Admitere la liceu 2023. Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, admişi în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată

Admitere la liceu 2023. Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, admişi în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată

Update Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată, anunţă Ministerul Educaţiei, care a făcut publice rezultatele admiterii, reprezentând 98,56% din totalul elevilor cu opţiuni completate. Colegiul Sf. Sava din Bucureşti, specializarea Matematică Informatică bilngv este pe primul loc în topul specializărilor după media de admitere la liceu, ultima medie de intrare fiind 9,95. Topul liceelor după media de admitere are pe primele poziţii patru colegii din Capitală – ”Tudor Vianu”, ”Sfântul Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret”.

Stirea inițială:

Repartizarea computerizată la liceu 2023 se afișează miercuri de Ministerul Educației pe site-ul dedicat admitere.edu.ro. Repartizarea computerizată este ultima etapă a procesului de admitere la liceu 2023.

După ce află rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu, în funcție de opțiunile făcute, elevii se vor putea înscrie la unitatea de învățământ liceal.

În procesul de repartizare la licee 2023, ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare.

Criteriile de departajare pntru admiterea la liceu sunt:

  • nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
  • media de absolvire a claselor V – VIII.

Anul trecut, 110.035 de elevi (94,13%) au fost admiși în învățământul liceal, în urma repartizării computerizate. 6.852 de elevi (5,87%) nu au fost repartizați în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

În total, în 2022, au fost completate 2.338.353 de opțiuni, rezultând o medie de 20 de opţiuni/elev. Este de remarcat faptul că 46.171 dintre elevii cu opțiuni completate (42%) au fost admiși la prima opțiune, iar 77.302 elevi (70.3%) au fost admiși la una din primele 5 opțiuni, potrivit datelor privind repartizarea computerizată la liceu.

După afișarea rezultatelor la repartizarea computerizată la liceu 2023, între 20 și 25 iulie, elevii vor depune dosarul la școala la care ai fost repartizat.

Pe 28 iulie se vor afișa locurile libere rămase la sfârșitul primei etape de admitere la liceu 2023. În cazul candidatilor care nu au fost repartizați urmează a doua etapă. Între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților. În 10-11 august va avea loc repartizarea candidaților, la nivel de Comisie județeană de admitere / a municipiului București.

Categories: Stiri Educatie

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*