Festivalul lavandei din Bărăgan

Festivalul lavandei din Bărăgan

De mult îmi doresc sa fac fotografii în lavandă. Anul trecut, pe vremea asta eram însărcinată cu Mara, aproape de termenul în care urma să o nasc, iar tot ce-mi amintesc este disperarea mea să fac fotografii cu burtica într-un câmp de lavandă. N-am fost pe fază, am ratat scurta perioada în care lavanda era înflorită și încă neculeasă, așa că am fost nevoită să mă mulțumesc cu un câmp de grâu, undeva pe lângă Vadu.

Bănuiesc că nenea facebook, cum înregistrează tot ce facem, a știut treaba asta și de aia mi-a sugerat acum multe evenimente în câmpuri de lavanda. Așa am aflat de: 

  1. Festivalul lavandei din Bărăgan;
  2. Romanța lavandei în Calarasi;
  3. Jazz în Grădina cu lavandă

Noi am fost la Festivalul din Bărăgan, cu copii cu tot și în ciuda furtunii de ploaie care ne-a făcut să stăm puțin acolo și a căldurii care ne-a moleșit, am apreciat, admirat și fotografiat o cultura de peste 30 de hectare de lavandă (cea mai mare cultură de lavandă din țară).

Festivalul aflat la prima ediție, a strâns foarte mulți oameni, mult mai mulți decat m-aș fi așteptat. Locația este în comuna Bărăganul, str. Doicești, nr. 187.

Se ajunge ușor acolo pe autostrada A2 până la Drajna unde ieșiti de pe autostrada pe drumul spre Slobozia. La 19 km înspre Brăila, faceți stânga pe un drum de pământ și ajungeți fix în fața unui câmp imens cu lavanda frumos ordonată în straturi de un mov ce-ți fură privirea și te face să crezi că ești în Provence.

Ce se mai poate face la festival înafară de poze cu lavandă

Sunt rulote cu înghețată, mici și mâncare gătită. Găsiți comercianți artizanali care vând bijuterii sau alte lucruri făcute manual. Se vinde miere, lavanda și produse naturale din plante. Se ascultă muzică bună, se stă pe pajiste lângă aroma încântătoare a florilor de lavandă. Se fac plimbări cu căruța trasă de cai. Există chiar și o zonă pentru campare.

Nouă ne-a placut, mai revenim. Cu toate că nu a fost simplu să ne încumetam cu doi copii mici după noi.

Pe drum înapoi ne-a prins furtuna de ploaie așa că am fost obligați să tragem mașina pe dreapta preț de câteva zeci de minute bune ca să se oprească ploaia și să avem vizibilitate.

Mârâiți, somnoroși și un pic mai mult plouați am concluzionat că a fost o zi bună si că vom repeta experiența.

P.S. Fotografiile au fost compromise, dar așa se întâmplă când mergi cu copiii după tine. 🙂

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*