Coronavirus – Clorochina a fost sistata, dupa ce s-au constatat efecte secundare severe asupra inimii.

În timp ce studiile timpurii au sugerat că un medicament antimalarie ar putea fi utilizat pentru a combate COVID-19, un nou studiu indică faptul că medicamentul ar putea face mai mult rău decât bine
Cum cazurile de coronavirus din întreaga lume numara milioane, oamenii de știință lucrează cu disperare pentru a găsi un tratament pentru boală.
Un studiu al medicamentului antimalarie, numit clorochina, a fost oprit după ce unii pacienți au dezvoltat complicații cardiace periculoase.
În timpul studiului, care a avut loc la Tropical Medicine Foundation din Brazilia, 440 de pacienți cu coronavirus au primit clorochina.
Participanții au primit fie o doză mare de medicament, fie o doză mică, deși studiul a fost de asa natura, că nici pacienții, nici medicii lor nu au știut ce doză primesc.
În mod îngrijorător insa, mai mulți pacienți din grupul cu doze mari au prezentat probleme de ritm cardiac, în timp ce doi pacienți au dezvoltat o aritmie care s-a dovedit fatala.
Pe langa efectele secundare asupra cordului, s-au raportat cazuri de afectare severa oculara, respectiv al retinei pacientilor.
Pe baza acestor rezultate, studiul a fost oprit.
În studiul publicat în medRxiv, cercetătorii conduși de Mayla Gabriela Silva Borba, au scris: „Studiul nostru ridică suficiente semne de alarma, pentru a opri utilizarea unei astfel de doze [ridicate], la nivel mondial, pentru a evita mai multe morți inutile.”
În timp ce clorochina pare să aibă reacții adverse grave, alte medicamente prezintă rezultate promițătoare pentru tratarea coronavirusului.
Medicii chinezi de la spitalul principal care tratează pacienți cu coronavirus sever, din orașul Wuhan, folosesc medicamentul HIV Kaletra din ianuarie, și cred că acesta ofera speranta.
Aceștia prescriu Kaletra, o versiune fără brevet de lopinavir / ritonavir, produs de AbbVie, precum și un al doilea medicament, bismut – citrat de potasiu, a declarat Zhang Dingyu, președintele Spitalului Jinyintan din Wuhan, unde boala a aparut la sfârșitul anului trecut. .
„Considerăm că administrarea acestui medicament este benefică”, a declarat Zhang jurnaliștilor joi, cu referire la Kaletra.
Sursa: Mirror.co.uk
Citeste mai multe despre noul virus corona:
12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS
Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas
Coronavirus – esentialul in imagini
About Author
Related Articles

Realitatea deschiderii scolilor in Franta – copii care se joaca in patrate individuale desenate cu creta pe asfalt

Carmen, mămica care a sfidat timpul – O poveste despre dorință, perseverență și bucuria de a deveni mămică de gemeni la 57 de ani

232.000 USD strânși în urma campaniei „Zâmbetele schimbă vieți”, necesari tratamentului pentru copiii cu despicătură de buză și palat
