Cat de inteligent este bebelușul tău? Există deja indicii despre inteligența sa.
Cat de inteligent este bebelușul tău? Există deja indicii despre inteligența sa.: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Cat de inteligent este bebelusul tau? Putem observa indicii despre potentialul sau viitor in ceea ce priveste inteligenta?
Da – exista deja indicii despre inteligenta sa. Există mulți indicatori ai inteligenței unui copil pe care doar părinții ii pot observa – dacă le acordă atenție. Bebelușii și copiii mici învață constant ceva nou. S-a observat că bebelușii și copiii care sunt inteligenți tind să arate anumite caracteristici și trăsături care îi diferențiază de restul.
🔴 Iată care sunt semnale și indicii de inteligentă la un bebelus.
– veți citi:
Indicatori ai inteligenței unui copil
Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus
Despre dezvoltarea intelectuala in primul an de viata
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Cum vrei sa fie copilul tau? sănătos, frumos, generos și inteligent
Înainte ca un cuplu să înceapă să își dorească un bebeluș, aceștia se vor gândi tandru cum va fi viitorul lor copil: sanatos, frumos, generos si, de asemenea, foarte inteligent.
Dorinta lor este – desigur – sa crească frumos, să aibă succes în viață și să se asigure că vor primi o educație adecvată. Acestea sunt doar elementele de bază pe care părinții le doresc pentru propriul copil.
Cand cei doi devin parinti de bebelus – ambii incep, cu dragoste – sa descopere indicii de inteligenta. Si, daca crezi ca nu e posibil sa ai primele indicii de inteligenta de la un bebelus, te inseli.
Putem observa indicii de inteligenta la un bebelus?
Cu toate acestea, nu există o modalitate reală de a ști cât de inteligent va fi un copil până când va crește. Așa este, nu…? Greșit!
Există mulți indicatori ai inteligenței unui copil pe care doar părinții ii pot observa – dacă le acordă atenție. Bebelușii și copiii mici învață constant ceva nou. S-a observat că bebelușii și copiii care sunt inteligenți tind să arate anumite caracteristici și trăsături care îi diferențiază de restul.
Iată care sunt indicatorii pe care îi poti observa la micul tău Einstein:
Ad-Extra3:
► Comunicarea cu bebelusul functioneaza
Nu durează mult ca bebelușul să își găsească vocea și să umple casa de voie bună. Va începe să gângurească la o vârstă foarte fragedă, dar asta indică inteligența sa? Bebelușii începe, în mod normal, să formeze cuvinte la 12 luni și vor începe să folosească propoziții scurte până la 18 luni.
Dacă copilul începe să spună cuvinte și propoziții mult mai devreme decât aceste termene, poate însemna că ai un copil supradotat acasă, dar în caz contrar, nu uita că fiecare copil este diferit și se dezvoltă în propriul său ritm.
Încurajează-l citindu-i povești și vorbindu-i înapoi.
► Emoții puternice
Cu toții avem emoții, dar diferența dintre un adult și un copil este că un adult știe să-și gestioneze și să-și controleze emoțiile. Copiii trebuie să învețe acest lucru și de aceea au accese de furie. Tantrum-urile sunt o parte normală a dezvoltării copilului, în timp ce învață cum să se comporte.
Copiii care au o inteligență mai mare tind să aibă și emoții puternice. Ei vor simți atât emoțiile pozitive, cât și cele negative mult mai intens decât ceilalți copii de vârsta lor. Este important să îi confirmi că sentimentele sale sunt importante și să-i permiți să le experimenteze într-un mod sigur.
► Bebelusul este tot mai alert
Nou-născuții își vor petrece cea mai mare parte a timpului dormind. A te naște este o muncă grea și poate dura ceva timp pentru a te recupera. Ei nu vor fi treji pentru perioade lungi de timp și, atunci când sunt, tot par a fi adormiți.
Unii bebeluși sunt mai atenți decât alții, fac contact vizual și îndreaptă capul spre sunete.
