Unei profesoare din olanda i-a fost atat de dor de elevii sai, incat le-a facut fiecaruia figurina proprie

Unei profesoare din olanda i-a fost atat de dor de elevii sai, incat le-a facut fiecaruia figurina proprie

În timp ce majoritatea părinților sunt cel puțin un pic supărați vizavi de închiderea școlilor, din cauza pandemiei de coronavirus, și le este dor de câteva ore distanță de copiii lor, cei mai multi parinti rareori își dau seama că mulți profesori au si ei, motivele lor, să se simta suparati. Nu numai că au fost nevoiți să-și schimbe complet obiceiurile de predare, și să se adapteze la predarea online, ci… pur și simplu le lipsesc elevii. O profesoară olandeză de școala primara și-a dorit atât de mult elevii inapoi, încât a avut o idee adorabilă, de a tricota papusi minuscule și drăguțe, pentru a reprezenta pe fiecare dintre cei 23 de elevi ai săi.

Profesoarei, pe nume Ingeborg Meinster-Van der Duin, i-au lipsit foarte mult elevii ei în timpul carantinei

Deși faptul ca nu au trebuit să meargă la școală a „picat” bine pentru majoritatea copiilor la început, situatia s-a schimbat destul de repede, deoarece le-a fost dor să-și vadă prietenii și profesorii, și să poată juca afară în timpul pauzei. Multor profesori le lipseste placerea de a putea preda într-o sală de clasă, și de a nu avea de-a face cu toate neajunsurile si chichitele tehnice asociate cu predarea online.

Profesoara Ingeborg Meinster-Van der Duin, de la școală primară Dr. H.Bavinck din orasul Haarlem, Olanda, a fost într-adevăr trista din cauza faptul că nu-și putea vedea elevii în fiecare zi.

Profesoara Ingeborg a decis că trebuie să facă ceva în acest sens, și a venit cu ideea nostima de a tricota păpuși minuscule, reprezentând toți cei 23 de elevi din clasa ei. Văzuse păpuși similare pe Pinterest, și se gândise, de ce nu ar putea si ea sa faca asa ceva?

Profesoara a facut hainelor păpușilor, astfel incat sa fie pe placul fiecărui elev – băieților cărora le place să se îmbrace în haine întunecate au primit pulovere întunecate, iar fetelor carora le placeau bluzele de culoare deschisa, le-au primit. Nici ochelarii, și pistruii n-au lipsit – totul era acolo. Ingeborg a petrecut aproximativ trei-patru ore de lucru pentru fiecare păpușă.

Profesoara a făcut păpușile cu atâta atenție la detalii, incat copiii au putut instantaneu să spună cine este cine, când le-a arătat la clasă. Singura întrebare pe care au avut-o copiiia fost: unde este profesoara Ingeborg însăși? Prin urmare, a petrecut încă câteva ore tricotând, și a făcut o păpușă și pentru ea. „Păstrez ideea. Anul viitor voi face și păpuși pentru clasa următoare. De asemenea, colegii m-au întrebat deja dacă vreau să le tricotez si lor clasele. Dar într-adevăr, nu prea am timp pentru asta ”, a spus ea.

Când copiii veneau la școală, unul câte unul, pentru a-și colecta bunurile pe care le-au lăsat în urmă înainte de carantina, ea a putut să-i vadă din nou pe elevii ei iubiți, cel puțin pentru o perioadă. Ea a aratat păpușile copiilor, care au fost foarte încântați să le vadă. Fiecare păpușă are o înălțime de aproximativ 10 centimetri, si sunt facute intr-un detaliu atât de fidel, incat nu există niciun dubiu despre cine reprezinta.

Sursa: Boredpanda.com

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*