Greșelile mămicilor de bebeluși: prepararea incorectă a laptelui formula și modul gresit in care bebe e atașat la sân
Greșelile mămicilor de bebeluși: prepararea incorectă a laptelui formula și modul gresit in care bebe e atașat la sân: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Multe mămici de bebeluși fac greșeli la prepararea laptelui formula. Fie ca greșesc la măsurarea cantitatii de apă necesară fie in ceea ce privește cantitatea de lapte formula pe care o folosesc.
Pe de alta parte, mămicile care alaptează fac foarte des greșeala de a nu ști cum se atașează corect gurița bebelușului pe mamelon – iar alăptarea doare – și de aici vin doar neplăceri…
– veti citi:
Unii părinți ar putea amesteca greșit formula
Bebelușul trebuie atașat corect la sân
Hranirea bebelusului cu lapte formula: despre costuri, timp si intoleranta
Beneficiile laptelui matern
Informatii complete despre alimentatia bebelusului
Mai exact cum îți hrănești copilul? Cum amesteci formula? Cum o pui în sticlă? Cum îl alăptezi?
„Când am proaspete mămici care intră în cabinetul meu – indiferent dacă alăptează sau folosesc lapte formula formula, fac un pas înapoi și pun aceste întrebări: „Mai exact cum îți hrănești copilul? Cum amesteci formula? Cum o pui în sticlă? Cum îl alăptezi?” – spune un cunoscut medic pediatru american – Dr Tanya Altman, – autor al cartii de succes Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 and The Wonder Years – si membru al Academiei Americane de Pediatrie.
Unii părinți ar putea amesteca greșit formula
Incredibil de des – a constatat ea – mamicile prepara greșit laptele formula, făcând-o prea concentrată sau diluată.
„De obicei, este prea diluată”, a spune dr. Altmann. „In acest caz, bebelușul nu primește suficientă hrană. Trebuie întotdeauna să fii sigur că citești și urmezi corect instrucțiunile de preparare a laptelui formulă – de pe ambalaj.”
► Despre prepararea laptelui formula, citeste si
De ce bebelușul nu trebuie să bea prea mult lapte formula: riscul supraalimentării
Suplimentarea cu lapte formula il va ajuta pe bebe să doarmă mai bine?
Preparea laptelui formula pentru bebe. Iată ce apă putem folosi.
Hranirea mixta sau combinată a bebelusului – suplimentarea alaptarii cu lapte formula
Bebelușul trebuie atașat corect la sân
Pentru mămicile care alapteaza – principala problema – de la care rezulta multe situatii neplacute – este felul cum il ataseaza pe bebe la san.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
„Foarte des – e posibil ca unele mame să nu aibă bebelușul atașat corect la sân, așa că, deși copilul pare că suge, bebe nu înghite și nu se hrănește cum trebuie„, spune dr. Altmann.
„Este o idee bună pentru mamele care alăptează să discute cu un consultant în lactație dacă au probleme sau dureri în timpul alăptării”, a spus Altmann. „Apoi discută cu medicul pediatru în mod regulat pentru a te asigura că bebelușul câștigă în greutate în mod corespunzător.„
► Despre atasarea corecta a bebelusului la san, citeste si
Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
Pozitii de alaptare: Ghid Complet
Beneficiile laptelui matern
Cum influenteaza alaptarea tensiunea arteriala a bebelusului
Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului
Laptele matern: ce contine si de ce este un diamant de sanatate pentru bebelus
Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce
Forumul de ALAPTARE
Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara. Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni – dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide – de la varsta de 6 luni).
Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).
Informatii complete despre alimentatia bebelusului
Alaptarea bebelusului – ghid complet
Hranirea bebelusului cu lapte formula – ghid complet
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Ad-Extra3: