Un medic american sustine ca ventilatoarele fac mai mult rau pacientilor de Covid-19, decat bine

Un medic american sustine ca ventilatoarele fac mai mult rau pacientilor de Covid-19, decat bine

Un medic american sustine că ventilatoarele fac mai mult rău decât bine, și dăunează plămânilor pacienților cu coronavirus, în funcție de modul în care sunt folosite în prezent.

Medicii din Marea Britanie și din întreaga lume, au folosit ventilatoare care pompează aer in plămânii pacientilor, pentru a trimite oxigen în corp, si sunt un instrument vital pentru a menține în viață pacienții bolnavi critici.

Însă Dr. Cameron Kyle-Sidell, care a tratat pacienții cu Covid-19 la un spital din New York, a declarat că presiunea ridicată provoacă efecte secundare grave, iar convingerile sale l-au determinat să renunțe la poziția sa dintr-o unitate de terapie intensivă.

Într-un videoclip pe YouTube, el spune: „Mă tem că acest tratament greșit va duce la o cantitate enormă de efecte secundare, într-un timp foarte scurt. Covid-19 nu este o pneumonie, și nu ar trebui tratata ca una”.

El a spus că boala pulmonară Covid-19 „nu este o pneumonie”, dar pare a fi „un fel de boală virala indusă, care seamănă cel mai mult cu boala de mare altitudine”.

El a adăugat: „Este ca și cum zeci de mii de concetateni din New York-ul meu s-ar afla într-un avion la 30.000 de metri, iar presiunea din cabină ar fi incet pierduta.

„Acești pacienți sunt înfometați incet de oxigen … și, deși pare ca pacienții sunt absolut în pragul morții, ei nu par a fi pacienți care mor de pneumonie”.

Pericolul, a spus el, constă în presiunea folosită pentru deschiderea plămânilor, și consideră că ventilatoarele ar trebui programate „diferit” pentru pacienții cu coronavirus.

Dr. Kyle-Sidell, medic la Centrul Medical Maimonides din Brooklyn, a declarat că „punem tuburi de respirație în oameni, ii punem pe ventilatoare, și setam presiunea pentru a-și deschide plămânii”.

El a adăugat: „Am discutat cu medicii din toată țara, și devine din ce în ce mai clar că presiunea pe care o folosim le poate dauna plămânilor, si că este foarte probabil ca presiunea mare pe care o folosim, să dăuneze plămânilor pacienților în care punem tuburile de respirație. ”

Ulterior, el a declarat pe site-ul Medscape al WebM’s, că convingerile sale l-au determinat să demisioneze din poziția sa in UCI.

El a spus în acel interviu la începutul acestei luni: „Am intrat într-un impas, în care nu puteam continua din puct de vedere moral, într-o relație pacient-medic, nu puteam continua folosind actualele protocoale.

Sursa: Mirror.co.uk

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*