Cine păcălește pe cine

Cine păcălește pe cine

E ca atunci când pui prea multă făină și îți ies plăcintele uscate, în loc de un aluat pufos și bun ca de cozonac. Tu îți rupi dinții în cocă dar te minți că ești mare bucătar. Ori când îți spui că mergi doar până jos, la magazinul din colț dar te-a luat deja valul și te-ai așezat la coadă în față la H&M Unirii, să vezi cum arată colecția de haine 2020 toamna și nu pentru că ai rămas fără tricouri cu care să te îmbraci.

Când critici clar iresponsabilitatea unora, dar tu te întâlnești, pe rând, cu toți prietenii de care ți-a fost foarte dor, fără să ai o mască de protecție pe față.

-Ce bine că s-a terminat cu pandemia.

-Pai nu s-a terminat, le explici tu. Asta o să mai dureze mult și bine de acum încolo. S-a terminat cu starea de urgență și cu restricțiile dure în care trebuia doar să stăm în casă. Tot tre’ să avem grijă.

Și împăcat că ai spus vorbele astea, îți trântești posteriorul în mașina ta de mers la munte și pornești pe Valea Prahovei la un grătar cu prietenii. La o căutare mai amănunțită ești cel mai panicat dintre toți. O dată s-a întâmplat chiar să mergi prin tot orașul cu masca pe față, chiar dacă străzile erau aproape pustii. Dar cu prietenii, ce să ți se întâmple? Ăștia sunt oameni serioși, virusul nu trage la dintr-ăștia, pe cuvântul tău dacă nu.

Așa că mai dai o raită prin Lidl când e zi de ofertă și te îmbulzești și de data asta la raionul cu haine, colecția prospătă de joi.

Deci cum e de fapt?

Porți mască doar pe gură și nasul îl atârni deasupra ca un periscop? Te ferești doar de străini că prietenii tăi se spală pe mâini și oricum, cam greu să ți se întâmple ție. Dai buzna la coafor, la magazinele cu haine, la shormerie pe când, cu nici câteva săptămâni în urmă dezinfectai coletul ăla de l-ai primit posibil contaminat. Ieși din localitate fără declaraâie, inventezi o bunică bolnavă de care trebuie să ai grijă, scuipi semințe pe stradă în continuare dar de lucrurile care contează cu adevărat tu știi să te ferești.

Filmasem, înainte de starea de urgență, cum se aglomerau oamenii în fața sediului Anaf de la sectorul patru, fără să aibă măcar o mască pe față. Acum că au trecut cele două luni de stat acasă, oamenii fac fix același lucru, ca și cum pericolul a trecut o dată cu o nouă ordonanță emisă de guvern.

Dacă ați uitat ce s-a întâmplat, dați un rewind și amintiți-vă cum mureau mii de oameni pe zi în Italia, Spania, Statele Unite ale Americii. Scenariul ala s-a mutat acum în Brazilia și în alte state.

Ce s-a întâmplat? Țipăm, huooo guvernului că nu știe să ne protejeze dar noi servim merdenele la metrou.

Și dacă tragi linie, la final, cine păcălește pe cine?


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*