Rutina de somn a unui bebeluș: iată de ce bebe doarme mai bine dacă știe ce urmează

Rutina de somn a unui bebeluș: iată de ce bebe doarme mai bine dacă știe ce urmează

Rutina de somn a unui bebeluș: iată de ce bebe doarme mai bine dacă știe ce urmează: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Rutina de somn a unui bebelus -  iata de ce bebe doarme mai bine daca stie ce urmeaza

Rutina de somn a unui bebeluș: iată de ce bebe doarme mai bine dacă știe ce urmează

Rutina de somn a bebelușului este mai mult decât un simplu program – este un ritual care îl învață că a sosit momentul să se pregătească pentru somn și nimic altceva. Bebelușii au nevoie de un program de somn fix, iar respectarea acestuia pe cât posibil, în fiecare zi, îi oferă un sentiment de confort și siguranță. Când lucrurile se întâmplă în aceeași ordine, bebelușul învață să anticipeze ce urmează, ceea ce îl ajută să se relaxeze și să adoarmă mai ușor.

În timp, bebelușul se va obișnui cu această rutină, iar mersul la culcare va deveni mult mai simplu atât pentru el, cât și pentru tine. De aceea, un ritual bine stabilit îl pregătește treptat pentru somn și îi asigură un somn mai adânc și odihnitor. 💤

– Încercați să includeți activități liniștitoare precum o baie caldă, cititul unei povești sau ascultarea unor melodii calme.
– Evitați stimulii puternici, cum ar fi luminile strălucitoare sau zgomotele puternice, înainte de somn.

Cu cât îl pregătiți mai bine pentru acest moment, cu atât bebe va adormi mai repede și mai bine. Îți dorești un somn liniștit pentru puiul tău? Începe prin crearea unui ritual de somn consecvent! 🌙

– despre Ritualul de somn al unui bebelus, veti citi:
Programul zilnic de somnic al unui bebelus
Ziua-i pentru joacă, noaptea pentru somn
Ritualul de somn uşor
Prietenul bun la culcare se cunoaşte
Echipamentul” pentru un somn bun
Curaj pentru micul somnoros
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte
De ce regret ca mi-am invatat bebelusul sa adorma leganat
Despre somnul bebelusului merita citit si:
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Programul zilnic de somnic al unui bebelus

Bebelusii au nevoie de un program fix de somn pe care trebuie să-l respectaţi pe cât posibil în fiecare zi. Faptul că lucrurile se întâmplă regulat în aceeaşi ordine îi dau bebeluşului tău o senzaţie de siguranţă care îl va ajuta să se relaxeze pentru a putea dormi adânc. Cu timpul, el se va deprinde cu acest program şi lucrurile vor fi mult mai uşoare pentru tine şi puiul tău în ceea ce priveşte mersul la culcare. 

Atunci când stabileşti programul zilnic de somn al copilaşului tău, ţine cont de faptul că bebeluşii au nevoie de aproximativ 14 ore de odihnă în fiecare noapte şi de un pui de somn de 2-3 ore în timpul zilei. Având grijă ca bebeluşul tău să doarmă atât cât are nevoie organismul său în această etapă, tu îl susţii să se dezvolte armonios.

Ziua-i pentru joacă, noaptea pentru somn

Spre deosebire de oamenii mari, bebeluşii nu ştiu să deosebească ziua de noapte. Dacă nu vrei să ai probleme atunci când îl pui seara în pătuţ, învaţă-l pe micuţul tău că ziua este pentru joacă, iar noaptea pentru somn. Cum faci asta? Iată câteva metode care îl vor ajuta pe cel mic să înţeleagă că e timpul pentru ,,noapte bună” şi vor face ca somnul să vină mai repede.

Vorbeşte-i mai mult ziua şi mai puţin seara, mai ales în timpul ultimei mese, cu o voce cât mai dulce şi domoală ce are darul de a-l linişti şi a-l face să se simtă în siguranţă. Foloseşte întotdeauna o lumină mult mai slabă atunci când se apropie seara – o lămpiţă colorată ar fi numai bună. Şi nu în ultimul rând, nu uita să tragi draperiile dacă începi pregătirile pentru o noapte întreagă de somn bun.

