Somnul bebelusului. Balansarea capului – de ce face bebe asta si care sunt semnele ca ceva nu este in regula

Somnul bebelusului. Balansarea capului  – de ce face bebe asta si care sunt semnele ca ceva nu este in regula

Somnul bebelusului. Balansarea capului - de ce face bebe asta si care sunt semnele ca ceva nu este in regula: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Somnul bebelusului. Balansarea capului  - de ce face bebe asta si care sunt semnele ca ceva nu este in regula

Somnul bebelusului. Balansarea capului – de ce face bebe asta si care sunt semnele ca ceva nu este in regula

Legănatul capului este un comportament destul de comun la bebeluși, mai ales când sunt puși în pătuț. De cele mai multe ori, acesta nu este un motiv de îngrijorare. Bebelușii își leagănă capul sau corpul pentru a se calma sau pentru a se simți în siguranță, în special înainte de somn. Este o modalitate prin care își creează un fel de rutină de liniștire. Această mișcare repetitivă poate fi plăcută și poate ajuta la eliberarea stresului sau a energiei acumulate.

Totuși, dacă acest comportament este însoțit de alte semne, cum ar fi întârziere în dezvoltare, dificultăți de somn, comportament agitat sau semne de disconfort, ar putea fi bine să discutați cu un pediatru. În cazuri foarte rare, legănatul excesiv poate indica unele probleme senzoriale sau neurologice. Dar, în cele mai multe situații, legănatul capului la bebeluși este doar o fază de auto-liniștire care dispare de la sine pe măsură ce cresc. Iată ce trebuie sa stii totusi.

veti citi
Bebe iși balansează capul când e pus la somn?
De ce dă din cap bebelușul?
Miscarea ii ajuta pe bebelusi sa se autocalmeze
Cum ajutam bebelusul?
Daca datul din cap este violent

Bebe iși balansează capul când e pus la somn?

Balansarea capului poate sa apara cel mai devreme la 4 luni sau cel mai tarziu la 2 ani si in general poate dura cateva luni. Unii bebelusi se lovesc cu capul de peretii leaganului, dar desi va poate parea dureros, nici un copil nu se va rani in timpul somnului.

De ce dă din cap bebelușul?

Ajutor – bebe da din capusor cand il pun la somn – scrie o mamica la intrebari de panica pe Desprecopii – cum sa il opresc?

Miscarea ii ajuta pe bebelusi sa se autocalmeze

Balansarea capului sau leganarea corpului sunt comportamente normale la copii sub 3 ani, pentru care, se pare, ca miscarea ritmica inainte si inapoi ii ajuta sa adoarma.

Balansarea capului poate sa apara cel mai devreme la 4 luni sau cel mai tarziu la 2 ani si in general poate dura cateva luni. Unii copii se lovesc cu capul de peretii leaganului, dar desi va poate parea dureros, nici un copil nuse va rani in timpul somnului.

Cum ajutam bebelusul?

Datul cu capul la bebelusi si copii mici nu este in general un semn de tulburari emotionale sau comportamentale, asa ca nu trebuie sa luati nici o masura suplimentara.

Unii parinti au descoperit ca bebelusii au renuntat la datul cu capul daca in camera copilului au pus un metronom, caci sunetul ritmic pare sa-i linisteasca si sa-i distraga de la acest obicei.

Daca sunetele facute de copil va deranjeaza incercati sa mutati leaganul de langa perete sau sa-l culcati pe copil pe o saltea pe jos.

Daca copilul incepe sa dea cu capul dupa varsta de 18 luni, iar acest comportament continua pana la 3-4 ani este bine sa consultati un medic pediatru.

Dacă datul din cap este violent

Dacă legănatul capului devine violent (bebelușul se lovește în mod repetat la cap) și continuă și noaptea, acest comportament ar putea fi un semn al unor probleme emoționale sau senzoriale. În astfel de cazuri, ar trebui să acordați o atenție deosebită pentru a identifica eventualele declanșatoare. Bebelușii pot manifesta acest comportament în perioadele de stres, anxietate sau atunci când au dificultăți în a-și gestiona emoțiile.

De asemenea, legănatul capului poate indica o nevoie crescută de stimulare senzorială sau o metodă de auto-liniștire în cazuri de suprastimulare. Dacă observi acest comportament în mod frecvent și cu intensitate crescută, mai ales însoțit de alte semne, cum ar fi tulburări de somn, iritabilitate sau întârziere în dezvoltare, ar fi bine să discuți cu un pediatru sau un specialist în dezvoltarea copilului.

În unele situații, mișcările violente pot fi legate și de afecțiuni precum tulburările de spectru autist sau tulburările de procesare senzorială. De aceea, monitorizarea comportamentului și intervenția timpurie, dacă este necesară, sunt esențiale. În orice caz, este important să consultați un medic pentru o evaluare completă și recomandări personalizate.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului – in ore de zi si de noapte aici.

Vrei un sfat? citeste: Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*