Cochetam de mult cu ideea de a o duce pe Sara la bazin. Să fiu sinceră, mi-am imaginat că o să o înscriu și pe Mara la ședințele pentru bebeluși, din câte am citit și auzit, cu cât mai repede cu atât mai bine. M-am sucit, m-am învârtit, au tot intervenit alte priorități până la un moment dat când am zis, gata, nu mai trebuie să aștept, așa că am înscris-o la Acvatic Bebe Club.
De ce am vrut neapărat ca Sara să facă înot
Știu cât de important este înotul și de beneficiile acestuia asupra dezvoltării și creșterii copilului. Eu am făcut înot în ambele sarcini din ziua în care am aflat că sunt gravidă și până aproape de termenul în care a trebuit să nasc. Încă susțin că doar datorită acestor antrenamente în bazin, eu am putut să le nasc pe fete, natural. Pe de altă parte, când înot mă simt ca peștele în apă. Mă relaxează, mă binedispune, mă încarcă cu energie. Întreabă-mă repede care este sportul meu preferat și îți răspund fără să mă gândesc prea mult că e înotul.
Și culmea că am învățat să înot abia la 18 ani, când am ajuns la academie în Brașov. Dar din momentul în care am reușit să stau cu capul sub apă, să-mi dozez respirația și aerul la fiecare trei brațe de crawl, să alternez gurile de aer pe o parte și pe cealaltă, am realizat că cine practică înotul este un norocos.
În contextul ăsta și pentru că Sara este îndrăgostită de apă, mi-a arătat-o de fiecare dată când am fost la Therme, la piscină și încă o entuziasmează fiecare episod de baie în cadă, am decis să o înscriu la înot.
Dar ce m-a determinat să iau atitudine și mai rapid a fost faptul că Sara a avut (încă are) o perioadă în care nu suporta fructele, deloc, dar deloc. De aici mari probleme cu constipația, frica psihologică de a merge la wc, fisuri anale, toate acestea învârtindu-se într-un carusel. Ba chiar a avut câteva săptămâni în care refuza să adoarmă la amiază, iar seara dura mai bine de două ceasuri să închidă ochii și să se lase cuprinsă de somn. Așa că am stat bine și m-am gândit cum pot să o obosesc pe Sara, antrenând-o în același timp și oferindu-i o activitate care să-i placă și să o facă să revină la ea. ÎNOTUL.
Scepticilor le zic atât. Duceți copilul la o ședință. Urmăriți-l înainte și după apoi faceți o comparație. Dacă observați schimbări vizibile în bine, nu mai stați pe gânduri. Printre multele beneficii pe care le mai are înotul se numără și creșterea imunității.
Despre Acvatic Bebe Club și cum s-au adaptat la noile reguli de protecție
La Acvatic Bebe Club există o cameră de aclimatizare care face ca trecerea la umiditate și temperatură diferită să se facă treptat. Condițiile și normele după care acest club funcționează m-au determinat să continui ședințele de înot cu Sara și am deplină încredere în personalul de acolo. S-au luat măsuri extra pentru protejarea tuturor care intră și ies de la Acvatic Bebe Club, s-a creat un culoar pentru intrare și un altul pentru ieșire, se verifică temperatura tuturor celor care vin acolo, se igienizează frecvent spațiile, se poartă botoși și mască de unică folosință, există mai multe covorașe antibacteriene, cursurile de înot se desfășoară cu maximum doi copii pe oră iar tot personalul poartă mască de protecție pe durata ședinței (chiar și în bazin).
Cum am pregătit-o pe Sara
Recunosc, mi-a fost un pic frică de felul în care Sara urma să relaționeze cu instructorul ei. A fost o perioadă grea pentru ea, cu multe schimbări inclusiv apariția unei surioare și nu întotdeauna avea chef să facă un anumit lucru. Am început să-i vorbesc despre bazin, să-i arăt imagini de pe internet și fotografii cu alți copii. I-am luat și costumul de neopren și casca de înot special gândite pentru astfel de ședințe de la BBSportiv.
Am căutat o pereche de ochelari de înot și chiar a vrut să exerseze cu ei în cadă. Apoi, cei de la Acvatic Bebe Club au publicat o carte care vine în sprijinul părinților dar și a copiilor pentru educația acvatică, așa că am început să-i citesc seara poveștile unor personaje cărora le era frică de apă în urechi și stropi în ochi. Cartea se numește „Nu mi-e frică de apă”.
Și apoi, am îndrăznit.
Prima ședință a fost grozavă, la fel și următoarele. Acum Sara face o ședință pe săptămână iar progresele ei se văd de la o săptămână la cealaltă. E adevărat, nu mai are extazul de la început, încă mai trebuie motivată dar asta se întâmplă pentru că înotul nu este doar o simplă bălăceală, el înseamnă muncă.
Ce am observat de când Sara practică înot
- are o dezvoltare armonioasă și un tranzit intestinal regulat (mă credeți ori ba, mișcarea area mare legătură cu tranzitul intestinal)
- are un apetit crescut pentru mâncare
- este mult mai activă, aleargă mai mult, obosește mai greu și doarme mai bine
- este fascinată de fiecare lucru pe care îl învață la bazin, să se scufunde, să facă pluta, să facă bulbuci sau să sară în apă
- are o imunitate bună (cu toate că, din fericire, noi am stat mereu bine la capitolul ăsta).
Mă gândesc serios la un plan în care să o înscriu și pe Mara la bazin. Deocamdată am zis să aștept să treacă perioada asta dificilă pentru că la bebeluși acomodarea se face cu părintele în bazin. Probabil o să se întâmple cât de curând.
Vă las mai jos câteva fotografii cu spațiile de la Acvatic bebe Club. Menționez că acest articol nu e sponsorizat și a fost alegerea mea să vorbesc despre club.
Dacă îți place mămicazburătoare și vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe blog, te rog să dai un like paginii de facebook aici sau să te abonezi la newsletter.
Articol publicat original pe blogul MamicaZburatoare.ro.