Germania a anulat Oktoberfest

Germania a anulat Oktoberfest

Autoritatile din Bavaria au anulat Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, din cauza temerilor că ar putea deveni un teren de reproducere pentru coronavirus.

Festivalul vechi de 210 ani, care atrage în jur de 6 milioane de vizitatori pe an, este un eveniment major în calendarul german.

Markus Söder, premierul Bavariei, una dintre regiunile cel mai grav afectate de pandemia din Europa, a declarat că Oktoberfest reprezintă un risc prea mare pentru sănătatea publică. El a înțeles de câteva săptămâni că festivalul este puțin probabil să aibă loc.

„Să trăiești cu coronavirus înseamnă să trăiești cu atenție”, a spus Söder. „Atâta timp cât nu există vaccinare, trebuie să fim foarte sensibili. Suntem de acord reciproc că riscul este pur și simplu prea periculos … compromisurile nu vor ajuta. ”

Festivalul are loc la Munchen, capitala Bavariei. Primarul său, Dieter Reiter, a numit decizia: o „pastilă amară”. El a spus că pentru întreprinderile care participă la festival a fost o lovitură financiară grea, iar în interesul lor, s-a decis să nu prelungească anunțul anularii. „Pur și simplu nu putem lua o altă decizie decât aceasta”, a spus el. Riscul participanților la festival, care stau apropiati unul de altul, sa contracteze virusul este prea mare.”

Sursa: The Guardian

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*