Toți bebelușii vor ajunge într-un punct în care fac acest lucru, dar dacă arată vigilență de la o vârstă fragedă, ar putea fi un semn că au un IQ mai mare decât alți bebeluși.
► Etape importante din viața bebelusului
Regula de aur în meseria de părinte este înțelegerea faptului că fiecare copil este diferit și că va atinge fiecare etapă a dezvoltării la timpul lor. Unii bebeluși merg de-a busilea mai târziu sau deloc, iar alții mai devreme decat s-au așteptat părinții. Toate acestea sunt considerate normale și nu reflectă în niciun fel inteligența și abilitatea copilului tău.
Cu toate acestea, dacă bebelușul tău atinge anumite etape mult mai devreme decât ar trebui să fie, ar putea însemna că este puțin mai inteligent decât un copilul obișnuit.
► Independența copilului
Fiecare copil are propria personalitate și crește pe măsură ce trece timpul. Unii copii preferă să stea și să se joace cu alți copii, iar alții sunt destul de capabili și încantați să fie propriul lor cel mai bun prieten.
Un sentiment intens al independenței poate fi un semn că ai un copil inteligent. Independența nu înseamnă doar că se joacă singur. De asemenea, poate însemna că este capabil să facă lucruri pentru el însuși de la o vârstă fragedă și că dorește asta.
► Încăpățânarea este un lucru bun?
Toți bebelusii pot fi încăpățânați, trebuie doar să întrebi orice mamă care are copii mici. Aceasta este o parte normală a dezvoltării copilului. Ar putea fi și un semn de mare inteligență. Deoarece încăpățânarea este o trăsătură destul de comună în rândul bebelușilor și copiilor mici, va fi greu de folosit ca bază pentru a ști dacă ai un mic geniu.
Încăpățânarea este de fapt un semn de determinare. Copiii încăpățânați se vor dezvolta în adulți hotărâți și dacă ne uităm la această perspectivă, nu mai pare un lucru atât de rău.
► Curiozitatea celor mici
Curiozitatea este o parte normală a creșterii, copiii învață cum funcționează lumea, așa că trebuie să știe totul.
Cu toate acestea, curiozitatea extremă este un semn că al tău copil poate fi foarte inteligent. Aceasta arată o voință mare de a învăța.
Îți va pune o mulțime de întrebări și nu „de ce este cerul albastru?”, ci întrebări profunde, importante. Este important să îi dai răspunsuri reale, detaliate și oneste, deoarece un copil inteligent le va cere. Nu minți copilul.
► Bebelusul nu doarme bine
Bebelușii inteligenți par să necesite mai puțin somn. Acest lucru va afecta cantitatea de somn pe care o ai tu, dar trebuie să vezi imaginea de ansamblu, ai un mini geniu. Bebelușii inteligenți tind să aibă mai multă energie decât alți copii și necesită mai puțin timp de odihnă. De asemenea, au o sete de cunoștințe și mai mare, așa că nu vor dori să doarmă pentru a nu pierde nimic.
Bebelusul tau doarme prost noaptea? Se trezeste de mai multe ori si adoarme greu?
Dacă faci parte din categoria părintilor care și-ar dori să aibă un bebeluș care adoarme ușor și nu are probleme de somn….pentru ca tu nu te poti odihni, ei bine – avem o veste super faină. Dacă ai un bebeluș care nu doarme bine, ai șanse mari sa fii mama unui viitor Einstein citeste detalii aici Bebelusii care nu dorm bine sunt super inteligenti
► Bebelusii cu o memorie bună
Copiii care au arătat că au o memorie bună se spune că sunt foarte inteligenți. Dacă al tău copil își amintește lucruri specifice, ar putea fi înzestrat. Citeste detalii aici Ce memorie are bebelusul in primul an de viata
► Lumea culorilor
Toți copiii vor dezvolta un sentiment al imaginației, dar o fac la timpul lor. Ei vor înceta să mai aibă nevoie de indicii pentru un anumit joc și vor veni cu propriile lor reguli. Vor începe să coloreze imagini și să folosească jucăriile diferit de modul în care erau destinate. Dacă copilul tău face acest lucru mult mai devreme decât toți prietenii săi, este posibil să ai un copil inteligent.
