TEDx PiațaUnirii ED anunță pentru 11 noiembrie o agendă inspirată de unitate și construcție în educație

TEDx PiațaUnirii ED anunță pentru 11 noiembrie o agendă inspirată de unitate și construcție în educație

Educația a fost, este și va rămâne o misiune colectivă: TEDx PiațaUnirii ED anunță pentru 11 noiembrie o agendă inspirată de unitate și construcție în educație.

Într-o lume unde educația devine adesea un câmp de bătălie pentru ideologii și metodologii, TEDx PiațaUnirii ED vine cu o abordare proaspătă: este timpul să ne unim vocile într-un glas comun și determinat să inoveze, să readucă relevanța și bucuria de a învăța în viețile copiilor din școli. Sub tema „Misiunea noastră comună, educația”, evenimentul de anul acesta, ce va avea loc pe 11 noiembrie la Teatrul Evreiesc de Stat din București, pune accent pe unitate și consens în educație, promovând ideea că, deși avem poziții diferite și uneori divergente, putem să trecem de bariere și să lucrăm împreună pentru un viitor comun.

Firul roșu care leagă discursurile evenimentului este dorința de a readuce bucuria de a învăța în viețile copiilor noștri.

Ligia Deca, actualul Ministru al Educației, va deschide seria de prezentări, împărtășind lecțiile învățate pe parcursul drumului său profesional pentru a îmbunătăți sistemul educațional. Totodată, unul dintre cele mai așteptate momente ale evenimentului va fi discursul lui Gabriel Dinu, psihoterapeut cu o experiență vastă, care promite să dezvăluie în discursul său „Două decenii de terapie și o concluzie uimitoare, în 8 minute”. Anca Nedelcu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științele Educației, va vorbi despre importanța perseverenței în educație, în timp ce Nastasia Alexandru, Specialist în învățare Teach for Romania, va aborda subiectul „Misterul creației și profesorul de care avem nevoie„. Agenda continuă cu discursuri inspiraționale și profund informative care aduc în prim plan diverse perspective esențiale pentru înțelegerea complexității domeniului educațional: perspectiva specialiștilor, perspectiva sistemică, perspectiva ecosistemului, dar și perspectiva practicienilor.

TEDx PiațaUnirii ED va găzdui și sesiuni unde vocile copiilor, părinților, comunității și școlilor vor fi aduse în prim-plan. Aceste sesiuni vor oferi o platformă atât de necesară pentru a îi asculta pe cei direct implicați în procesele educaționale, subliniind încă o dată importanța unui dialog deschis și a colaborării.

Deși biletele cu loc în sală la eveniment s-au epuizat rapid, organizatorii au deschis opțiunea de a urmări prezentările online, facilitând astfel accesul unui public mai larg să se bucure de idei care merită să fie răspândite. Prin accesul live la eveniment, participanții vor avea șansa de a fi parte dintr-o mișcare ce urmărește să contamineze pozitiv educația din România, încurajând unitatea, înțelegerea și progresul pe care îl putem face împreună.

Vă invităm să vizitați site-ul evenimentului pentru a consulta agenda completă și pentru a vă asigura un loc la unul dintre cele mai așteptate evenimente educaționale ale toamnei.

Să profităm de această oportunitate de a construi punți, de a rupe bariere și de a lucra împreună pentru un viitor în care educația nu este un teren de luptă, ci un teren pentru creștere și devenire a celei mai bune versiuni a fiecăruia!

Mai multe despre eveniment puteți afla pe site-ul dedicat: http://www.tedxpiatauniriied.org/

Bilete online disponibile aici

Despre TEDx

TED este o organizație non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte și de impact (18 minute sau mai puțin). TED a început în 1984 ca o conferință dedicată tehnologiei, divertismentului și designului, azi acoperind aproape toate subiectele -știință, antreprenoriat, probleme globale și multe alte teme- în peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunitățile din lumea întreagă. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență TED-like. Evenimentele TEDx combină vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discuții profunde și conexiuni între participanți.

Pe 11 noiembrie spunem într-un glas că misiunea noastră comună este educația, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiațaUniriiED.

Categories: Stiri Educatie

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*