Ziua în care se naște copilul tău este o zi pe care nu o vei uita NICIODATĂ: iată de ce este ATÂT de specială

Ziua în care se naște copilul tău este o zi pe care nu o vei uita NICIODATĂ:  iată de ce este ATÂT de specială

Ziua în care se naște copilul tău este o zi pe care nu o vei uita NICIODATĂ: iată de ce este ATÂT de specială: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

ZIua in care se naste copilul tau este o zi pe care nu o vei uita niciodata si iiata de ce este atat de speciala

Ziua în care se naște copilul tău este o zi pe care nu o vei uita NICIODATĂ: iată de ce este ATÂT de specială

Este ceva obișnuit pentru o femeie însărcinată să fie oprită pe stradă, în lift sau în magazin de alte femei, cu cuvintele: „Când eram eu însărcinată…” sau „Lasă-mă să îți povestesc despre momentul nașterii…”. Se pare că o burtică mare este o invitație pentru acest gen de destăinuiri și povete. De ce vor femeile să vorbească despre experiența nașterii chiar la mulți ani după eveniment? Este destul de clar că această zi nu este o zi obișnuită…

Este ziua când femeia devine mamă, când partenerul ei devine tată iar părintii ei devin bunici. Dar aceasta zi este mai mult decât o simplă zi, este o piatră de hotar in viața oricarei femei. Desprecopii.com este alături de tine.✨

Frică, emotie, asteptare, speranță, putere, curaj…

– veti citi:

Acum esti schimbata pentru totdeauna
Inceputul unei imense responsabilitati 
Povestea nasterii ca o piatra de hotar
Amintirile raman vii
Sentimentul de satisfactie
Propria ta ancheta despre nastere
Scrie povestea nasterii pe forumul Desprecopii
Sfaturile de la Desprecopii
15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii 

Acum esti schimbata pentru totdeauna

Dupa ce treci cu emotie prin fiecare saptamana a celebrei ODISEEA SARCINII, vine si marele moment. Ziua pe care nu o vei uita niciodata in viata ta. Aceea in care iti vei privi copilul in ochi. Aceea in care vei deveni mama.

Daca este sa ne gindim numai la ,,muncile” nasterii, este evident ca nici un alt eveniment nu insumeaza atitea trairi si sentimente: emotie, stres, teama, durere la care se adauga posibilitatea unei schimbari fizice majore sau operatie chirurgicala.

Inceputul unei imense responsabilitati

Momentul nasterii este urmat de majore schimbari intre care cea mai importanta este asumarea responsabilitatii pentru o micutam fiinta neajutorata care depinde total de tine.

 ziua nasterii bebelusului

Daca tinem cont ca aceste schimbari se produc intr-o singura zi sau chiar mai putin, este de inteles ca o femeie nu va uita niciodata ziua in care a devenit mama.

Povestea nasterii ca o piatra de hotar

Un cercetator american a avut ideea sa studieze memoria de lunga durata in legatura cu momentul nasterii. El a intervievat femei care au urmat cursuri pregatitoare in vederea nasterii si care au nascut intre 1968-1974. Este de precizat faptul ca aceste persoane au scris povestea experientei personale, poveste pe care au trimis-o profesorului lor imediat dupa ce au nascut. 

Dupa 15-21 de ani au fost rugate sa rescrie aceasta poveste in vederea compararii celor doua versiuni.

Ad-Extra3:

Amintirile raman vii

Femeile intervievate si-au amintit foarte bine evenimentele petrecute in acea specifica zi a vietii lor. Mai mult decit atit, cele doua versiuni ale povestii s-au dovedit a fi foarte asemanatoare. Chiar daca unele amanunte (numele asistentelor) au fost uitate alte amanunte au fost bine conservate in memorie.

De exemplu o femeie isi aminteste ca apa i s-a rupt in sufragerie iar sotul ei a certat ciinele pentru ca a udat covorul. O alta femeie isi aminteste cursa spre spital cind impruna cu sotul ei cintau ,,Noi mergem sa ne intilnim cu frumosul nostru bebe” pe melodia Vrajitorul din Oz.

Femeile si-au amintit amanunte pozitive si mai putin pozitive din timpul nasterii. Multe dintre ele si-au amintit cuvintele frumoase si incurajarea primita din partea doctorului si a asistentelor. Altele si-au amintit cuvintele rastite: nu respira/impinge acum… daca crezi ca acum este rau asteapta sa vezi ce va urma, sau faptul ca sotii lor au fost indepartati din sala.