O minte creatoare și imaginativă are nevoie de inteligență și cu cât înflorește mai devreme cu atât este mai inteligent copilul. Arată că are capacitatea de a gândi în afara barierelor din jurul său și de a-și face propria lume.
► Hobby-uri de mititel
Știai că bebelușii și copiii mici pot avea hobby-uri? Da!
Dacă copilul tău are una sau două activități preferate sau cere să se joace des cu o anumită jucărie mult timp, atunci are un hobby. Nu contează ce este, de la colorat până la mașinute, atâta timp cât este ceva ce-i place.
► Preferă cărțile în locul tabletei
Trăim într-o lume a tehnologiei. Copiii par a se naște știind deja să folosească o tabletă sau un telefon mobil. Poate fi un pic înfricoșător pentru părinții care au crescut jucându-se afară în murdărie. Adevărul este că un copil deștept va prefera o carte bună…
Aceasta nu înseamnă că nu vor dori tableta din când în când, sunt încă copii. Cu toate acestea, vor fi la fel de fericiți și poate mai mult, să stea cu mama și tata și să citească o carte. Încurajează acest lucru și cumpăra-i mereu cartea dorită.
A citi bebelusului este unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le putem face pentru creierul sau aflat in dezvoltare. Dar tehnica pe care o folosim este la fel de importanta ca si cititul insusi. Citeste Cum citim bebelusului: tehnici pentru succes
► Citeste in continuare Ce IQ are un copil la 12 luni – si lista de semnale care ar putea demonstra o inteligenta peste medie
Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus
Daca esti un proaspat parinte, incepi incetul cu incetul sa descoperi cu uimire multitudinea de informatii despre parenting la care esti tot mai expus.
Chiar nu stiai ca exista atat de multe informatii de care ai sa ai nevoie: de la alaptare, la somnul bebelusului, de la prima repriza de febra la primul dintisor, la primul pas si asa mai departe … pana pe la varsta de 18 ani cand, copilul va pleca spre facultate 🙂
Afla acum despre etapele esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus citeste in continuare aici.
Despre dezvoltarea intelectuala in primul an de viata mai cititi:
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor – pe intelesul tuturor
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Ce se intampla in mintea unui bebelus?
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea
Creierul bebelusului: 5 lucruri esentiale care ii stimuleaza sau de-favorizeaza dezvoltarea
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are o etapa in dezvoltarea sa in care plange mai mult.
Aceasta variaza – la bebelusii nascuti la termen apare in jurul varstei de 6 saptamani, in timp ce la cei prematuri se manifesta pe la 12 saptamani citeste mai departe care sunt 8 activitati care stimuleaza dezvoltarea bebelusului.
Dragostea mamei influenteaza dimensiunile creierului copilului
Cercetari recente au scos insa la iveala un adevar uluitor. Se pare ca felul in care mama se comporta cu copilul ei este decisiv si pentru dezvoltarea fizica a creierului acestuia. Pana de curand nu existau dovezi solide in aceasta privinta, ci doar cateva studii care au aratat importanta comportamentului matern asupra dezvoltarii creierului puiului la rozatoare si la primate.
Dupa numeroase studii si dupa observarea atenta a comportamentului copiilor si al parintilor, in cadrul unor cercetari de durata, s-a ajuns la concluzia ca un copil care beneficiaza de dragostea si de grija zilnica a mamei are creierul mai mare decat unul care nu a beneficiat de afectiunea materna. Fotgrafiile rezultate in urma RMN-urilor facute in cadrul cercetarilor sunt elocvente.
Citeste si: Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
autor: redactor Desprecopii – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3: