6 activităti de joacă pentru bebelușul de 2 luni – pentru fun și stimulare

6 activităti de joacă pentru bebelușul de 2 luni – pentru fun și stimulare

6 activităti de joacă pentru bebelușul de 2 luni - pentru fun și stimulare: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


6 activitati de joaca pentru bebelusul de 2 luni - pentru fun si stimulare

6 activităti de joacă pentru bebelușul de 2 luni – pentru fun și stimulare

La 2 luni, bebelușul tău începe să-ți răspundă într-un mod care îți topește inima: poate chiar cu un zâmbet adorabil, înapoi către tine. Iar dacă încă nu s-a întâmplat, nu-ți face griji – acel moment magic e pe drum și va merita așteptarea. 💜

Acum e o perioadă minunată în care bebe devine tot mai curios: își mișcă mânuțele, ridică sprâncenele, scoate sunete… începe să exploreze lumea, pas cu pas.

Și cum îl poți sprijini? Prin joacă blândă, prin activități care întăresc musculatura și îi hrănesc curiozitatea – dar fără să-l suprasolicite. Am pregătit 6 idei delicate și eficiente, perfecte pentru vârsta lui – cu doză potrivită de fun, conectare și dezvoltare. 🌟

in articolul Activitati de joaca pentru bebelusi in a doua luna de viata, veti citi:

Fosnetul hartiei mototolite
Bebelusul zboara
Bebelusul proceseaza informatia tot mai bine
Poate sta pe burtica cand e treaz
Cum comunica bebelusul cu mama si tata
Voi spune o vocala pentru …
Are foarte multe de vazut
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

6 Activitati pentru bebelusul de 2 luni

Copilul tau va avansa in abilitatile sale auditive si senzoriale incepand de la aceasta varsta. 

Citeste aici despre dezvoltarea bebelusului la 2 luni.

Acum il poti angaja in activitati conexe senzoriale si de sunet. Mai jos sunt cateva activitati senzoriale pentru copii:

bebelusul 2 luni activitati

1. Fosnetul hartiei mototolite

Vei observa ca bebelusul se poate speria la zgomote puternice si reactiona la diferite tipuri de muzica, etc.

 Creaza diferite tipuri de zgomote, pentru ca bebelusul tau sa inceapa sa se familiarizeze cu ele.
 Incearca pur si simplu sa mototolesti o hartie obisnuita, hartie de ceara, celofan sau jucarii care scartaie. Copilul tau va raspunde imediat la asta.

2. Bebelusul zboara

Copilul tau va iubi sa zboare si astfel isi va imbunatati si abilitatile motorii brute.

 Pentru a face acest lucru cu precautie, mai intai stai cu genunchii indoiti, cu burtica bebelusului tau impotriva gambelor.
 Relaxeaza-te pe podea, in timp ce ridici picioarele usor in aer.
 Spune „Sus, sus zboara avionul” pe masura ce copilul se ridica in aer.
 Bucura-te de ganguritul si zambetul sau nepretuit.

3. Bebelusul proceseaza informatia tot mai bine

Priviti ce se intampla cand copilul e asezat pe spate si dumneavoastra ii agitati o jucarie adorabila deasupra lui. Comparativ cu luna precedenta, observati acuma ca miscarile ii sunt mai continui. El incepe sa se intinda sa ajunga la un obiect interesant pentru el si sa-l loveasca.

Daca ii oferiti copilului o jucarie el va fi capabil sa o tina pentru o perioada scurta de timp in micutul sau pumn. Daca miscati copilul el va raspunde la acest stimul diferit. Unii dintre copii doar privesc si asculta surprinsi. Pentru altii poate fi prea stimulativ si atunci o sa inceapa sa planga. Copiii sunt unici, iar procesare informatie e facuta de fiecare in mod diferit.

4. Poate sta pe burtica cand e treaz

Punand copilul sa doarma pe spoate e foarte important pentru a evita sufocarea in timpul somnului. Cand copilul e treaz si bine dispus ar fi bine sa-l asezati si pe burta. Aceasta pozitie il va ajuta sa se dezvolte mai bine. Obisnuindu-se sa stea pe burta, copilul isi va dezvolta foarte bine muschii gatului si astfel in curand isi va putea tine ridicat capul.

La sfarsitul acestei luni, copilul va fi suficient de puternic sa-si tina capul ridicat pentru cateva momente si sa priveasca cu atentia camera in care se afla. Toate acestea se vor intampla pas cu pas. Tot din pozitia stand pe burta el va incepe sa se impinga in sus cu ajutorul mainilor, astfel muschii spatelui si ai bratelor se vor dezvolta.

Cum comunica bebelusul cu mama si tata

Pana acuma, ati invatat cand copilul dumneavoastra va spune da imi place asta sau contrariu: mama ajuta-ma. Am aflat de la parinti diferite moduri in care copilul comunica cu parintii sau cu alti stimuli.

5. Voi spune o vocala pentru …

In aceasta luna copilul mai face un pas si in descoperirea limbajului. El este foarte interesat sa asculte tot ceea ce-i spuneti, va priveste gura si va studiaza miscarea limbii si a buzelor.

Copilul va incepe sa scoata diferite sunete care de obicei incep cu o vocala. Va incepe sa se auda si va continua sa practice miscandu-si limba pentru a repeta sunetele. Vorbiti neintrerupt cu copilul dumneavoastra, repetandu-i sunetele pe care le scoate iar apoi lasa-ti-l pe el sa continue.

Lasati copilul sa raspunda. Urmariti-i privirea si vedeti daca se uita la ceva anume. El poate va vorbeste despre un obiect sau despre o alta persoana, dar indiferent ce ar fi, el va vorbeste dumneavoastra si ii place foarte mult sa i se acorde atentie.

6. Are foarte multe de vazut

Destul de des, la sfarsitul lunii a doua, copiilor le place sa fie tinuti in pozitie verticala cu spatele catre parinte si cu privirea inspre ceea ce-l inconjoara. Acum copilul poate vedea multe picioare in fata lui si multe lucruri de care se mira ca si cum ar fi: apa, animale, alti copii si desigur iubitii bunici. Sprijiniti copilul de o perna intr-o pozitie sigura si lasati-l sa descopere lumea din jur.

Multi copilasi adora sa calatoreasca in rucsacei la pieptul parintelui, astfel el se simte sigur cand e aproape de corpul unei persoane. Unii copii vor dori doar sa stea cu fata catre dumneavoastra si sa se sprijine de piept simtindu-va bataile inimii. Mai tarziu, cand credeti ca copilul e pregatit, intoarceti-l cu fata catre exterior si veti vedea cum se bucura sa vada lumea din jurul lui. De asemenea, va ofera posibilitatea sa va folositi mainile pentru nesfarsita lista de treburi care va asteapta si care insoteste orice viata de parinte. 

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului – activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are … citeste mai departe

15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Nou nascutii sunt fiinte fascinante-simturile sunt in continua dezvoltare si sunt atrasi de aproape orice. La aceasta varsta jocul are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, confortul si increderea in activitatile interactive pline de viata. Parintii pot ajuta bebelusii sa isi formeze muschii si capacitatile senzoriale, insa urmand pauzele necesare pentru ca acesta sa nu devina … citeste mai departe

autor: Amalia Averescu – psiholog – Kinder- en jeugdpsychologie – specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2025

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*