Remedii homeopate folosite dupa nastere – benefice atat mamei cat si bebelusului
Remedii homeopate folosite dupa nastere - benefice atat mamei cat si bebelusului: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
După naștere, remediile homeopate pot fi o opțiune pentru accelerarea vindecării atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Aceste remedii naturale pot ajuta la gestionarea disconfortului postpartum și la susținerea sănătății generale a ambilor. De exemplu, arnica poate fi folosită pentru a atenua durerea și inflamația după travaliu și naștere, în timp ce calendula este recunoscută pentru proprietățile sale de vindecare a pielii și poate fi utilă pentru îngrijirea perineului după o naștere vaginală. În plus, homeopatia poate oferi sprijin pentru probleme comune ale nou-născuților, cum ar fi colicile, refluxul sau iritabilitatea.
Cu toate acestea, va sfatuim să consultați întotdeauna un homeopat sau un medic calificat înainte de a utiliza orice remediu homeopat, pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dumneavoastră și bebelusului.
Vindecarea dupa nastere prin remedii homeopate
Remedii pentru mame
Aconite (Aconitum Napellus): pentru socul ce urmeaza temerii de intensitatea nasterii, soc pe care il simtiti dumneavoastra, partenerul sau bebelusul.
Arnica: pentru a alina inflamatiile, ranile si durerile de dupa nastere. Util de asemenea pentru bebelusii care au vanatai (in urma unui travaliu prelungit sau a unei nasteri cu forcepsul). Daca mai aveti inca inflamatii dupa trei zile, luati Bellis perennis ca sa va ajute la vindecarea ranilor din tesuturile mai profunde.
Kali phos: pentru epuizarea mentala de dupa nastere, insotita de dureri de cap, oboseala prea mare ca sa mai puteti dormi, mai ales in prima zi de dupa nastere.
Pulsatilla: pentru blues-ul (tristetea) post-natala, mai ales atunci cand urca laptele. Va simtiti foarte trista si izbucniti in lacrimi din orice dar va simtiti mult mai bine cand va consoleaza cineva.
Poate homeopatia sa ajute in problemele de alaptare?
Problemele care fac dificila alaptarea includ mastita, sfarcurile dureroase si productia redusa de lapte.
Medicii homeopati recunosc si ei ca laptele de mama ii ofera copilului un start bun in viata, deci este bine sa tineti legatura cu moasa, un specialist in alaptare si/sau un homeopat daca doriti sa alaptati dar este greu sau dureros sau ambele.
Cititi:
Mastita si blocarea ductelor sanului
Ce maninca mama cand alapteaza?
A alapta sau a nu alapta?
Un remediu util este Phytolacca pentru sfarcurile iritate, crapate si dureroase, din perioada de inceput. Este de asemenea util pentru infectiile sanilor (mastita), ca remediu al zonelor dureroase ale sanilor.
Frunzele de varza diminueaza angorjarea sanilor
Angorjarea sanilor la 3 sau 4 zile dupa nastere, cand sanii se umfla de lapte, poate fi prevenita prin punerea corecta a bebelusului la san si printr-un supt bun inca de la inceput. Daca sanii devin tensionati, in termen de 1 sau 2 zile se pot diminua si fara nici un tratament. Continuati sa puneti cat mai des copilul la san, asigurati-va ca apuca sanul corect si ca suge bine.Cu toate acestea, daca angorjarea va produce disconfort, apelati la frunze de varza, care se pare ca, pot ajuta ca angorjarea sa scada mult mai repede in comparatie cu aplicarea unei pungi cu gheata sau alte tratamente. Daca nu ati reusit sa ajutati copilul sa prinda sanul corect, aplicati frunze de varza, mulgeti laptele si oferiti-l bebelusului cu o lingurita sau cu o cana speciala, apoi cereti ajutor medical.
Varza apartine Familiei Brassicaceae si contine ulei de mustar, magneziu, sulfuri si oxalati. Sulful din aminoacizi actioneaza ca un antibiotic si antiiritant, atragand dupa sine un flux suplimentar de sange in sanul pe care se aplica frunza de varza. Capilarele se dilata si actioneaza contra iritatiei, alinand angorjarea si inflamatia, permitand laptelui sa curga liber.
Frunza de varza se apasa cu un sucitor de lemn in cazul in care nu se potriveste cu forma sanului.Se imbraca sanul in frunza de varza si se lasa timp de aproximativ 20 de minute.Se repeta de doua ori pe zi. Se recomanda utilizarea frunzelor de varza dupa fiecare supt iar frunzele de varza sa fie lasate pe san pana cand acestea se vestejesc.
Se opreste folosirea frunzei de varza atunci cand angorjarea incepe sa se diminueze si apare deja un confort. Daca esti una dintre femeile care are un nodul sub subsuoara, 3-4 zile dupa nastere, poti folosi frunze de varza in acea zona.
Cititi: 12 subterfugii pentru proaspetele mamici
Remedii pentru bebelusi
Bebelusii tind sa raspunda rapid la tratamentul homeopat. Exista remedii homeopate care ajuta la calmarea colicilor sau ale durerilor ce insotesc eruptiile dentare, in cazul dermatitei de scutec si al altor probleme mai grave. Va sfatuim sa consultati medicul daca doriti un tratament homeopat pentru bebelus.
Ceaiul de anason atenueaza colicii bebelusului care pot sa apara in primele trei luni dupa nastere.