Idei de cadouri pentru copii 6-12 luni

Idei de cadouri pentru copii 6-12 luni

Multă vreme m-am frământat când a fost vorba să mergem la zilele de naștere a copiilor prietenilor noștri. Pentru că habar n-aveam ce să le cumpăr și nici nu știam dacă ce aleg eu o să le placă sau o să li se potrivească. Așa că, în majoritatea situațiilor, am sunat mama copilului și am întrebat-o care sunt preferințele copilului sau de ce are nevoie. Și asta pentru că-mi place să nu dau banii pe prostii și cadoul meu, simbolic sau nu să-și găsească utilitatea în casa cui poposește.

Au mai fost și momente în care am căutat pe google, idei de cadouri pentru copii, însă adevărata inspirație a venit atunci când am analizat-o pe Sara în intervalul ăsta de vârstă și mi-am dat seama de ce lucruri este ea interesată. Bineînțeles, copiii sunt diferiți și au preferințe diferite. Tocmai de aceea am ales cele mai inspirate cadouri pentru vârsta de 6-12 luni.

În perioada asta, bebelușului îi place să joace cucu-bau, să testeze jucării care zornăie sau foșnesc, să le bage în guriță. Începe să meargă de-a bușilea, să se ridice în picioare și apoi să facă primii pași, de aceea este foarte important ca el să fie stimulat prin diferite jocuri care să-i stârnească curiozitatea. Aria de interes și materialele din care sunt confecționate jucăriile m-au determinat să fac următoarele selecții.

1. Jucării croșetate de la Elvira Concept

Croșetate cu migală și multă atenție, Elvira pune multă dragoste în jucăriile pe care le face pentru copii. Intrați pe pagina ei să descoperiți mult mai multe surprize.

 

 

2. Jucării din silicon, lemn și merinos și headbands de la Happy fingers

Pe happy fingers o să găsiți accesorii și jucării cu un design unic, potrivite pentru cei mici, compatibile cu sistemul montessori, din materiale naturale.

 

3. Girafa Sophie de la BioAleea

Eu i-am cumpărat  Marei această girafă, încă de la vârsta de două luni, când a început să-și bage mânuțele în gură. M-am gândit că o mânâncă gingiile, că urmeaza să-i dea dinții, așa că i-ar trebui o jucărie din cauciuc.

Stimulează simțuri ca vederea (datorită petelor de culoare închisă, contrastante), auzul (este dotată cu un fluier), gustul (confecționată din material flexibil, cauciuc 100%natural și pictată cu coloranți alimentari), simțul tactil (adaptată mânuțelor mici ale bebelușului, cu picioare și gât lungi pentru a fi ușor de apucat), mirosul (are un miros aparte datorită cauciucului extras din arborele de Hevea).

4. Joc cilindrii colorați Montessori de la Cutia Jucăriilor

Pe Cutia jucăriilor veți găsi foarte multe jucării Montessori care țin de îndemânare și nu numai. Este făcut din lemn și are piese colorate, cu mâner fiind îndemânoase pentru bebeluși.

5. Carte senzoriala educativa de la Shmily Craft

Copiilor adoră cartea senzorială pentru că le strârnește interesul, adunând o mică lume într-o bucată din fetru cu activități interesante. Cărțile se pot personaliza după numele copilului și aria lui de interes.

6. Cort teepee și salteluță Lumea Copiilor

Noi avem cortul și salteluța de la Lumea Copiilor. Spre uimirea noastră, Sara o primește pe bebelina în el și se joacă împreună în felul lor. Îmi place că pot să atârn diverse obiecte înauntru și să-l decorez cu beculețe. Asta e varianta modernă a păturii pe care o atârnam de un dulap, când eram copil, ca să-mi fac propriul model de cort, căsuța tuturor jucăriilor. Adevărul este că acest cort se potrivește pentru copii mai mare, dar eu l-am inclus aici pentru că bebe Mara e deja încântată de el.  🙂



7. Cărți Usborne de la Ares’s Books and More

O modalitate simplă, frumoasă și ușoară să-l înveți pe cel mic engleză, încă de la o vârstă fragedă. Eu sunt o mare iubitoare de cărți Usborne, comand cu drag de pe Ares’s books&more, și Sara știe deja multe cuvinte în engleză. Mai mult decât atât, cărțile au tot felul de inserturi de textile interesante, sunete muzicale sau cântece, carioci sau culori pentru pictat cu degetele.

8. Set păturici și vavete din muselină albă de la Lushi Lush

Știu că nu e de jucat, dar acest set poate fi îndrăgit de bebeluși datorită muselinei, un material extraordinar, un bumbac dublu-aerat, realizat cu ajutorul Air Soft Tehnology, o abordare modernă neconvențională a vechilor tehnici de țesere a pânzelor. Tehnica Air Soft ajută la păstrarea naturalului și a proprietăților originale. Muselina folosită pentru realizarea acestui set cadou este antialergică, aerată și durabilă. Materialul este delicat și moale, exact ca pielea bebelușilor. Pe site găsiți și lenjerii din materiale la fel de faine.

9.Xilofon metalic urs Sevi de la Naturici

Atenție, să vă jucați împreună cu cel mic pentru că bețele nu sunt pentru o vârstă așa de mică. Însă, Sara a descoperit xilofonul de la când a învățat să apuce lucruri, si de atunci a zdrăngănit la el zi după zi.

10. Păturică senzorială de la Zen

O, cât imi place această păturică de la Zen. Mă gândesc să o comand pentru Mara și să o folosesc la activitățile noastre din living. Este handmade, cusută cu migală și atenție la detalii.

 

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articolul Idei de cadouri pentru copii 6-12 luni apare prima dată în Mamica zburatoare.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*