Jucării artizanale din lemn de la Bumbu toys (Video) + Concurs

Jucării artizanale din lemn de la Bumbu toys (Video)  + Concurs

 

Unul dintre lucrurile  pe care îmi place să le fac este să împart cu cititorii blogului, micile mele descoperiri, chit că e vorba despre jucării sau despre meșteri artizani, care își pun amprenta atât de meticulos și în detaliu pe fiecare produs care le iese din mână. Astăzi, pe blog, vă spun povestea jucăriilor din lemn cu personalitate de la Bumbu toys.

Cine este Bumbu toys?

Familia Bumbu locuiește undeva pe lângă Bran unde a înființat o fabrică de jucării. Inspirația acestui brand a venit o dată cu apariția copiilor, după un model german de jucării confecționate în totalitate din lemn. Așa s-au născut jucăriile Bumbu, confecționate din lemn de paltin, colorate manual cu vopsele non-toxice, cu forme atrăgătoare și simple, dar care, spre deosebire de alte surate de-ale ei, au un design inspirat din tradiția și folclorul românesc.

Fiecare piesa este plămadită cu migală pentru a putea pătrunde ușor în lumea imaginară a jocurilor de copii – artizanat de calitate superioară. Materialul din care sunt confecționate jucăriile este unul viu, astfel încât interacțiunea copiilor cu lemnul si culorile naturale, domoale, stimulează într-un fel ziditor și armonios dezvoltarea lor – creșterea lui emoționala și cognitiva. (sursa aici)

Ce-mi place la Bumbu toys:

  • Că au o gamă variată de jucării, împărțită pe vârste, educative sau inspirate din natura, care invită copiii să recreeze situații de viață surprinse în poveștile copilăriei. Dând jucăriilor un sens, imaginația lor infinită îi poartă în lumi pe care habar n-aveau că există și care se cereau descoperite.
  • Că sunt făcute manual, fiecare jucărie e finisată individual și are linii și particularități specifice, în funcție de bucata de lemn din care a fost confecționată.
  • Că cele vopsite sunt non-toxice, dar că există și nevopsite care invită copilul la a-și personaliza jucăria în funcție de preferințele sale.
  • Că readuc la viață basme populare prin jucăriile tradiționale românești și apropie de generația actuală, povești străvechi, legende sau datini populare care fac parte din cultura și tradiția românească.
  • Materialul din care sunt confecționate este unul viu așa că interacțiunea copiilor cu lemnul și culorile naturale, stimulează într-un fel ziditor și armonios dezvoltarea și creșterea emoțională și cognitivă.

Cum sunt confecționate jucăriile din lemn?

În procesul de fabricare a jucăriilor Bumbu, de la primele schițe ale viitoare jucării și până la finalizarea acesteia, se urmărește atent păstrarea caracterului unic și individual al figurinei dedicată copilului. Prima fază este proiectarea, apoi tăierea, șlefuirea, urmează vopsirea (culorile naturale amplică textura frumoasă a lemnului) iar la final uleierea, adică scufundarea în ulei organic de înaltă calitate, antibacterian ce reține culoarea aplicată și protejează suprafața).

Ce fel de jucării găsim la Bumbu toys?

Oferta lor este variată și cuprinde jucării educative, jucării pentru bebeluși, jucării cu animale sau inspirate din natură, fructe și legume (preferate mele, vezi avocado sau mărul viermănos), jocuri de societate, figurine tradiționale românești.

Noi ne-am distrat cu jucăriile de lemn, acum Mara iubește ursuletul de lemn, e o jucărie de dentiție, o găsiți pe site la 27 de lei dar și muntele cu soare. Sara e fascinată mai degrabă de puzzle-ul cu dizonaur și de cuburile de lemn din care își construiește propriile povești.

Cum au reacționat fetele când am primit jucăriile, puteți vedea în videoul de mai jos:

Și dacă vreți să descoperiți și voi cât de minunate sunt aceste jucării artizanale, puteți să le achiziționați de pe site cu discountul de 10%, folosind codul #mamicazburatoare. Atenție, reducerile nu se cumulează!

Împreună cu cei de la Bumbu Toys am pregătit și un concurs care se desfășoară pe contul meu de instagram și pe pagina de facebook. Tot ce trebuie să faceți este să-i urmăriți pe facebook și pe instagram și să scrieți într-un comentariu de ce vă plac aceste jucării. Intrați automat în tragerea la sorți pentru a câștiga jucăria floarea soarelui. Concursul se desfășoară până pe 18 martie!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articolul Jucării artizanale din lemn de la Bumbu toys (Video) + Concurs apare prima dată în Mamica zburatoare.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*