unicorni pentru vîrsta de 4+, așa că mă conformez. Mukibooks este un brand care oferă produse de calitate, din materiale prietenoase copilului și cel mai important, sigure. Planșele cu activități pot fi folosite înca de la șase luni, pe site găsiți multe activități corespunzătoare fiecărei vârste. Copilul descoperă, inventează, creează printr-o jucărie care-l distrează și îl învață în același timp. O astfel de carte senzorială realizată din materiale naturale combină explorarea tactilă cu dezvoltarea motricității fine și a creativității.

Tăblița se recomandă de la 3+ și este fantastică pentru dezvoltarea creativității, a spiritului artistic, a coordonării ochi-mână și a motricității. Este foarte interesantă și pentru adulți, aș spune că are un efect relaxant atunci când bilele se lipesc de creionul magnetic. Sara este încântată de ea, o recomand cu încredere. În plus, pe site-ul celor de la educlass.ro găsiți foarte multe jucării educative și interesante care vă pot inspira pentru alegerea cadourilor. Aruncați un ochi!
Marei i-am ales o căsuță adaptată vârstei ei deși și ea trage către jucăriile soră-sii. Iar Sara mai are jocul ăsta de care este foarte interesată pentru că a învățat să numere, adunări și scăderi până la zece iar MathLink Cubes îți face o introducere în lumea matematicii într-un mod distractiv.

Jocul Mathlink Cubes încurajează dezvoltarea gândirii critice și a abilităților matematice cu o serie de cerințe simpatice. Copiii învață despre adunare, scădere, înmulțire, împărțire, dimensiuni, culori, sortare și despre formele geometrice. Cu ajutorul pieselor ei mai pot construi propriile animăluțe 3D, vehicule și altele.

Sara adoră poveștile, cu precădere cărțile cu Moș Crăciun, așa că avem o mică colecție de la editura DPH pe care o citim în fiecare seară înainte de culcare. Crăciunul perfect al Emei, Cuminte de Crăciun, O petrecere minunată de Crăciun, Povestea lui Moș Crăciun, De ce strălucește nasul lui Rudolph sau O scrisoare pentru Moș Crăciun sunt câteva dintre titlurile noastre preferate. Cărțile sunt alese pe sprânceană, cu mesaje frumoase și  ilustrații foarte drăguțe. Vreau să mai cumpăr câteva să le împachtez frumos și să le pun sub brad.

Cel mai mult îmi plac pentru că sunt mari, foarte ușor de colorat și sunt lavabile așa că le poți refolosi. Se colorează cu carioci pe bază de apă și există unele modele de carioci și pentru bebeluși cu vârful mai rotunjit.

Îmi plac pentru

  • Că au o gamă variată de jucării, împărțită pe vârste, educative sau inspirate din natura, care invită copiii să recreeze situații de viață surprinse în poveștile copilăriei. Dând jucăriilor un sens, imaginația lor infinită îi poartă în lumi pe care habar n-aveau că există și care se cereau descoperite.
  • Că sunt făcute manual, fiecare jucărie e finisată individual și are linii și particularități specifice, în funcție de bucata de lemn din care a fost confecționată.
  • Că cele vopsite sunt non-toxice, dar că există și nevopsite care invită copilul la a-și personaliza jucăria în funcție de preferințele sale.
  • Că readuc la viață basme populare prin jucăriile tradiționale românești și apropie de generația actuală, povești străvechi, legende sau datini populare care fac parte din cultura și tradiția românească.
  • Materialul din care sunt confecționate este unul viu așa că interacțiunea copiilor cu lemnul și culorile naturale, stimulează într-un fel ziditor și armonios dezvoltarea și creșterea emoțională și cognitivă.

Dacă și voi știți jucării drăguțe și educative ce merită să le facem faimoase, scrieți-mi vă rog în comentarii. Spread the joy! 🙂


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*