Ritualul de somn uşor

Pentru ca somnul să nu se lase mult aşteptat şi să fie odihnitor, începând cu vârsta de 6 luni, poţi introduce în rutina zilnică a copilaşului tău un ritual special de culcare pe care să îl repeţi în fiecare seară. Astfel, puiul tău va dormi cu siguranţă mult mai bine, iar împreună veţi avea ocazia să vă bucuraţi de clipe minunate care vor face legătura dintre voi chiar mai puternică.
După toate activităţile solicitante de peste zi, o băiţă călduţă nu trebuie să lipsească din ritualul de pregătire pentru o noapte bună. Ea reprezintă o experienţă plăcută pentru toate simţurile micuţului, care îl va relaxa, pregătindu-l de somn.
 

După băiţă, nimic nu-i mai potrivit decât un masaj delicat ce ajută la relaxarea întregului corp şi la stimularea circulaţiei. În plus, atingerile tale îi transmit toată dragostea ta, făcându-l să se simtă protejat.  În cele din urmă, ora de poveşti şi cântecele de leagăn îl va purta pe puiuţul tău către tărâmul lui Somn Liniştit, întrucât el adoră să-ţi audă vocea pe care o ştie încă de când era în burtica ta. Calmă, delicată şi expresivă, aceasta va face ca bebeluşul tău să se cufunde într-un somn profund.

Ad-Extra3:

Prietenul bun la culcare se cunoaşte

Jucăria preferată a micuţului tău este un tovarăş de nădejde în călătoria lui spre un somn liniştit, aşa că n-are niciun rost să-i umpli patul cu o mulţime de jucărioare ce l-ar putea stânjeni atunci când se odihneşte. Acest prieten atât de drag copilului tău îl va ajuta să se obişnuiască să adoarmă şi să se liniştească de unul singur. Va fi alături de el în momentele din timpul nopţii când puiul tău se va trezi şi va începe să plângă, ajutându-l să se calmeze fără ca tu să mai mergi în camera lui. Dacă totuşi nu se opreşte din plâns, ar fi bine să te duci la el şi să-l alini cu câteva vorbe mângâietoare, dar fără să-l iei în braţe sau să-l scoţi din pătuţ.

,,Echipamentul” pentru un somn bun

O pijămăluţă moale şi pufoasă, dintr-un material plăcut la atingere, este cea mai potrivită pentru ca puiul tău să se cufunde într-un somn adânc şi odihnitor. Iar pentru ca el să se mişte în voie chiar şi în timpul nopţii, micuţul tău are nevoie de un scutec flexibil ce i se potriveşte bine pe corp. 

Curaj pentru micul somnoros

Învaţă-l pe micuţul tău să fie curajos şi să doarmă de unul singur. Acest lucru reprezintă unul dintre paşii făcuţi spre câştigarea independenţei, aşa că mai devreme sau mai târziu tot va trebui să îl convingi pe copilaşul tău să o facă. Şi în plus, te ajută şi pe tine, mămico, să te bucuri de mai mult somn, mai ales că această etapă te solicită foarte mult.

Încearcă să nu mergi în camera celui mic de fiecare dată când se trezeşte în timpul nopţii, chiar dacă îţi este foarte greu. N-o să se întâmple nimic dacă plânge puţin şi se agită în pătuţ atunci când se trezeşte. Din contră, obişnuindu-se să se liniştească singur, chiar dacă se va trezi pe parcursul nopţii, bebeluşul tău va învăţa cu timpul să adoarmă la loc cu uşurinţă, fără să îşi strice somnul.

Pentru a-i da curaj, pe lângă ,,tovarăşul de somn” – jucăria lui preferată, i-ar prinde bine o lămpiţă de veghe care să-i alunge teama de întuneric. 

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Citeste cat doarme si de ce nu doarme bebelusul.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului – in ore de zi si de noapte aici.

De ce regret ca mi-am invatat bebelusul sa adorma leganat

Este o idee rea sa iti legeni bebelusul? Depinde. Nu este niciodata o idee rea sa iti imbratisezi sau mangai bebelusul pentru a adormi!

Dar atunci cand leganatul devine ceva cu care nu mai poti tine pasul, poate deveni o problema.

Hai sa vedem de ce regreta o mamica faptul ca si-a invatat bebelusul sa adoarma leganat …si poate experienta si sfaturile ei pot ajuta alte mamici de bebelusi…citeste mai departe despre greseala de a-ti legana bebelusul aici.

Vrei un sfat? citeste: Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 
10 motive pentru care bebe nu doarme noaptea

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*