Am făcut un curs de automachiaj

Am făcut un curs de automachiaj

Mă machiez de pe la 16 ani, cam din vremea când am încetat să o mai boscorodesc pe soră-mea și să mă iau de ea că se machiază și se vopsește. S-a întâmplat fix în ziua în care mi-a picat cu tronc un băiat să-mi placă și rimelul și rujul pe buze. Ce să vezi, coincidență!

Am trecut rapid de la stilul emo la rock, punk și alte genuri eclectice pe care le-am testam, habar neavând ce mă definește. Mă machiam pentru că voiam să am genele mai lungi, sprâncenele mai negre, fața mai fină și buzele mai roșii. Îmi puneam creme și fond de ten pe față pentru că îmi doream ca o dată cu ele să-mi fixez și încrederea în mine, că sunt frumoasă, că sunt specială, că sunt îndeajuns. Acum aș zice că machiajul perfect este acela în care nu se văd produsele pe care le-ai folosit ci doar rezultatul. 🙂

Cu timpul mi-am format o rutină de machiaj și chiar un obicei de a nu ieși din casă fără un mic retuș în fața oglinzii. Norocoasă că nu am/avut probleme cu tenul am zis că scap ușor cu BB cream, tuș, rimel și uneori un ruj. Apoi am mai avansat, m-am mai uitat în stânga și-n dreapta, am tras cu ochiul și în online și am descoperit anticearcănul, pudra de fixare, rimelul pentru sprâncene și buretele cu care se aplică fondul de ten (prin tapotare, da?).

Ce m-a frapat a fost momentul în care mi-am dat seama că pe multe dintre lucrurile care făceau parte din rutina mea de machiaj nu le înțelegeam. Gen mă dau cu pudră dar de ce? Apoi mi-am luat inima în dinți și permis de voie de la soț și de la copii și m-am dus la Mihaela Rotaru să fac un curs de AUTOMACHIAJ.

Ce am aflat vreau să împărtășesc cu voi, știu că nu e simplu să fii mereu aranjată și cu ciorba pe aragaz. 🙂

Pașii simpli și de bun simț într-un proces de make-up sunt:

  • Demachierea

Se face (de preferat) cu un produs dermatocosmetic pentru că celelalte de pe piață conțin alcool sub denumiri ascunse. Eu folosesc Bioderma.

Apoi se degresează fața cu un spumant sau ungel de față sau doar clătim cu apă din abundență. O dată pe săptămână putem face o exfoliere cu o perie pe care o folosim in sensul invers cresterii firului de păr. O dată pe lună sau o dată la cîteva luni (recunosc că nu am fost niciodată) se face un tratament cosmetic. Eu am folosit măști de față, pe majoritatea le-am cumpărat din DM.

  • Aplicarea unei creme de față

Nu există studii clinice pentru nicio cremă de pe piață cum că ele ar face cine știe ce minuni. Excepția sunt cremele cu SPF și retinol. Prin urmare se recomandă folosirea unei creme adaptate tenului cu factor SPF indiferent de anotimp. Eu folosesc o cremă de la La Roche Posay. Aplicarea ei se face prin mișcări ascendente.

  • Aplicarea unui fond de ten

  • Alegerea fondului de ten se face prin aplicarea unei linii de pe mandibulă pe gît (acolo pielea nu e bronzată de soare). Aplicarea lui pe față o facem cu un burețel prin mișcări de tapotare.
  • Aplicarea unui corector

Corectorul se aplică pe șanțul cearcănului, în colțul ochiului și pe pleoapa superioară. Cu un alt burețel, tot prin tapotare se întinde produsul. Eu folosesc Benefit.

  • Pudră albă (transparentă sau HD)

O folosim pentru fixarea fondului de ten și a anticearcănului dar și pentru că urmează să lucrăm cu produse uscate cum sunt pardurile și atunci trebuie să avem o suprafață uscată care să nu lucească.

  • Fard pleoape

Machiajul ochiilor se face cu un smokey de zi sau de seară (depinde de eveniment). Regula este să folosim câte o pensulă pentru fiecare nuanță de fard. Culoarea deschisă de fard se aplică pe pleoapa fixă, în formă de C, cea închisă pe pleoapa mobilă, prin mișcări de tapotare.

Cu o pensulă de blending se uniformizează trecerea între cele două culori.

  • Eyeliner și apoi tuș

Eyelinerul se aplică cât mai aproape de gene, până să ajungem în colțul ochiului. De acolo urmează să folosim tușul de ochi, trasăm o linie de cateye cu ochiul deschis, apoi una din colțul ochiului și unim spațiul dintre ele. Știu, sună simplu, e mai dificil în practică dar exercițiul te face să capeți o îndemânare specifică.

  • Conturarea sprâncenelor

Sprâncenele se conturează cu o nuanță cât mai apropiată de nuanța naturală a părului. Prima dată se piaptănă sprâncenele după care se umplu cu produs, corectându-se spațiile mai rare. La final se folosește un rimel pentru sprâncene care le fixează.

  • Aplicarea unui rimel

Rimel, gene. Eu folosesc Colosal Volume de la Maybelline.

  • Contouring

Cu o paletă de contouring se face individual după forma feței. Mihaela are o carte pe care o recomand, conține foarte multe sfaturi specifice formei feței și trăsăturilor individuale.

Se aplică un creion pentru contur după care umplem buzele cu ruj.

Bineînțeles că exercițiul este mama învățării și cu cît o să pun mai des în practică ce am învățat la școala Rottaru cu atât o să capăt o mai mare îndemânare în a-mi aplica produsele de make-up pe față. Și am de gând să-mi fac temele și de acum înainte. Hi hi

Pe Mihaela o găsiți aici.

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*