Ești insărcinată și ți-e frică de naștere? Evită să asculți alte povești oripilante despre naștere. Iată ce spune medicul despre cele TREI FRICI MAJORE
Ești insărcinată și ți-e frică de naștere? Evită să asculți alte povești oripilante despre naștere. Iată ce spune medicul despre cele TREI FRICI MAJORE: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Ești însărcinată și ți-e frică de naștere? Cele mai mari temeri despre travaliu și naștere sunt transmise de femei altor femei. Dar, un medic ne explică de ce nu ar trebui să-ți fie frică de naștere și încurajează femeile să înceteze să perpetueze teama de durerea travaliului.
• Nu uita că, pentru majoritatea femeilor, travaliul este dureros, dar corpul și inima ta pot face față durerii. O să fie bine! Citește sfaturile noastre.
despe pregatirea corpului pentru nastere, veti citi:
De ce femeile se îngrozesc unele pe altele?
Frica nr 1: Durerea din timpul travaliului
Frica nr 2: A muri în timpul travaliului
Frica nr 3: Insuficiență cardiacă
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Pregatirea pentru maternitate – ce trebuie luat la spital
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata – saptamana de saptamana
Esti insarcinata? Sunt sanse mari sa te gandesti cu mare emotie si FRICA la marele eveniment care se afla la finalul calatoriei sarcinii – acelor 40 de saptmani: NASTEREA BEBELUSULUI.
De ce femeile se îngrozesc unele pe altele?
Sunt medic dar un lucru stiu sigur – cele mai mari oribiltiati si spaime despre nastere si travaliu sunt spune de femei altor femei. Uneori ma intreb de ce sunt asa de rele femeile intre ele.
De ce să-i spui unei femei însărcinate, vulnerabile, că nașterea este cel mai rău lucru prin care va trece vreodată și că va dori să moară? Poate că unele femei o fac pentru a atrage atenția asupra lor și pentru a dovedi cât de dure și speciale sunt pentru că au suferit. Pentru ca sunt niste egoiste si vor sa arate ce puternice au fost.
Poate este modul lor de a prelucra experiența de naștere. Poate într-un fel, cred că ajută să-și pregătească prietena sau ruda gravidă pentru ceea ce va urma… Mai probabil, este doar o modalitate pentru ele de a-și „cimenta’ propria poveste.
Aud aceste povești de genul „Să-ți spun cât de rău a fost!” de la femei care au trecut printr-o luptă traumatică – fie că este vorba despre naștere, cancer sau altceva. Vindecarea este un proces fizic, emoțional și spiritual. În timp ce unele femei se vindecă, își acceptă cicatricile și merg mai departe, altele se leagă de trauma lor și o mențin în viață ca parte a ceea ce le face speciale și unice.
Mentalitatea de victimă (și pentru unii oameni, mentalitatea de supraviețuitor) este o modalitate populară de a gândi despre sine în cultura noastră, deși aș argumenta că într-adevăr nu face nimănui prea bine. Când vine vorba de povești de naștere înfricoșătoare, asta nu pregătește gravidele pentru propriile naștere. Ba chiar le înspăimântă și nu este deloc amabil.
Haideți să stabilim cate ceva despre temerile nașterii:
Frica nr 1: Durerea din timpul travaliului
Ai o mulțime de opțiuni pentru a gestiona durerea. Înscrie-te la un curs de educație prenatală care să acopere toate opțiunile de gestionare a durerii, de la tehnici naturale până la epidurală.
Apoi, studiază și practică tehnicile naturale care îți sună cel mai bine. Le vei folosi în timpul travaliului timpuriu, iar pentru unele femei (nu pentru cele mai multe, dar pentru unele), asta este tot ceea ce au nevoie pentru a naviga prin travaliu. Dacă tehnicile de respirație, relaxare, naștere în apă sau prin hipnoză nu sunt suficiente, primești o epidurală. Nu e nicio rușine în asta. Milioane de femei primesc o epidurală în fiecare an (în special mamele pentru prima dată).
Durerea musculară și de nervi este ceea ce provoacă contracțiile. Contracțiile vin și pleacă. Durerea începe ușor și devine mai puternică pe parcursul travaliului, dar durerea scade între contracții. Odată ce bebelușul se naște, durerea dispare și majoritatea mamelor sunt pe picioare (deși obosite) în aceeași zi în care nasc.
citeste si Cat de dureroasă e nașterea? Și este cea mai mare durere care există?
Frica nr 2: A muri în timpul travaliului
Conform unui studiu facut de World Vision România, Romania are o rata mortalității materne de 9 de decese la 100.000 de nașteri. (date din 2018).
Există pași pe care îi poți face anterior nasterii – precum căutarea unei îngrijiri prenatale bune, cercetarea problemelor, cum ar fi preeclampsia, care ar putea apărea și simptomele acestora.
Ad-Extra3:
Frica nr 3: Insuficiență cardiacă
Pentru majoritatea femeilor sănătoase, inima va putea suporta aceste dureri. Dacă ai o afecțiune cardiacă preexistentă, medicul trebuie să știe despre asta și se vor lua măsuri de precauție pentru a-ți asigura sănătatea și siguranța în timpul nașterii.
În plus, condiții precum preeclampsia pot dubla riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, iar nașterea înainte de 37 de săptămâni îți poate aduce un risc crescut de apariție a unor probleme cardiace. Cunoașterea acestor fapte te poate ajuta pe tine și pe medicul tău să evaluați riscurile potențiale.
Dacă ai fost traumatizată de naștere, ați relata povestea este cu siguranță o parte a procesului de vindecare, dar ai grijă cui îi spui și cum o spui. Terapeut, doctor, partener sau mamă, un bun prieten – toate sunt audiențe bune.
Dar normal ar fi ca femeile insarcinate pentru prima dată sa nu fie oripilate de perspectiva nasterii primului copil sa fie optimiste.
Ce ar trebui să le spui femeilor care își descarcă poveștile înspăimântătoare de naștere femeilor însărcinate?
Încearcă să spui așa ceva: „Scuză-mă, cu tot respectul, dar încetează pentru ca nu ma intereseaza experienta ta!”
Despre frica de nastere, citeste si
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii – sfatul medicului ginecolog
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului – simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului. Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã – al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Iata aici Travaliul de la A la Z: ghid complet
Despre pregatirea pentru maternitate – ce trebuie luat la spital, cititi
Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Forumul despre nașteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere – va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
autor: Desprecopii.com
Realizat cu sfaturile dnei Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3: