Despre cărțile din viața copiilor mei

Despre cărțile din viața copiilor mei

Mi-am dorit mult ca Sara să iubească cărțile, poveștile și încă îmi doresc ca la un moment dat să-mi ceară singură să-i cumpăr cărți pe care să le citească.

Când a început Sara să treacă de la stadiul de bebeluș la cel de toddler, am început și eu să-i citesc povești cursive și să imit voci și personaje ca să fac activitatea nițel mai interesantă.

Doar că știți ce s-a întâmplat? Copilul meu nu avea răbdare să mă asculte. Uneori îmi închidea cartea, în alte dăți nici nu se uita la desenele colorate care însoțea scrisul. Nu m-am panicat, știam că sunt copii și copii, însă nu am renunțat.

Am insistat cu cărțile dar am schimbat tactica.

Mi-am dorit mult ca Sara să iubească cărțile, poveștile și încă îmi doresc ca la un moment dat să-mi ceară singură să-i cumpăr cărți pe care să le citească. Am urmărit-o un pic și mi-am dat seama că momentan o interesează cărțile cu activități, foarte colorate, cu personaje pe care trebuie să le descoperi ridicând o fereastră de carton. Îi mai place muzica așa că am bănuit că o interesează cărțile cu sunete. Și iubește stickerele drept urmare am vrut ca ea să aibă o poveste, un context în care ea să lipească abțibildurile preferate.

Cărțile Usborne

Usborne face parte dintre cele mai bune edituri din Marea Britanie. Are foarte multe titluri de cărți, se adresează tuturor copiilor între 0 luni și 18 ani, printre ele fac parte cărți de povești, cărți senzoriale, cărți cu stickere reutilizabile, cărți cu clapete care se deschid, cărți pe sistemul wipe-and-clean, cărți de colorat,  cărți de învățat engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, araba, chineza etc. , cărți de cultură generală, cărți cu stickere, cărți cu sunete și muzică, cărti de matematică, biologie, istorie, geografie.

De unde se pot achiziționa

În România, aceste cărți se achiziționează de la distribuitori independenți Usborne. Eu o recomand pe Adelina, o mămică foarte implicată, iubitoare la rîndul ei de cărți. Pagina ei de facebook Doamna A – Independent Usborne Organiser face zilnic recomandări foarte frumoase pentru cei mici, ne sugerează perioadele de oferte pentru achiziționarea de cărți usborne la preț redus.

Dacă vă faceți griji că aceste cărți sunt în engleze și pot fi prea avansate pentru cel mic aflați de la mine că există o teorie care funcționează foarte bine conform căreia copilului îi sunt prezentate cuvinte în engleză de la o vârsta fragedă pentru ca mai târziu să le recunoască, și să facă conexiunea mult mai repede și mai ușor. Oricum, este uimitoară capacitatea de memorare a copiilor și felul în care aceștia fac învață.

V-am zis ca sunt educaționale si răspund la multe dintre întrebările pe care copiii ni le adresează? Cărți de genul, de ce avem nevoie de oliță sau ce ai în burtică mami, un frățior sau o surioară, îi ajută pe cei mici să treacă mai ușor prin unele schimbări și evenimente din viața lor. Cele care imită clapele pianului îl lasă să se joace cu sunetele și să învețe notele muzicale. Cele cu lift-the-flap îj ajută să descopere poveștile unor personaje interesante, activitățile cu amprente colorate sau cărțile de colorat pe bază de apă sunt foarte potrivite și stimulează creativitatea.

Ce-mi mai place la cărțile Usborne este mesajul pe care îl promovează cu referire la protejarea planetei, de unde vine ploaia, ce sunt albinele sau ce sunt alea sentimente. Cărțile astea sunt un real ajutor mai ales în perioada De Ce-urilor.

Comenzile se fac prin mesaj si se trimit prin curier, acasă. Există chiar și un catalog de unde puteți alege titlurile care se potrivesc copilului vostru. Adelina încurajează cumpăratul de cărți postând adesea filmulețe și fotografii cu felul în care se pot folosi. Preferatul meu de la Usborne este un set de cartoane wipe-and-clean, cu activități pe care le folosim la drumurile cu mașina. Îmi plac pentru că markerul e pe baza de apa și cartonașele se pot refolosi.

Cine dă comandă în următoarea săptămână beneficiază de o reducere de 10% dacă precizează codul Mamica Zburatoare.


Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici  sau să te abonezi la newsletter.

Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.

About Author

Mamica zburatoare

Magda este o mamica zburatoare (este pilot de elicopter). Magda este mamica unei fetite minunate pe nume Sara. Magda este pasionata de moda, fotografie, si de meseria de parinte. O gasiti pe www.mamicazburatoare.ro si pe Desprecopii.com unde are functia de redactor.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*