Nașterea bebelușului: care metodă de naștere te poate scăpa de dureri? Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti
Nașterea bebelușului: care metodă de naștere te poate scăpa de dureri? Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Nașterea naturală este tipul de naștere care s-a practicat din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că nu demult în trecut, decesul la naștere era considerat un eveniment natural. Totuși, trebuie să subliniem că durerile asociate cu nașterea nu duc, în mod obișnuit, la decesul mamei sau copilului. Pe de altă parte, nașterea prin cezariană este o procedură chirurgicală recomandată de motive medicale în cazul anumitor gravide.
Dar care tip de nastere te poate scapa de dureri? Metoda de naștere care te „scapă” de dureri depinde de preferințele personale, starea medicală și nivelul de disconfort pe care ești dispusă să-l tolerezi.
Durerea este un aspect major care contribuie la disconfortul general experimentat în timpul travaliului și nașterii. Fiecare femeie resimte în mod unic această combinație de dureri. Tehnicile de gestionare a durerii în timpul nașterii naturale sunt, în general, foarte utile, dar nu pot elimina întotdeauna disconfortul specific pe care fiecare femeie îl percepe diferit.
Iată mai multe despre ameliorarea durerilor la naștere – pro sau contra…
– veti citi:
Nasterea: un inceput de viata si inceputul meseriei de mama
Decide cum vrei sa nasti dar mai intai informeaza-te
Pro nastere naturala versus pro nasterea prin cezariana
Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii
Toate suntem diferite…
Ce modalitati de nastere sunt?
Durerile la nastere sunt normale insa la fel de normal este sa iti doresti sa le ameliorezi
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Pregatirea pentru nastere
Forum despre nasteri
Nasterea: un inceput de viata si inceputul meseriei de mama
Nasterea este un eveniment extraordinar ce schimba viata unei femei din mai multe puncte de vedere. Nasterea primului copil este momentul in care ea devine mama si este momentul de concretizare a dragostei incepute in Odiseea Sarcinii.
Nasterea este punctul magic de legatura umana si sentimentala al mamicii cu puiul ei dar si o puncte de legatura cu viitorul. Pentru fiecare femeie – modul in care va alege sa nasca – natural, prin cezariana, cu epidurala sau fara – este alegerea sa. In era informatiei este insa bine sa te documentezi si sa cunosti aceste optiuni foarte bine.
În ceea ce privește nașterea bebelușului, există mai multe metode care pot ajuta la reducerea durerii:
Nașterea cu anestezie epidurală – Aceasta este una dintre cele mai utilizate metode pentru reducerea durerii în timpul nașterii vaginale. Epidurala oferă un control semnificativ asupra durerii, fără a afecta conștiența mamei.
Nașterea prin cezariană – Deși este o intervenție chirurgicală majoră, nașterea prin cezariană se face sub anestezie, deci mama nu simte durerea în timpul nașterii propriu-zise. Cu toate acestea, recuperarea postoperatorie poate fi mai lungă și mai dureroasă.
Nașterea în apă – Pentru unele femei, nașterea în apă poate oferi o relaxare naturală și reducere a disconfortului, deși nu elimină complet durerea.
Dar – aceste detalii conteaza: Metode naturale de gestionare a durerii – Tehnici precum hipnonașterea, masajul, respirația controlată sau acupunctura pot ajuta la reducerea percepției durerii, dar efectul variază de la o persoană la alta.
În concluzie, Discuția cu medicul despre opțiuni este esențială pentru a găsi cea mai bună soluție pentru tine.
Decide cum vrei sa nasti dar mai intai informează-te
Desprecopii.com este in continuare sfatuitorul dvs dar si locul unde veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va oferi sansa de a lua decizia in perfecta cunostinta de cauza. Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere – te asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
Pro nastere naturala versus pro nastere prin cezariana
Exista asadar doua modalitati majore – poti alege o nastere vaginala sau poti alege (sau medicul iti poate recomanda) o nastere prin cezariana.
De citit si Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?
Tabara pro nastere naturala – versus tabara de sustinatori ai nasterii prin interventie chirurgicala
In general, exista doua curente de opinie – unul care sustine ca nasterea trebuie sa fie un eveniment natural (deci ei sustin nasterea naturala) – iar celalalt curent sustine nasterea prin interventie chirurgicala (prin cezariana).
Despre durerea in timpul nasterii citeste
Uleiurile esentiale: o alternativa de gestionare a durerii pentru travaliu si nastere
Alternative eficiente la anestezia peridurala / epidurala
Ce modalitati de nastere sunt?
