Greva din Educație. Ce se întâmplă dacă profesorii resping oferta Guvernului

Greva din Educație. Ce se întâmplă dacă profesorii resping oferta Guvernului

Sindicatele din Învățământ dau luni un răspuns privind ultima ofertă a guvernului, de creștere a salariilor cu 25%, și tot luni premierul Nicolae Ciucă este așteptat să-și dea demisia pentru a începe „rotativa”. Însă un refuz al profesorilor ar da peste cap planurile coaliției de Guvernare.

Stirea inițială:

Nicolae Ciucă a anunțat ce le-a promis astăzi sindicatelor din Educație: salariile cresc cu 25%, iar din 1 ianuarie 2024 va urma o nouă creștere. Sindicaliștii din Educație vor oferta Guvernului în scris. Greva continuă luni.

La aproape trei săptămâni de când au fost declanșată greva din educație, prima după 18 ani, și după trei proteste masive ale profesorilor la Palatle Victoriei și Cotroceni, sindicaliștii au primit o nouă ofertă de la Guvern: majorarea cu 25% a salariilor de la 1 iunie, iar prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă să fie de 50% de la 1 ianuarie 2024. Sindicaliștii au declarat duminică la ieșirea de la noile consultări cu executivul că vor promisiunile în scris și mai apoi vor pune capăt grevei, iar profesorii nu se vor întoarce în cancelarii luni. Executivul va pune duminică în dezbatere publică proiectul de ordonanță care prevede mărirea salarială promisă, iar cadrele didactice trebuie să dea un răspuns până luni la ora 10, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Guvernul va adopta duminică ordonanța cu schimbările anunțate de ministerului educației privind bacalaureatul, evaluarea la clasa a VI-a și titularizarea.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că vrea să încheie acest conflict și că se va pune în transparență ordonța de guvern prin care se măresc salariile profesorilor cu 25%.

La nivelul coaliției, pentru că la această întâlnire am participat cu domnul președinte Marcel Ciolacu, cu ministrul Educației, Doamna Deca, ministrul Muncii, domnul Budăi și am vrut ca finalul să fie unul cât se poate de concludent pentru noi toți”, a transmis premierul

Categories: Stiri Educatie

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*