Olanda – 20 de copii tratati pentru boala Kawasaki, 11 pozitivi la Covid-19

Olanda – 20 de copii tratati pentru boala Kawasaki, 11 pozitivi la Covid-19

În ultimele săptămâni, spitalele olandeze au tratat 20 de copii pentru o boală inflamatorie rară. Aveau simptome ale bolii Kawasaki.

11 dintre ei au fost, de asemenea, pozitivi la anticorpi Covid-19, ceea ce înseamnă că au avut recent boala.

„Dacă inflamația lor a fost cauzată de coronavirus, este dificil de determinat”, spune Károly Illy, președintele Asociației Olandeze de Pediatrie. ,, „Dar dacă 20 de copii au o boală asemănătoare cu boala Kawasaki, dintre care peste jumătate au anticorpi coronavirus, presupunem că există o relație. Nu mulți copii au fost infectați cu corona. Dar nu știm exact care este relația respectivă, se fac multe cercetări în acest sens.”

Potrivit lui Illy, unii copii au fost în terapie intensivă, cu boala Kawasaki. De atunci și-au revenit, și au părăsit ATI. Patru pacienți aveau sub 5 ani, ceilalți aveau între 5 și 18 ani. Copiii și preșcolarii suferă în special de boala Kawasaki, dar nu este clar cum o contractează. Pot avea o predispoziție ereditară, sau poate boala debuteaza de la o infecție, sau un virus.

Vasele de sânge inflamate

În boala Kawasaki, pereții vaselor de sânge se inflamează. Acest lucru poate duce la o febră ridicată, o limbă roșie, buze umflate, palme și tălpile roșii, și o erupție cutanată. Dacă vasele de sânge din jurul inimii se inflamează, poate fi periculos. Boala Kasawaki este nedetectabilă în sânge sau urină, și nu poate fi văzută în imagistica medicala. Medicii analizeaza simptomele, și apoi concluzionează dacă este vorba de Kawasaki. Nu există tratament pentru aceasta boala, medicii tratează simptomele astfel încât organismul să aibă șansa să se vindece singur.

Sursa: Ad.nl

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*