Dupa doua saptamani de chin, primul bebelus infectat cu COVID -19 a fost externat!

Dupa doua saptamani de chin, primul bebelus infectat cu COVID -19 a fost externat!

Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Nu e usor sa fii insarcinata intr-o perioada in care un virus foarte periculos da stres intregii omeniri.

Coronavirusul devine un punct major de ingrijroare pentru femeile care vor naste in urmatoarele saptamani sau luni. O prima ingrijorare ar fi despre despre riscurile de infectare din spitalul in care vor naste…citeste in continuare aici.

Primul bebeluș din România, infectat cu coronavirus a fost externat, marți, din Maternitatea Bega, din Timișoara. Dimitri este primul din cei trei nou-născuți infectaţi care au ajuns la maternitatea Bega, ceilalţi doi urmând să mai stea în spital câteva zile, potrivit Mediafax.

Au fost scene emoţionante, marți, la Maternitatea Bega din Timişoara, unde primul bebeluş vindecat de coronavirus a fost externat. Nerăbdătoare, mămica băiețelului a străbătut aproape 300 de kilometri ca să îşi strângă pruncul în braţe.

Nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care şi-a văzut copilul, după o despărţire de două săptămâni, timp în care l-a văzut doar prin apel video.

Bucuria revederii a fost cu atât mai mare cu cât marți, micuţul Dimitri a împlinit o lună.

Mădălina a născut pe data de 28 martie la maternitatea Odobescu din Timişoara.

După câteva zile a fost externată, dar a primit teribila veste: şi ea şi pruncul erau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus. Au fost duşi la Maternitatea Bega unde proaspăta mămică a fost vindecată, dar bebelușul ei a rămas internat.

„Vârsta fragedă, greutatea pe care a avut-o la naştere, au impus condiţii speciale în ceea ce priveşte îngrijirea şi urmărirea lui şi sigur că emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât copilul nu era lângă mama şi comunicarea se făcea doar prin acele apeluri video”, a declarat dr. Marius Craina, manager la Maternitate Bega

„Zilnic am vorbit cu el, zilnic l-am văzut, deși în ultimele zile îmi era foarte greu să-l mai vad în acelaşi loc, o durere mare, mare de tot”, a declarat şi Mădălina, proaspăta mămică.

După două săptămâni de chin, a venit şi clipa mult aşteptată: cu două teste negative, micuţul a fost externat, iar mama a venit într-un suflet să îl ia acasă.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a ajuns ziua asta să pot să i-l dau sănătos, în braţele mamei. A fost o mare responsabilitate pentru mine şi mă bucur din suflet, este cea mai mare fericire să pot să-l dau sănătos la mama în braţe”, a declarat neonatologul Daniela Iacob.

„Vă mulţumesc din suflet şi sunteţi prezenţi în rugăciunile mele şi ale familiei mele. Să aveţi putere să mergeţi în continuare”, a fost mesajul Mădălinei pentru staff-ul medical.

Dimitri este primul din cei trei bebeluşi infecataţi cu noul coronavirus, care au ajuns la Maternitatea Bega. Ceilalţi doi mai au de stat câteva zile în spital, până când vor putea fi externaţi.

Despre Coronavirus sau COVID-19

Coronavirus, sau COVID-19, este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost văzută anterior la om, dar care se răspândește rapid în întreaga lume. Persoanele în vârstă și persoanele de toate vârstele cu afecțiuni de sănătate subiacente severe – cum ar fi bolile de inimă, bolile pulmonare și diabetul, de exemplu – par să aibă un risc mai mare de a dezvolta o boală gravă COVID-19. În prezent, nu există nicio cură sau vaccin pentru COVID-19.

Sursa: Hotnews.ro

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*