Majoritatea isi amintesc sentimentele care le-au avut cind au tinut pentru prima data copilul in brate dar si durerea care nu a contenit pentru multe luni.

Sentimentul de satisfactie

Aproape toate participantele la ancheta isi amintesc sentimentul de satisfactie in legatura cu momentul nasterii, cind fiind stapine pe situatie au putut sa se concentreze asupra contractiilor. Mai mult de o treime din lotul intervievat au avut un sentiment de nesatisfactie din cauza faptului ca nu au putut controla situatia acest fapt conducind la pierderea stimei fata de propria peroana.

O importanta descoperire a acestei anchete a fost aceea ca sentimentul de multumire de sine nu este determinat de durata nasterii nici de numarul interventiilor medicale. Satisfactia personala a fost determinata mai degraba de felul in care au fost tratat de medic si de personalul auxiliar – acest fapt cred ca ar trebui adus in atentia unor doctori din Romania!. 

nasterea bebelusului 

Propria ta ancheta despre nastere

De ce nu incerci si tu un astfel de interviu? Intreaba-ti mama, bunica sau alte femei experienta lor. Chiar daca initial aceste vor raspunde ca aceste evenimente s-au petrecut cu mult timp in urma,ele isi vor aminti in amanunt experienta/experientele nasterii. Pune intrebari exacte: Cum a inceput? Iti amintesti ceva despre spital si doctori? Ce facea sau unde era sotul tau?

O femeie insarcinata poate afla multe aplicind modelul anchetei de mai sus. Cel mai important ramine faptul ca tu insuti vei pastra vie amintirea ziei cind ai devenit mama. Incercarea de a fi stapina pe situatie iti va da un sentiment imens de satisfactie si mindrie personala.

Depinde numai de tine ca aceasta zi sa devina o amintire frumoasa si de durata. SI nu uita:

Alege cu grija doctorul si locul in care urmeaza sa nasti. Intreaba alte mamici ce experiente au avut cu el – iar cele mai sincere opinii le vei afla (in deplina anonimitate) pe forumul despre Nastere de la Desprecopii.

Pregateste-e fizic si sufleteste pentru aceasta zi si mai ales straduieste-te sa fii participant activ la acest moment important. Citeste Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta  

  Inconjoara-te cu energie pozitiva  – inscrie-te pe grupul colegelor de sarcina al gravidutelor de la Desprecopii . Si nu uita: Bagajul pentru maternitate: liste de verificat

Scrie povestea nasterii pe forumul Desprecopii

Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna.

Imparte cu altele experienta acestei zile speciale din viata ta. Nu pleca la spital fara un caietel si un pix pe care sa le tii pe noptiera. Nu uita sa te uiti intens la toate amanuntele – incearca sa iti fixezi un refren optimist in minte si fii optimista. Totul va fi bine daca esti decisa sa fie bine! Nu in ultimul rand, trimite-ne un mesaj la info@desprecopii.com – un mesaj in care sa stim ca totul a fost conform planurilor.

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii – cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Sfaturile de la Desprecopii

Inainte de a te hotari cum vei naste, cel mai bine este sa discuti cu medicul si sa afli care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si tu sa fiti in deplina siguranta.

Intra din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani … si ia legatura cu alte „colege de generatie”. Tot acolo vei gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

Citeste pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

Nu uita sa citesti toate articolele despre nastere, proceduri de nastere si modalitatile de calmare a durerii in timpul nasterii.

nasterea bebelus

15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului

Uita de povestile de nastere dureroase si experientele mai putin placute. Multe  mame au povești amuzante si fragmente de observatii chiar si tin timpul travaliului / nasterii. Unele te vor face sa razi! Daca vei naster in curand e important sa fii optimista si sa te gandesti ca peste ani vei avea si amintiri haioase de la nastere.

Chiar daca intamplarile de mai jos ti se par greu de crezut… ei bine, sa stii ca este cate un strop de adevar in fiecare 🙂 Citeste 15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului    .

travaliu nastere

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului – simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã – al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii

Poluarea poate cauza nasterea prematura
Semne si traditii legate de nastere in lume
Motive pentru nasterea prin cezariana
Nasterea pas cu pas
Nasterea prematura
Nasterea cu forcepsul
Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?
Nasterea prin metoda Lamaze
Cand se rupe apa …
Travaliul de la A la Z
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea prin cezariana
Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur
Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Nasterea in apa: pro si contra
Nasterea la Medlife
Traditiile nasterii la romani – Ursitoarele

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere – va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Nastere

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*