De când s-a născut Charlize, acum doisprezece ani, o grijă pe care am tot avut-o a fost cum să fac să mă asigur că are o imunitate bună. Știam de la medic că există imunitate cu care te naști, cumva prin structura genetică ( și mă rugam la Dumnezeu să fie bună) si o altă dobândită, pe care o obți prin felul în care decizi să îți trăiești viața, prin stilul de viață, mai e românește.
Totul bine și frumos în primele luni, când alimentația mea era cheia si stilul meu de viață, pentru că aveam un bebeluș alăptat. Mă gândeam că îmi va fi greu să obișnuiesc și copiii cu un stil de viață sănătos. Dar exact rutina mea a fost cheia! Faptul că eu aveam un stil de viață sănătos și asta era la vedere, chiar și pentru un bebeluș, a fost factorul cel mai important în felul în care și ei au acceptat foarte ușor o alimentație sănătoasă și ritualurile propuse de mine.
Ritualurile sunt un instrumente psihologice de mare valoare. Cu ajutorul lor, reușim să deprindem un stil de viață sănătos, cu o alimentație corectă și echilibrată. Cred că știm cu toții că dacă ne propunem să începem o dietă sau un stil de viață de luni sau să avem un program pentru copil de luni nu ne iese aproape niciodată. De ce? Pentru că al nostru simpatic creier percepe acest lucru ca pe o regulă, limită neplăcută, ca pe o constrângere. Așa că, aici intervin ritualurile!
Ne propunem ca de luni să ne oferim o dimineață de excepție, cu un mic dejun ca în vacanță, cu lucruri care ne aduc plăcere. S-ar putea ca această intenție să vină la pachet cu un alt aspect important într-un stil de viață sănătos, si anume, cu dormitul mai devreme, pentru a ne putea trezi destinși dimineața și a avea timp de aceste mici plăceri.
Dar, să mă întorc la imunitate și la alimentație echilibrată. Ce făceam mai exact dimineață, în compania bebelușului meu alăptat? Îmi luam în fiecare dimineață micul dejun pe terasă, mâncând cu plăcere și foarte sănătos. Aveam fie copilul la sân, fie în fața mea și îi transmiteam nonverbal bucuria de a fi în fiecare dimineață în acel ritual, ce îmi aducea bucurie. Să știți că povestesc în roz, doar că să spun că a fost și momentul meu de a trece de perioada neagră a depresiei postpartum, în care am căzut după nașterea primului copil. Povestesc în roz, în speranța de a ajuta și inspira poate, macar altă mămica care trece prin ce am trecut eu…si poate povestea mea roz vine ca niste brațe pline de înțelegere și compasiune.
Ei bine, au crescut copiii și am continuat acest ritual, de a avea dimineți cu mic dejun sănătos, dar și cu stare emoțională bună, că degeaba e mâncarea sănătoasă daca atmosfera din casă e încărcată. Încercăm să ne ținem de mâncatul afară, tot ca parte din întărirea imunității, în special, în sezonul mai rece, de toamnă, care coincide și cu inceperea scolii si cu sezonul de viroze, moment in care care chiar avem nevoie de o imunitate puternică.
Cam așa ne pregătim noi de școală și de viață, în general, cu burtici sănătoase și stare de bine!
Ca variantă de mic dejun sau gustare, în special, pentru copiii mai mari, noul model de iaurt Danonino este minunat, pentru că vine într-un format mai mare. Este evident iubit si de mămicile ce se ingrijesc de imunitatea celor mici, pentru că este o sursă de VITAMINA C&D, darși de CALCIU pentruoaseputernice.
Danonino este un produs NUTRISCORE B. Puetetigăsimaimultedetalii pe www.nutriscore.ro, pentru a înțelge mai bine acest aspect.
The post Imunitatea copiilor, o mare întrebare a părinților (P) appeared first on Gabriela Maalouf.
Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici