Știți că se zice că uneori alăptarea e mai grea decât nașterea? – jurnal de mami de bebe
Știți că se zice că uneori alăptarea e mai grea decât nașterea? - jurnal de mami de bebe: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Știți ca se zice ca uneori alăptarea e mai grea decât nașterea? Am experimentat asta cu primul copil, nu am reușit sa îl atasez nici cum la sân, iar mulsul este doar o chestiune de timp, eu nu am putut “lungi” tare mult procesul. Experienta mea te poate ajuta – dragă mami de bebe.
Vei citi:
Primul copil nu am reușit sa îl atasez la sân
Rugați asistentele sa va arate cum sa atașați copilul
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de mami de bebe
– fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Freya2023 – material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Primul copil nu am reușit sa îl atasez la sân
Știți ca se zice ca uneori alăptarea e mai grea decât nașterea? Am experimentat asta cu primul copil, nu am reușit sa îl atasez nici cum la sân, iar mulsul este doar o chestiune de timp, eu nu am putut “lungii” tare mult procesul.
Rugați asistentele sa va arate cum sa atașați copilul
Ei bine, acum am născut prin cezariana, azi e a 2-a zi. De dimineața deja îmi curg sânii. Rugați asistentele sa va arate cum sa atașați copilul la sân, asta e tot secretul. Doar astăzi am primit mâncare, ieri am avut 2 iaurturi și o supa strecurata. Am baut foarte multe lichide, mai ales ceaiuri. Așa ca se poate, e greu, trebuie insistat.
E ușor cu sticluța cu lapte praf, dar nu tot timpul ce e ușor e și bun. Nu e de dat cu pietre, știu cât de demoralizată am fost când nu am reușit sa alăptez la prima sarcina, dar merita măcar încercat. Suntem mame puternice indiferent dacă am născut natural/cezariana, dacă alaptam/lapte praf. Suntem puternice și minunate!
Citeste Primele zile de alaptare in fapte concrete
Autor – Freya2023, o mamica de la Desprecopii – publicat aici
Atașarea corectă a bebelușului la sân este esențială pentru a facilita hrănirea și pentru a preveni disconfortul sau problemele la sân pentru mama. Iată cum se face atașarea corectă:
1. Pregătește-te: Găsește un loc confortabil unde să poți alăpta fără să fii deranjată. Asigură-te că ai o pernă sau un suport pentru spate dacă este necesar, și că bebelușul este într-o poziție confortabilă pentru tine.
2. Pregătirea sânului: Spală-ți mâinile cu apă și săpun înainte de a atinge sânii sau mamelonul. Nu este necesar să folosești săpun pe sân, deoarece acest lucru poate usca pielea sensibilă a mamelonului.
3. Poziționarea corectă: Așază bebelușul într-o poziție care să fie confortabilă pentru tine. Bebelușul ar trebui să fie aproape de tine, cu corpul său orientat către sânul tău. Capul lui trebuie să fie în aliniament cu corpul, astfel încât să poată deschide gura ușor pentru a se prinde de sân.
4. Ajută bebelușul să găsească mamelonul: Cu o mână, susține-ți sânul și utilizează cealaltă mână pentru a ghida bebelușul spre sân. Atunci când bebelușul deschide gura largă, adu-l rapid către sân, astfel încât să prindă o porțiune cât mai mare din mamelon și areola (zona pigmentată din jurul mamelonului).
5. Verifică poziția limbii lui bebe: Asigură-te că limbă bebelușului este sub mamelon și areola. O atașare corectă va face ca bebelușul să înghită mai eficient și să prevină disconfortul pentru tine.
6. Ascultă sunetele de înghițire: Pe măsură ce bebelușul sug, vei putea auzi sunete de înghițire ușoare. Aceasta indică faptul că hrănirea decurge bine.
7. Asigură-te că bebelușul este confortabil: Urmați semnalele bebelușului. Dacă simțiți durere sau disconfort în timpul alăptării, eliberați ușor sânul și încercați din nou să atașați bebelușul.
8. Finalizarea alăptării: După ce bebelușul este sătul, îl poți elibera cu atenție de la sân, împingând cu atenție degetul mic între gură și gingie pentru a desprinde suptul.
✅ Citeste PROBLEME IN ALAPTARE: GHID COMPLET ✅
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens – te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi – si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Ad-Extra3:
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului?
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni… in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas – ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa … de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute – care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii – Desprecopii are un grup pentru fiecare luna – cauta Mamici de luna anul (de exemplu – Mamici de Iunie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii – toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3: