Sexul după naștere: 7 motive pentru care sexul DOARE – confidential

Sexul după naștere: 7 motive pentru care sexul DOARE – confidential

Sexul după naștere: 7 motive pentru care sexul DOARE - confidential: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


Sexul dupa nastere -  7 motive pentru care sexul doare - confidential

Sexul după naștere: 7 motive pentru care sexul DOARE – confidential

Hello Mami, a avea durere în timpul actului sexual după ce ai născut de curând este normal. Aproximativ 50% dintre femei întâmpină această problemă.

⇒ Iată 7 motive care pot explica acest lucru, dar și niște sfaturi utile. Nu uita că una dintre problemele majore este uscăciunea vaginală. Acest lucru face ca activitatea sexuală să fie inconfortabilă și chiar dureroasă.

– veti citi:
Cand se poate relua viata sexuala dupa nasterea bebelusului?
De ce doare actul sexual dupa nastere?
Invata sa intelegi schimbarile din corpul tau
De ce Mastrelle Chic
Suprizele unei mamici incepatoare
Ca lectura interesanta, cateva sfaturi despre sexul unui cuplu:

Cand se poate relua viata sexuala dupa nasterea bebelusului?

De obicei, medicii sunt de parere ca poti sa faci sex dupa sase saptamani de la nasterea unui copil. Asta nu inseamna ca iti si doresti acest lucru, ci pur si simplu ca trupul tau nu va exploda ::) daca ai facut sex in acel moment. Sa trecem la subiect – sexul poate fi o pacoste dupa ce ai nascut. Nu doar ca te vezi in continuare insarcinata, dar sfarcurile tale pot fi dureroase daca alaptezi si te simti foarte obosita.

De ce doare actul sexual dupa nastere?

1. Ai o cusatura suplimentara

Daca ai avut o nastere vaginala si te-ai rupt in mod natural sau medicul a taiat perineul (spatiul dintre vagin si anus) si a fost nevoie de cusaturi iar medicul tau este unul de moda veche … este foarte posibil sa ai „Cusatura sotului„.

Aceasta este o cusatura suplimentara, inutila la perineu, care ar trebui sa faca deschiderea vaginala mai mica. Uneori femeile cer aceasta cusatura, dar de cele mai multe ori nu. Medicii de moda veche insa, au impresia ca iti fac o favoare – pentru viata sexuala. Cat de atenti sunt, nu? Unele femei nici macar nu stiu ca au „primit” aceasta cusatura cadou, stiu doar ca vaginul lor se simte mai mic si nu au nici o idee de ce. Acest lucru poate provoca durere in timpul actului sexual. Deci sa nu crezi ca acea cusatura nu se vindeca corect, doar ca vaginul tau este mai mic.

Citeste Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

2. Fara cusaturi suplimentare

Daca ai doar cusaturile strict necesare… Deci, daca ai nevoie de cusaturi si ai un medic etic, atunci primesti doar ce este necesar. Aceste cusaturi se vor vindeca bine, dar uneori te pot lasa cu tesut cicatricial la perineu. Acest lucru poate fi cu adevarat problematic in timpul actului sexual, deoarece tesutul cicatricial face totul mai „strans” si mai sensibil, si muschii sa fie prea tensionati atunci cand ar trebui sa se relaxeze.

3. Ruperea naturala

Acelasi lucru ca si la # 2 – Fara cusaturi suplimentare. Chiar si cu ruperea naturala vei avea tesut cicatricial. Daca nu „lucrezi” acest tesut, nu il masezi si nu il framanti (da, ca si painea), atunci poate rezulta durere in timpul actului sexual.

4. Alaptarea, uscaciunea vaginala si un libidou scazut

Alaptarea poate scadea nivelul hormonilor naturali din interiorul si din exteriorul vaginului. In acelasi timp, daca nu exista dorinta de a face sex, vaginul ramane uscat. Cand vaginul nu se umezeste suficient, exista frecare si acest lucru nu este deloc placut. Ideal este sa folosesti lubrifiant.

5. In timpul actului sexual ne ingrijoram ca bebelusul se trezeste

Deci, un lucru cu adevarat interesant despre podeaua pelvina (muschii de sprijin din pelvis care tin toate organele si se intind de la vagin si clitoris in jurul anusului, si de la un sold la altul, in esenta) este ca raspunde la ceea ce noi gandim. Sunt ca niste cititori de ganduri. Podeaua pelvina este un cititor de ganduri… Asta e uimitor, nu? Cand esti speriata, nervoasa, anxioasa sau te simti inconfortabil, muschii podelei pelvine vor raspunde automat si se vor tensiona in mod automat. Acest lucru face ca vaginul si anusul sa fie mai mici – in acel moment. Este un raspuns foarte primitiv. Este un raspuns de moda veche in incercarea de a proteja partile reproductive, astfel incat sa supravietuiesti si sa continui sa procreezi. Este fascinant! Subliniez: daca ai dureri in timpul actului sexual, trebuie sa faci sex atunci cand te simti pregatita si calma. Cand creierul este mai relaxat, si vaginul este mai relaxat.

6. Cezariana

Asemenea epiziotomiei, cezariana lasa cicatrici. Daca nu lucrezi la aceste cicatrici, tesutul va creste in straturile de dedesubt si iti va crea cu adevarat probleme. Acest lucru poate cauza probleme ale vezicii urinare, probleme intestinale si … un act sexual dureros. Nimeni nu spune cu adevarat cat de important este sa masezi acele cicatrici.

7. Incercarea de a naste natural plus o cezariana

Asta ecireasa de pe tort… Dar, nu este chiar amuzant, deoarece atat podeaua pelvina cat si abdomenul au fost pana in Iad si inapoi. S-ar putea sa ai deja rupturi perineale plus o cicatrice in urma cezarienei. Ai o multime de motive pentru care sexul poate fi dureros, asa ca maseaza-ti cicatricile in ambele locuri pentru a minimaliza si elimina problema.

Invata sa intelegi schimbarile din corpul tau

Corpul unei femei trece prin schimbari profunde in timpul sarcinii dar si al nasterii bebelusului. Acum ca bebele s-a nascut, vei continua sa te simti ‘altfel’ decat inainte de a fi insarcinata.

Unul din lucrurile care se vor modifica este activitatea sexuala. Un studiu publicat de British Journal of Obstetrics and Gynaecology – a aratat ca 83% dintre noile mamici au probleme cu activitatile sexuale in primele 6 luni dupa nasterea bebelusului si are nevoie de un gel vaginal.

Vestea buna este ca poti folosi cu incredere un produs special conceput penru hidratarea si lubrifierea mucoasei vaginale si restabilirea elasticitatii normale.

Citeste si Viata sexuala dupa operatia de cezariana – cat de curand va reveni la normal? Iata sfatul medicului

  autor: redactor Milena Sadova – redactor principal Desprecopii – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Nastere

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*