Sunt multe modalitati prin care durerea contribuie la disconfortul general legat de travaliu si nastere. Fiecare femeie simte unic toata aceasta combinatie de dureri. Tehnicile de nastere naturala, in general de foarte mare ajutor, nu pot elimina intotdeauna exact tipul de durere la care cineva are sensibilitatea cea mai mare.
Iata o trecere in revista a unor modalitati de nastere:
Nasterea prin metoda Lamaze
Nasterea prin cezariana
Nasterea cu forcepsul
Nasterea pas cu pas
Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea indusa: cand se recomanda si care sunt riscurile
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Sa fim drepti: este ideal sa nastem natural, dar sa nu uitam ca nu mult timp in urma decesul la nastere era ceva natural de asemenea. Totusi trebuie sa stiti ca NU durerile de nastere pot provoca moartea!
Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii…
Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii…pentru ca acolo vei gasi opinii si experiente reale. Daca ai intrebari sau neclaritati, nu ezita, inregistreaza-te pe forum si pune-le. Vei primi intotdeauna raspunsurile cele mai sincere si mai serioase.
nastere naturala sau cezariana?
cezariana sau nastere naturala?
Nasterea prin cezariana – costuri si spagi la stat si privat
nastere naturala sau cezariana?
Despre spitalele si doctorii unde ati nascut (2)
Nastere naturala dupa cezariana
Cezariana sau nastere naturala?
Daca doriti o nastere naturala, e bine sa stiti ca exista tehnici moderne care pregatesc viitoarea mamica pentru nasterea naturala.
In acest scop, tehnici ca Lamaze si Bradley au ajutat si ajuta multe femei. Dar exista femei care pur si simplu nu pot naste decat prin dureri foarte mari, si nu exista nici o regula care sa spuna care sint cele care pot si care sint cele care nu pot naste fara dureri. Se pare ca de la un punct educatia si pregatirea pentru nastere nu mai conteaza.
Cititi: Nasterea prin metoda Lamaze
Toate suntem diferite…
Deci exista mai multe opinii …
Da! Si cel mai simplu raspuns este: „pentru ca toate suntem diferite”. Poate ca numarul si distributia nervilor durerii difera de la persoana la persoana. Poate ca unele persoane sint mai sensibile la anumite tipuri de dureri: dureri de presiune cand capul copilului vine spre pelvis, dureri de intindere cand copilul distruge tesuturi moi in timpul coborarii, dureri in osul pubic provocate de frecarea de capul copilului, durerea provocata de contractiile uterului.
Durerile la nastere sunt normale insa la fel de normal este sa iti doresti sa le ameliorezi
Este adevarat ca durerile de nastere sint ceva normal insa NU ar trebui sa consideram inacceptabila alegerea unor femei de a folosi unele metode moderne, ca analgezice si anestezii epidurale.
Alegerea este a dumneavoastra insa trebuie sa fie in cunostinta de cauza!
Obstetricianul cu care veti naste ar trebui sa aiba o singura grija: sa aiba o mama si un copil sanatosi la sfarsitul acestei experiente. Restul trebuie sa fie decizia parintilor: nastere naturala sau altfel.
Doctorul poate da cateva sfaturi, dar parintii sint cei care hotarasc. Metodele de nastere naturala sint o idee excelenta.. pentru unele femei. Pentru altele s-ar putea sa fie o idee teribila. Totusi, multe femei care au incercat aceste metode s-au straduit mai mult decat era nevoie. Corectitudinea nu-si are locul in travaliu si nastere.
Cititi: Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?
Metodele de ameliorare a durerilor de nastere -naturale sau NU ar trebui alese, ca la un vot, in spatele perdelelor. Nasterea unui copil ar trebui sa fie un eveniment memorabil, nu o tortura. Nu e important cum ai copilul, prin ce fel de nastere – ci cum il cresti si ce educatie ii dai.
Depinde numai de tine ca aceasta zi sa devina o amintire frumoasa si de durata.
Alege cu grija doctorul si locul in care urmeaza sa nasti.
Pregateste-e fizic si sufleteste pentru aceasta zi si mai ales straduieste-te sa fii participant activ la acest moment important.
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului – simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.
Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã – al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã?
Citeste cu atentie Travaliul de la A la Z: ghid complet
Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:
8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere
Forum despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere – va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
autor: desprecopii.com – Articol revizuit de Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2024