O zi în care mi-am spus DA

O zi în care mi-am spus DA

Să fii mamă poate fi copleșitor. Frumos, emoționant, minunat dar uneori extenuant. Renunți la multe lucruri pe care, înainte să ai un copil, nici nu te-ai fi gândit să le dai la o parte. Habar n-aveai că poți sta câteva zile cu părul nespălat (doar n-a murit nimeni din asta), că rufele uscate se mai pot usca încă o zi (pur și simplu nu mai găsești energie să le strângi) și când te uiți la cada pe care o pregătești zilnic pentru copiii tăi, nici nu îndrăznești să ți-o imaginezi plină cu apă fierbinte și spumă, așa cum ții tu minte că îți plăcea pe vremuri să faci baie.

Pe scurt, e greu. Minunat dar greu, hai să n-o mai dăm cotită.

Și adevărul este că simți nevoia să te mai gândești și la tine, să-ți iei energia de undeva, să-ți umpli rezervorul cu răbdare și zen ca să poți să dai mai departe, la rândul tău. Dar când și cum?

Mereu e o oală pe aragaz, un covor care așteaptă să fie pieptănat, o farfurie răsturnată, stai că a pus mâna pe carioci, nu peretele, te rog eu, nici pe parchet, hai că mai încercăm o dată pe o coală de hârtie.

Și te arunci în pat, târziu, că nu e simplu să adormi doi copii pe rând și să nu te simți ca și cum nu te-ar fi călcat trenul și te întrebi, practic: Ce am făcut eu astăzi pentru mine? 

O zi în care mi-am spus DA a fost duminica programată să mă întâlnesc cu Leea, o tânără fotograf, pasionată de artă și de frumos, care m-a invitat în studioul ei să-mi facă câteva fotografii. Doar că ceea ce trebuia să fie o ședință foto s-a transformat într-o experiență în adevăratul sens al cuvântului. Începând de la faptul că am discutat și am pus detaliile la punct cu mult înainte ca Leea să apese declanșatorul aparatului de fotografiat, apoi că am reușit să o cunosc și astfel mi-am dat seama câte de mult rezonez cu cea care s-a transformat pentru câteva ore, în oglinda mea. Roxana, un make-up artist extrem de talentat m-a răsfățat și m-a machiat, ba mai mult, m-a făcut să-mi placă de mine, să mă simt bine în pielea mea, frumoasă, cum rareori m-am mai simțit de când am născut. Ca toate să se împletească așa cum nici nu visam, am purtat o rochie  de la Atelierul Isabellei Vijiiac incredibil de frumoasă, pe care am adorat-o din prima clipă în care am văzut-o.

Și ca să nu vă mai țin pe jar, cam asta a ieșit. Urmează o campanie foarte frumoasă cu aceeași echipă despre femei care și-au îmbrățișat frumusețea în clipa în care au devenit mame și despre mame care au învățat să spună da, mai des și cu un glas ceva mai tare. Stați pe-aproape, vă pregătesc ceva fain!

Asta a fost ziua în care mi-am mulțumit că m-am lăsat să zic DA, să-mi încarc bateriile și rezervorul cu energie și zen. De toate celelalte sunt recunoscătoare celor care au făcut posibilă asta, Leea.ro, Roxana și Atelier Isabella Vijiiac. Și zău dacă nu vreau să învăț mai des să fac asta!

Mulțumesc Leea.ro, ai făcut minuni cu aparatul tău, sărutmâna Roxana, ai scos tot ce e mai fain din mine cu machiajul și mulțumesc Atelier Isabella Vijiiac pentru că mi-ai dat voie să mă simt unică.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*