Ținutele retro sunt din nou în vogă

Ținutele retro sunt din nou în vogă

Nu știu de voi dar mie au început să-mi placă rochiile cam prin perioada în care trebuia să-mi placă și copiii. Adică după o sarcină și o naștere și cu mult înainte ca iubitul meu cântar să-mi arate greutatea ideală (sau măcar pe cea de dinainte de sarcină).

Bănuiesc, căci sigur nu știu să vă spun, că nu mi-am dat seama dintr-o dată că rochiile definesc feminitatea și eleganța din noi, doar că simțindu-mă mai bine în pantaloni lejeri asortați cu tricouri sau topuri, am ignorat toate semnele care-mi spuneau că purtatul unei rochii mi-ar evidenția mai bine silueta. Perioada în care m-am îndrăgostit iremediabil de rochii coincide cu schimbările prin care corpul meu a trecut, transformări datorate sarcinii dar care au făcut ca hainele să stea mai bine pe mine.

Nu-s foarte pretențioasă, deși ador materialele naturale care mângâie pielea și transformă o purtare într-o experiență sau într-o poveste pe care te trezești că o spui unei străine, așa de fericire, că porți ceva ce are grijă de piele ta, dar, recunosc că-mi plac foarte mult modelele de altădată, rochiile retro purtate de personalități consacrate precum Marlin Monroe, Marlena Dietrich sau Audrey Hepburn. Rochii cu croi în cloș, care evidențiază talia sau rochii cu formă conică, cu mâneci stil clopot, sau cu umerii goi, cu corset petrecut, cu bretele, cu cordon în talie, decolteu în V, genul de modele pe care le puteți găsi pe antea.ro, în funcție de ce vă avantajează.

Iar culorile pe care le purtăm spun multe despre noi, despre cine suntem, cum suntem, despre preferințele noastre. Poate nu o să mă credeți, dar eu sunt convinsă că nu ne alegem un anumit tip de culoare pentru haine așa, alandala. Subconștientul nostru alege pentru noi. Pentru că o culoare este și o stare, și atitudine, uneori este grație, alteori este ceva provocator. Iar atitudinea cu care purtăm culoarea respectivă arată încrederea pe care o avem în alegerile noastre.

Din prima clipă în care mi-am pus rochia pe mine și am asociat-o cu stilul Audrey, starea interioară mi s-a schimbat în bine

Eu mi-am permis să fiu o mică Audrey Hepburn chiar dacă mi-am uitat mănușile acasă, iar colierul de perle vine abia la Crăciunul lui 2038. A fost nevoie doar de o rochie neagră, de la Antea, o pereche de sandale și străzile micului Paris ca să mă simt ca-n Breakfast at Tiffany’s.

Despre rochiile Antea

Sunt atent croite și au cusături de calitate. Majoritatea modelelor sunt trei sferturi, adică un pic mai jos de genunchi. Toate modelele sunt inspirate din  rochiile anilor 50, găsiți aici un articol cu subiectul acesta. Comanda o faceți on-line și ei o livrează în 2-3 zile la voi acasă. Pe site găsiți mai multe categorii de rochii, modelul retro, modelul retro stil anii 50, rochii set mamă-fiică, jupe și furouri dar și curelele pe care le puteți asorta la diferite ținute.

Și ca să închei mi-ar mai plăcea un lucru. Ca femeile din ziua de astăzi să se inspire din femeile de altădată. Să emane feminitate și frumusețe intervenind foarte puțin la felul în care arată. Pentru că de cele mai multe ori Less is More  și  The most beautiful thing you can be is yourself. Vă zic, retro e din nou în vogă!

Coco Chanel — ‘A girl should be two thingsclassy and fabulous.’


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articolul Ținutele retro sunt din nou în vogă apare prima dată în Mamica zburatoare.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*