Persoanele infectate cu COVID-19, care se insanatosesc, și testează pozitiv din nou, NU sunt contagioase

Persoanele infectate cu COVID-19, care se insanatosesc, și testează pozitiv din nou, NU sunt contagioase

Centrul de Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud a analizat 285 de supraviețuitori ai coronavirusului, care au fost testati pozitiv, după alte teste precedente negative.

Dintre cele 790 de persoane care au intrat in contact cu cei 285, niciuna nu a fost infectată cu COVID-19.

Autoritățile coreene din domeniul sănătății redenumesc „cazurile pozitive” ca: „cazuri PCR re-detectate, după iesire din izolare”

Cercetătorii cred că pacienții nu au fost re-infectați, ci mai degrabă au fost testati pozitiv din cauza particulelor de virus mort.

Echipa spune că rezultatele sunt un semn că unele zone rosii ar putea fi mai sigur de redeschis decât se credea anterior.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că probele de virus colectate de la pacienții care au testat pozitiv a doua oară, nu au putut fi cultivate în culturile de laborator.

Acest lucru sugerează că pacienții nu au fost re-infectați, ci mai degrabă, corpurile lor contineau particule de virus mort.

Rezultatele sunt binevenite, după ce autoritățile medicale din Coreea de Sud au alarmat tot mapamondul luna trecută, după ce zeci de pacienți recuperați au testat din nou pozitiv pentru virus.

„Este din ce in ce mai evidenta teoria că fragmentele de virus mort rămân în corpul unui pacient recuperat, deoarece nu am văzut dovezi de infecțiozitate”, a spus dr. Ki Moran, profesor la Centrul Național de Prevenire a Cancerului din Coreea de Sud, pentru The Wall Street Jurnal.

Din cauza rezultatelor studiului, oficialii de sănătate din Coreea de Sud nu vor mai considera infecțioase persoanele care se vor recupera de la COVID-19.

Aceasta înseamnă că, după recuperarea sau finalizarea unei perioade de izolare, rezidentul nu va trebui să testeze negativ virusul, înainte de a se întoarce la școală sau la serviciu.

De asemenea, raportul a constatat că aproape toți cei 285 de pacienți aveau anticorpi, ceea ce oferă dovezi suplimentare că anticorpii oferă protecție împotriva virusului.

Sursa: The Wall Street Journal

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*