De ce regret că mi-am invățat bebelușul să adoarmă legănat – confesiunile unei mămici obosite

De ce regret că mi-am invățat bebelușul să adoarmă legănat – confesiunile unei mămici obosite

De ce regret că mi-am invățat bebelușul să adoarmă legănat - confesiunile unei mămici obosite: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


De ce regret ca mi-am invatat bebelusul sa adoarma leganat - confesiunile unei mamici obosite

De ce regret că mi-am invățat bebelușul să adoarmă legănat – confesiunile unei mămici obosite

Este o idee rea să îți legeni bebelușul pentru a adormi? Depinde. Nu este niciodată o idee rea să îți îmbrățișezi sau să mângâi bebelușul pentru a adormi! Dar atunci când legănatul devine ceva cu care nu mai poți ține pasul, poate deveni o problemă.

Iată mai jos experiența unei mămici – ea ne povestește de ce regretă faptul că și-a învățat bebelușul să adoarmă legănat… și poate experiența și sfaturile ei pot ajuta alte mămici de bebeluși…

 in acest articol veti citi mai multe despre:
Copilul meu s-a bazat exclusiv pe ajutor pentru a adormi
Trezirile frecvete pe timpul noptii au obosit intreaga familie
Genunchii si bratele se resimt
A inceput sa planga chiar daca este legant
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Sfaturile pe care le primesti inainte sa ai un bebe sunt de ne-inteles …

Cand eram insarcinata – citeam deseori amuzata sfaturile de pe forumul Desprecopii. Imi aduc aminte ca am citit la un moment dat – nu iti legana bebelusul pentru a adormi pentru ca nu va mai putea dormi altfel. Atunci mi-am spus in sinea mea: ce femeie cruda – cum sa nu imi legan bebelusul si cum sa nu il iau in brate la primul scancet??? Ce sfaturi depasite …

Bebelusul prefera sa adorma numai in bratele mele – leganat

Dupa ce am adus bebelusul nou nascut acasa – am remarcat foarte repede ca adormea foarte usor dupa cateva laganaturi in bratele mele … si intr-un fel sau altul adormea numai in bratele mele. Eram mandra de faptul ca eu si bebelusul meu aveam deja o comunicare speciala si ma prefera. Ma si gandeam … ei asta inseamna attachement parenting .. De aici a inceput insa totul. Bebe nu a vrut sa mai doarma altfel …si am devenit atasamentul lui la operatiunea somnul.

Copilul meu a avut mereu probleme de somn

Copilul meu a implinit de curand 3 ani de zile. Uneori doarme o noapte intreaba, insa de cele mai multe ori, nu. Are mereu nevoie de mine. Sa il tin de manuta, sa ii spun inca o poveste dupa alte 4, se trezeste la fiecare zbor de pasare de afara si e mereu obosit. Si inca vrea leganat in bratele mele pentru a adormi.

Ad-Extra3:

Iata motivele pentru care regret ca mi-am leganat bebelusul pentru a adormi

Copilul meu s-a bazat exclusiv pe ajutor pentru a adormi

Acum imi dai seama ca inca de la inceputc, copilul meu s-a bazat exclusiv pe ajutor pentru a adormi. Cu totii avem nevoie de stimulente pentru adormi – daca e sa ne gandim putin, de exemplu o camera intunecata sau un zgomot alb de fundal (white noise). Dar, ajutorul pe care l-am dat copilului meu nu a fost doar neproductiv (nu il puteam legana toata noaptea), dar l-am si impiedicat sa adoarma pe cont propriu.

Realizez acum ca ar fi putut explora tehnici de auto-calmare… dar, pentru ca am facut toata munca pentru el, nu a avut posibilitatea de a dezvolta aceasta abilitate pe cont propriu. Pacat.

Trezirile frecvete pe timpul noptii au obosit intreaga familie

Trezirile frecvente pe timpul noptii au obosit intreaga familie. Nu numai ca nu stie sa adoarma pe cont propriu, dar copilul meu nu a stiut nici cum sa se adoarma din nou dupa ce se trezea in cursul noptii. Si asta a insemnat treziri la fiecare ora si jumatate sau doua. Cu greu si foarte rar prindeam o noaptea de somn adanc (asta insemnand 2-3 ore, nu va ganditi la mai mult!), iar corpurile noastre resimteau oboseala. Eram mereu obosita si nervoasa a doua zi.

Genunchii si bratele se resimt

Genunchii si bratele mele se resimt. Copilul meu are nevoie de cel putin 10 de minute de leganat pana sa adoarma, asta in conditiile in care inca doarme de doua ori pe zi (excluzand trezirile din timpul noptii). Deci… mainile si genunchii mei sufera destul de mult.

A inceput sa planga chiar daca este leganat

Si am ajuns si de unde am plecat. La un moment dat a inceput sa planga chiar daca este leganat. Ceea ce se presupunea a fi un obicei ce uneste copilul cu mamica lui printr-un act de calmare/linistire – s-a dovedit a fi tocmai invers. Intr-un fel, leganatul in sine nu era suficient de linistitor pentru el, si astfel isi dorea sa stea in brate mereu. Deci… undeva nu procedasem corect. 

Acum regret. Sper ca alte mamici sa imi ia sfatul meu serios….Am citit multe sfaturi care m-au ajutat – aici la Desprecopii si de asta am vrut sa impartasesc acest regret cu alte mamici.

semneaza: o mamica de pe forumul Desprecopii.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului – in ore de zi si de noapte aici.

Vrei un sfat? citeste: Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 
10 motive pentru care bebe nu doarme noaptea

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*