#Delicii vegetariene – Tartă sărată de spanac cu somon

#Delicii vegetariene – Tartă sărată de spanac cu somon

A fost nevoie să merg în vizită la niște prieteni ca să-mi deschid apetitul pentru o astfel de tartă cu spanac și pește. Nu știu exact ce conținea cea pe care am gustat-o, dar știu că am ajuns acasă și am cotrobăit prin frigider să încropesc și eu o astfel de tartă sărată. Rezultatul m-a încântat, tarta s-a mâncat foarte repede și eu am zis că trebuie să pun rețeta pe blog ca să afle cât mai mulți oameni ce ușor și plăcut este să prepari un quiche.

Eu sunt fan quiche-uri (tarte sărate) și chiar dacă crusta de tartă o fac mereu la fel, îmi place să improvizez umplutura și să gătesc de fiecare dată o altă rețetă.

Ingrediente:

Pentru crusta de tartă

  • 300 grame de făina
  • 150 de grame de unt
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutura de tartă

  • 100 de grame de somon afumat
  • 450 de grame de spanac prefiert (puteți opta pentru spanacul cu smântână de la lidl)
  • 3 ouă
  • 150 de grame de brânză telemea

Mod de preparare

Crusta  se face foarte simplu. Într-un castron se frământă untul rece cu făina și oul, apoi se lasă aluatul 30 de minute la frigider, după care îl întindem pe o foaie de copt, îl așezăm într-o formă de tartă rotundă și îl înțepăm cu furculița. Acest procedeu se face ca să nu lăsăm coptura să crească. Pasul următor este să-l băgăm la cuptorul încins la 185 de grade pentru 10-15 minute, dar nu înainte de a așeza o altă foaie de copt pe deasupra peste care aruncăm boabe de fasole. Prin presare, aluatul nostru nu o să se umfle ci se transformă într-o formă perfectă pentru tartă.

Umplutura se face prin amestecul tuturor ingredientelor, somonul mărunțit (mie îmi place să-l călesc înainte), spanacul, ouăle și brânza telemea cubulețe. După ce combinăm ingredientele, le răsturnăm peste crustă pe care o mai lăsăm la copt aproximativ 30 de minute.

Și rezultatul îl descoperiți voi în fotografia de mai jos. Nu uitați, verde înseamnă sănătate așa că nu ezitați să mâncați/gătiți cât mai multe fructe și legume verzi. Dacă vreți să descoperiți și tarta mea cu spanac și ciuperci, o găsiți aici.

 

Poftă bună! Și mai poftiți la delicii vegetariene!


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articolul #Delicii vegetariene – Tartă sărată de spanac cu somon apare prima dată în Mamica zburatoare.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*