Spectacol de poveste!!!

Spectacol de poveste!!!

Bucurie mare pentru copii și părinți! Spectatorii de toate vârstele au șansa să intre în Regatul Disney, să trăiască magia poveștilor preferate și să se întâlnească cu personajele Disney favorite într-o producție fără precedent în România: Disney On Ice –Reach For The Stars.  Personajele Disney preferate ale micuților noștri vor prinde viața și vor dansa pe gheață, la București!

 Evenimentul va avea loc la Romexpo, Pavilionul Central în perioada 6 –10 februarie 2019.

Ai mei copii așteaptă cu nerăbdare acest spectacol pentru că au fost crescuți cu povești și printre personaje de la care au avut mereu ceva de învățat. De fapt, poveștile sunt principala mea sursa de a dezbate situațiile tensionate prin care trec copiii, atât ai mei de acasa, cât și cei care îmi trec pragul cabinetului.

[embedded content]

De ce avem nevoie de povești și personaje în viețile noastre?

Indiferent de răspuns, nevoia oamenilor de a asculta povești este reală și nemuritoare. Orice vârsta am avea nu ne putem lipsi de povești, de eroi, de modele, de exemple!

Primul motiv este Magia!

Oare de ce cred copiii în magie, în zâne blânde, binevoitoare, acoperite cu mantii sclipitoare și suflet ce revarsă oceane de bunătate, generozitate și empatie? Răspunsul este faptul că magia, miracolul reprezinta prima sursă de optimism a ființei umane. Și am remarcat că este indicat să lăsăm cursul firesc al trecerii de la magie la optimism. Dacă le inhibăm credința lor în miracol, spunându-le: ” Sunt doar prostii…astea nu există!” le putem diminua treptat și sursa de optimism.

Sigur este, în schimb, faptul că magia este parte din noi și fiecare este îndreptățit să și-o gestioneze cum crede el de cuviință!

Al doilea motiv este Modelul! Eu am dezvoltat o formă de modelare a abilităților pentru copii cu ajutorul personajelor, pornind de la tehnica mama din programarea neurolingvistică. De ce am făcut asta? Lucrând mult cu copii și părinți, am descoperit că atunci când suntem lăsați să decidem ( nu ne sunt induse idei, precum: asta e bună pentru tine, semeni mult cu personajul asta, prințesa asta sigur îți place ție) întotdeauna, dar întotdeauna alegem sau creăm personaje care au ceva, o calitate sau abilitate, ce ne-ar putea ajuta în mod terapeutic.

Am să vă dezvălui o poveste  terapeutică construită de fetița mea, Charlize, pornind de la personajele ei preferate, modelându-și astfel unele abilități.

Povestea modelării încrederii în sine:

Charlize era acum mult timp o fetiță de șase ani, căreia nu îi plăceau situațiile noi, locurile noi, activitățile noi. Avea nevoie de timp să observe mediul înconjurător, oamenii, activitățile, după care se integrează de minune. Dar după cum bine știm cu toții, nu întotdeauna avem posibilitatea să așteptăm, pentru că întâlnim oameni grăbiți, pentru că ni se taie vorba și nu apucăm să explicăm și multe alte situații.

Așadar, am mers cu ea într-o sâmbătă la un parc Aventura, unde trebuia să se cațere în copaci. Nu a apucat să petreacă  timpul de acomodare, pentru că a fost luată pe sus, echipată și urcată acolo cu alți zece copii în spate. Evident, că a început să plângă, a blocat tot traseul… Copiii, părinții, personalul s-au enervat la maxim.

Mi-am păstrat calmul și am decis să o las pe ea să spună ce gândește, după ce a fost dată jos de acolo. A adus în discuție  prințesă Disney, doar că una războinică. Prințesa aceasta este o fată care pleacă la război, în locul tatălui ei și nu știe să facă mai nimic din ceea ce trebuie să facă un soldat. Una dintre cele mai complicate probe pentru ea este să se cațere într-un copac, să ia o sageată. Așa că o întreb pe Charlize, dacă tot a deschis subiectul:

– Cum crezi că a reușit prințesa să se urce? (Evităm “de ce a reușit?” pentru că ar conduce la o comparație). Cu toate acestea, supărarea și-a spus cuvântul și mi-a răspuns sec:

– Ea este curajoasă și eu nu!

Eu: “Oooo… eu nu am văzut-o chiar curajoasă la început, altceva trebuie să fi făcut! Hmmmm!!!”

A stat ceva pe gânduri, s-a și calmat, concentrându-se pe gând și nu pe problema ei și a reușit. A găsit atât de multe structuri mici (principiul modelării este spargerea structurii de ansamblu, în structuri mici, până găsești diferența care face diferența), încât a trebuit să le notez:

– S-a concentrat la mâini și la picioare!

– A exersat de foarte multe ori.

– Și-a dorit foarte mult să reușească.

Eu:” Ahaaa…văd că nu ai spus nimic de curaj!” Pentru că cine se mai gândea la un termen atât de abstract precum curajul când avea treabă cu alte lucruri mult mai concrete.

S-a urcat pe traseu, l-a terminat și a continuat de încă două ori. Aceste abilități dobândite o ajută de fiecare dată când face ceva nou. E liniștită, știe că nu întotdeauna îi va ieși din  prima, așa că exersează, se concentrează și își dorește foarte tare să reușească.

Tare mult bine ne-au adus poveștile, personajele și magia care vine odată cu ele. Așa că ne-am bucurat imens să aflam că avem ocazia să ne vedem personajele Disney preferate strălucind pe gheață la București! Eu zic că este un spectacol de neratat!

Producția Disney On IceReach For The Stars este un spectacol de familie antrenant care combină poveștile de suflet ale celor mai îndrăgiți eroi ai lumii Disneycu talentul patinatorilor de talie mondială, coregrafia plină de energie, costumele spectaculoase, luminile strălucitoare și scenografia uimitoare, pentru a crea o experiență de neuitat, care îi va face pe spectatori să cânte, să danseze și să ovaționeze. Publicul de toate vârstele va fi încântat de poveștile Disney prezentate într-o manieră unică, alături de cele mai cunoscute personaje din Regatul Disney –Anna, Elsa și Olaf, Frumoasa și Bestia, Ariel, Rapunzel și mulți  alții.

PROGRAM

DISNEY ON ICE

REACH FOR THE STARS:

Cele șapte reprezentații Disney On Ice – Reach For The Stars vor avea loc la Romexpo – Pavilionul Central, între 6 și 10 februarie, după cum urmează:

Miercuri (6 februarie) ora 19:00;

Joi (7 februarie) ora 19:00;

Vineri (8 februarie) ora 19:00;

Sâmbătă (9 februarie) ora 11:00 și ora 15:00;

Duminică (10 februarie) ora 11:00 și ora 15:00.

Biletele sunt disponibile online pe www.eventim.ro și în rețeaua magazinelor partenere (Germanos, Vodafone, Orange, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești și Diverta)

.

Mai multe informații despre spectacol și program:

www.disneyonice.ro

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*