Managementul Informațiilor înseamnă, într-un viitor imprevizibil, un instrument cu care luăm decizii cu mare încredere în noi, comunicăm fără teama de a greși, chiar în domenii sensibile cum sunt cele ale informațiilor clasificate și de securitate.
Universitatea Româno-Americană lansează primul program de studii postuniversitare de educație permanentă acreditat din domeniul de studii universitare “Management” și finalizat cu diplomă sub tutela Ministerului Educației din România care abordează competențele de gestionare a informațiilor într-o manieră integrată şi preponderent aplicativă!
Este nevoie de competențe de managementul informațiilor pentru:
- a aplica adecvat conceptele de bază ale securității informației
- a poziționa măsurile de securitate în relație cu contextul actual de amenințări și atacuri la adresa informației
- a defini elementele strategiei în domeniul securității informațiilor
- a folosi instrumentele, metodele, tehnicile și sistemele managementului informațiilor
- a gestiona cerințele de organizare și de resurse umane pentru securitatea informațiilor
- a aplica măsurile de asigurare a securității informațiilor clasificate în vederea eliminării oricărui risc de compromitere
Fie că sunt într-o poziție de lider, manager sau specialist într-un anumit domeniu, programul de studii postuniversitare “Managementul Informațiilor” poate contribui semnificativ la dezvoltarea profesională a cursanților și la consolidarea capacităților lor de a aborda de o manieră profesionistă elementele manageriale specifice utilizării informaţiilor sensibile.
La finalul programului, cursanții vor dobândi competențe certificate în domeniul managementului informațiilor, diploma fiind emisă sub tutela Ministerului Educației și având recunoaștere națională (se acordă 4 credite conform Sistemului European de Transfer și Acumulare a Creditelor ECTS).
Formatorii MI:
Programul se va desfășura sub îndrumarea unei echipe de profesioniști specializați în domeniul managementului informațiilor de securitate, cu o bogată expertiză și experiență în livrare de training:
Prof.univ.dr. Neculae Năbârjoiu
- Profesor universitar, doctor în științe militare, are un parcurs profesional de peste 35 de ani în care a fost comandant al unor structuri de nivel tactic (1968-1986), tactic-operativ (1986-1998), şef de secţie, serviciu, direcţie în Statul Major General, avansat general de brigadă și promovat consilier pe probleme de apărare în Departamentul Securităţii Naţionale din Administraţia Prezidenţială (2001-2003) și consilier-şef de serviciu educaţie de securitate la Guvernul României, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (2003-2009).
- Pasionat de oameni și interesat de noutate, începând cu anul 2012 și până în prezent activează ca mediator și arbitru, având în palmares peste 220 de dosare soluționate.
Lect.univ.dr. Tiberiu Tănase
- Este membru titular al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române, secretar științific al Diviziei de Istoria Științei din cadrul CRIFST, redactor-șef adjunct al revistei “Studii și Comunicări” din Academia Română, director al publicației de intelligence – “Intelligence Info“ și redactor adjunct al revistelor “Cunoașterea Științifică” și “IT & C”.
- Autor al unor cărți de specialitate de intelligence, securitate și geopolitică aplicată, desfășoară o bogată activitate publicistică în aceste domenii, dublată de activitatea de cadru didactic universitar și de formator pentru cursuri de specialitate.
Cursanții vor învăța să utilizeze conceptele, metodele, tehnicile şi instrumentele de management al informațiilor:
- securitatea informațiilor în organizații
- abordări privind securitatea afacerii în zona publică și/sau guvernamentală și în zona privată
- legislația în domeniul informațiilor clasificate naționale, NATO și UE
- managementul informațiilor clasificate
- domeniile securităţii informațiilor clasificate
- securitatea informaţiilor vehiculate în format electronic (INFOSEC)
- strategia în domeniul securității informațiilor
- organizarea securității informațiilor
- managementul riscurilor
- cultura de securitate
- securitatea cibernetică
- perspective ale managementului informațiilor, aliniament de timp: 2030/2050
- educația de securitate
Programul de studii postuniversitare se va desfășura din octombrie 2024. Pentru detalii complete (condiții de eligibilitate, taxă de școlarizare, cum se face înscrierea etc.), vă rugăm să cereți informații la universitate.