Câți ani trebuie să aibă copilul tău pentru a se juca în siguranță în realitate virtuală?

Câți ani trebuie să aibă copilul tău pentru a se juca în siguranță în realitate virtuală?
Cati ani ani trebuie sa aiba copilul tau pentru a se juca in siguranta in realitate virtuală?

Câți ani trebuie să aibă copilul tău pentru a se juca în siguranță în realitate virtuală?

Compania Meta, a lansat o versiune mai ieftină a popularilor săi ochelari de realitate virtuală (ochelari VR). Asta îl face un cadou interesant chiar și pentru jucătorii tineri. Dar câți ani trebuie să ai de fapt pentru a juca în siguranță în VR? Câți ani trebuie să aibă copilul tău pentru a se juca în siguranță în realitate virtuală?

Câți ani trebuie să aibă copilul pentru a se juca în siguranță în realitate virtuală?

Compania Meta, a lansat o versiune mai ieftină a popularilor săi ochelari de realitate virtuală (ochelari VR). Asta îl face un cadou interesant chiar și pentru jucătorii tineri. Dar câți ani trebuie să ai de fapt pentru a juca în siguranță în VR?

Cu ochelarii VR, ai impresia că te scufundi în lumea jocului în sine. Mișcându-vă capul, vă uitați în lumea digitală din jurul vostru, unde vă folosiți mâinile cu controlere și senzori speciali pentru a ridica lucruri „adevărate”.

Este destul de implicat: un set cu cască are două ecrane de înaltă rezoluție, cu lentile care îți păcălesc ochii să focalizeze la o distanță focală atât de apropiată. Acest „atac” asupra simțurilor tale nu poate răni adulții, dar impactul exact asupra copiilor este încă neclar.

Impactul asupra copiilor- copiii pot sa aiba senzatii de greata

Există studii despre impactul pe termen scurt al realității virtuale asupra copiilor. Potrivit editorului academic Springer Nature, există „date limitate care sugerează că VR poate provoca simptome ușoare de boală cibernetică” la utilizatorii tineri. Prin aceasta se referă la un sentiment de rău de mișcare. Aceștia subliniază că simptomele nu sunt suficient de grave pentru a nu mai juca.

La copiii cu ambliopie, jocurile prelungite în VR îi pot face să vadă dublu. Ambliopia mai este numită și „ochi leneș”, unde unul dintre ochi rătăcește. Cu toate acestea, nu există date care să demonstreze că realitatea virtuală poate provoca această afecțiune a ochilor.

Nu exista insa studii cu rezultatul impactului pe termen lung

Cu toate acestea, pe termen lung, nu se cunosc date concrete despre VR la copii. Tehnologia este încă relativ tânără. Primii ochelari populari au aparut in urma cu aproximativ zece ani, dupa care primele modele cu adevarat de succes au aparut in magazine in urma cu cinci ani. Generația care a crescut cu acești ochelari rămâne de văzut ce impact a avut tehnologia asupra dezvoltării lor.

Deocamdată, companiile de tehnologie sunt precaute. Sony avertizează că căștile lor PlayStation nu sunt destinate utilizatorilor cu vârsta sub 12 ani. Și HTC subliniază că ochelarii lor nu sunt destinați „copiilor mici”, fără a menționa o vârstă.

Ad-Extra3:

Vârsta în jos la Meta

Meta a folosit o vârstă minimă de treisprezece ani, dar recent a redus-o la zece ani. Aceasta înseamnă că gigantul tehnologic pare să fie mai puțin preocupat de impactul asupra dezvoltării copiilor. „Există multe aplicații și jocuri educaționale pe platforma noastră, multe destinate copiilor cu vârsta de peste 10 ani”, potrivit unei postări pe blog a companiei.

În orice caz, răspunsul la întrebarea „câți ani trebuie să ai pentru a juca în VR” rămâne vag: majoritatea companiilor recomandă să aștepți până când cineva are cel puțin doisprezece ani, dar nu există dovezi concrete că cea mai bună vârstă sănătoasă indică. . Până când vor veni acele dovezi concrete, cel mai bine este să fii cât mai precaut posibil.
 

După părerea mea, un joc, cu sau fără ochelari, are un singur scop și este ca copilul să-l joace cât mai mult. Întrebarea este dacă este mai bine ca un copil să devină dependent de el. Și dacă dependența de joc îl face pe copil mai fericit. Ceea ce mă frapează este că acești copii sunt mereu obosiți (mai ales dacă stau trează toată noaptea). Cred că toți programatorii de jocuri (ar putea fi mai mult de 1000) lucrează la integrarea acestui lucru în joc. – spune un tatic pe club.desprecopii.com

autor: Desprecopii.com
 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Stiri Familia

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*