Bursă de excelență: orădeanca Daria Perneș la Transylvania College din Cluj-Napoca
Daria Perneș, din Oradea, și Irina Ghițuică din Timișoara sunt câștigătoarele competiției Scholarship Society 2017 și vor beneficia de burse de excelență la Transylvania College din Cluj-Napoca pe toată durata liceului. Cele două eleve au fost selectate printr-un proces desfășurat începând cu luna aprilie. Procesul de selectare a avut trei etape: dosar de înscriere cu eseu și scrisori de recomandare; un set de trei testări (examene scrise de limba engleză și matematică și testare CAT 4 computerizată); un interviu cu comisia de burse, formată din reprezentanți ai mediului business local care susțin excelența în educație.
În competiția din acest an s-au înscris 15 elevi din 6 județe. Cu toții au participat la testări, iar 6 dintre ei au susținut interviurile finale cu membrii comisiei de burse, formată din reprezentanți ai mediului business: Maria Șerbănescu (membru, Consiliul de Administrație, Electrogrup), Anca Popescu (sales manager, RondoCarton), Delia Oprean (manager, Cabrio Invest), Tiberiu Moisă (director general adjunct – banking pentru IMM, Banca Transilvania), Wouter Reijers (consul onorific al Olandei la Cluj-Napoca).
Bursiera orădeancă
Daria Perneș i se va alătura din toamnă lui Sergiu Ciavoi, care i-a fost coleg de gimnaziu în Oradea, cu un an mai mare, și care este unul dintre bursierii Scholarship Society 2016. „Modelul Cambridge dezvoltă anumite părți ale tale – se focalizează mai mult asupra personalității, iar tu înveți să te cunoști pe tine, ceea ce consider că e foarte important”, a spus Daria. Ea a obținut la examenul de Evaluare Națională media 9,70 (9,50 la limba română și 9,90 la matematică).
„Comisia de burse a decis câștigătorii înainte de susținerea Evaluării Naționale, iar rezultatele foarte bune pe care aceștia le-au obținut la Evaluarea Națională ne confirmă decizia de a le acorda încredere în dezvoltarea educațională. Scholarship Society este un program de excelență unic în România, care se adresează elevilor talentați, ce pot contura lumea de mâine – lideri, cercetători, artiști, inventatori. Credem că Irina și Daria au acest potențial și vom lucra în următorii patru ani, împreună, să-l dezvoltăm cât mai mult”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv al Transylvania College.
Despre Transylvania College
Studiile liceale de la Transylvania College se desfășoară integral în limba engleză, urmează curriculumul britanic, care permite alegerea disciplinelor studiate în funcție de interesele și aptitudinile elevului, și se finalizează prin obținerea diplomelor Cambridge A-level, recunoscute la nivel internațional. Absolvenții Transylvania College studiază la universități din țară și străinătate – Marea Britanie, SUA, Japonia, Australia, iar printre specializările alese de ei se numără ingineria, biochimia, psihologia, comunicarea, științele juridice, informatica și științele economice.
Transylvania College este o școală centrată pe elev, care oferă un parcurs educațional complet de la creșă până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a conferit, de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO-British School Overseas), în urma unei inspecții riguroase și complexe.
Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume Round Square, din care face parte și Gordonstoun, școala absolvită de Prințul Charles. Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.
Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.