Când spui ciunea si Pa la foale

Când spui ciunea si Pa la foale

 

Credit foto: Photogenica pentru Ielm.

Fetița mea cu ochi albaștri, iarăși te-ai uitat la aștri și ți-ai dat seama că foalele nu mai e pe cer. A apărut în schimbul lui o lună mare și clară, la fel ca privirea ta șugubeață atunci când mă rogi seara să citim din cartea cu ocielu. E cartea preferată a lunii noiembrie și deși am intrat în decembrie, nu pare că vrei să renunți la obiceiul din a rememora aventurile de peste zi a celui mai îndrăgit șoricel din casa noastră. Știu, ordinea am învățat-o. Mai întâi ne spălăm pe ii, ca să nu se strice de atâta tic băut înainte de culcare (uneori vrei și psipsi să-i înmoi în lăptic), apoi spunem împreună ciunea, așa, în felul nostru năzdrăvan și cât mama îți cântă vito, vito, lită ciau, tu te întinzi după cartea cu ocielu ca să-i spunem și lui nati ună.

Este una din serile alea în care ți-ai pus singură pijamaua și sietele în cioale. Și, după ce te-ai băgat sub plapumă, ai zărit pisita la geam și ai zâmbit hoțește. Cineva a uitat-o pe Tina pe balcon și acum, pisica defilează pe balustradă cu imaginea lunii conturându-i trupul zvelt de felină băgătoare de seamă? Mai devreme, fugărea un ci prin casă și tu râdeai în hohote cu râsul pe care îl știu atât de bine de pe vremea când erai încă un bebeluș.

Degeaba pliz, să mai citim din carte, e târziu deja și Sașa trebuie să facă nani. Da, e adevărat și Ninina doarme, și Mimi, și Dodo, Fifi, Fufi, și baba care între timp s-a transformat în bita. Toți s-au băgat la somn. Închide ochii și imaginează-ți oaoa titi desenate pe perete. Hai, noapte bună. Și eu besc la tine.

Legendă :  Foale = soare  ;  ocielu = șoricelul  ;  ii = dinți  ;  tic  = lăptic  ;  psipsi  = biscuiți  ;  ciunea = rugăciunea  ;  vito vito lită ciau = twinkle, twinkle, little star  ;  nati ună = noapte bună  ;  siete = șosete  ;  cioale = picioare  ;  pisita = pisica  ;  ci = păianjen  sau țânțar  ;  pliz = please (te rog)   ;  Sașa = Sara  ;  Ninina = Irina  ;  Mimi = Minnie  ;  Dodo = Tudor  ;  Fifi = Filip  ;  Fufi = Sofi  ;  Baba, bita = bunica  ;  oaoa titi = desene  ;  besc = iubesc

Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articolul Când spui ciunea si Pa la foale apare prima dată în Mamica zburatoare.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*