Nu m-am gândit vreodată că aş scrie ceva legat de acest mediu de socializare arhicunoscut. In fond ce aş putea scrie? Definiţii? Nu am ce. E un loc în care cei îndepărtaţi se apropie şi cei apropiaţi se îndepărtează. Am auzit această definiţie seacă, dar al naibii de realistă trebuie sa o recunosc. Dacă s-ar rezuma doar la atât. Însă se pare că nu. Depinde de om? Depinde de cauze? Depinde de evenimente? Sau depinde de cultură? Cred ca depinde de orice. Aproape. Pentru că fiecare individ având libertate de exprimare nu va pregeta să şi-o arate in cele mai diverse feluri. Aşa că vedem reţete, flori, poze, evenimente, dorinţe, dezamăgiri, iubiri, înjurături, patimi, politici, minciuni, trădări, asocieri, lovituri sub centură.
Brusc realizez că definiţia de mai sus este foarte personală şi inadaptată. Facebook este ca şi o caracatiţă. Atât de influentă încât am auzit ca se dau chiar legi care să reglementeze eventuala transformare a imaginii personale in preş de şters tălpile de la pantofi. Asta da!
Mă întreb totuşi dacă persoanele care nu au cont de Facebook, care poate doar au auzit sau nici măcar atât, dacă li se spune că unul dintre obiectivele celor pe care i-au votat va fi legiferarea activităţii pe Facebook, cum vor reacţiona?
Vor spune :
- Da taică aşa trebuie, e om deştept, ştie el ce e bine de aceea l-am votat!
Sau:
- Trebuie să îmi sun copilul să mă ajute şi pe mine să am cont să fiu în rând cu lumea!
Sau:
- Ptiu drace! urmat de un semn reverenţios al unei cruci făcut cu mâna larg peste piept si umeri
Până să ajung sa descopăr vreun răspuns, nu-mi rămâne decât să mă plimb şi eu pe strada aceasta numită Facebook.
Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.