Miscările fetale, primele semne ale bebelușului în burtica mamei – cum se simt și mai ales CÂND 💕

Miscările fetale, primele semne ale bebelușului în burtica mamei – cum se simt și mai ales CÂND 💕

Miscările fetale, primele semne ale bebelușului în burtica mamei - cum se simt și mai ales CÂND 💕: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei - cum se simt si mai ales CAND

Miscările fetale, primele semne ale bebelușului în burtica mamei – cum se simt și mai ales CÂND 💕

Când mișcă bebelușul în burtica mea și cum se simte? 🤰💕 Asta e o întrebare frecventă pe forumul graviduțelor de la Desprecopii.

Clipa în care simțiți aripa delicată de fluture în burtică este una magică… apoi, pe măsură ce bebelușul crește, atingerea aripii de fluture devine ghiont în toată puterea cuvântului. Dar când veți începe să simțiți mișcările bebelușului, cum, cât de des și, mai ales, când este cazul să discutați cu medicul despre frecvența mișcărilor? Iată sfatul de la Desprecopii: 🤱🩺💬

Miscarile fetale ale bebelusului  – and misca si cum se simte – veti citi:
Cand ar trebui sa incep sa simt copilul miscandu-se in burtica mea?

Cum se simt miscarile bebelusului?
Cat de dese trebuie sa fie miscarile bebelusului ?
Trebuie sa tin evidenta miscarilor?
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
Sarcina pe saptamani
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculatoare de sarcina
Suport si grupuri de burtici
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Cand ar trebui sa incep sa simt copilul miscandu-se in burtica mea?

Cand ar trebui sa incep sa simt copilul miscandu-se in burtica mea?  – ne intreaba multe gravidute pe forumul Desprecopii.

Ei bine, dupa saptamanile de greata … urmeaza ceva frumos. Ceva de ne-uitat. Acel moment unic cand iti vei simti bebelusul din burtica miscand. Bine – bine – ai sa intrebi – dar cand este acel moment?

Probabil nu veti simti bebelusul miscand-se pana la 16-22 de saptamani, desi a inceput sa se miste de la 7-8 saptamani si poate ca deja i-ati vazut acrobatiile daca daca ati facut o ecografie.

Mamele cu experienta au tendinta sa observe acele prime gadilaturi subtile – numite si „trezire la viata“ – mai devreme decat femeile care sunt mame pentru prima data. 

Important: O femeie care a mai fost insarcinata poate distinge mai usor loviturile copilului de alte zgomote ale abdomenului, cum sunt gazele.

Constitutia ta poate avea si ea un rol in momentul in care veti putea distinge un ghiont in partea stanga de ghioraiala de foame a stomacului. Femeile mai slabe au tendinta de a simti mai timpuriu si mai des miscarile decat cele care au greutatea mai mare. 

Cum se simt miscarile bebelusului?

Viitoarele mame descriu senzatia ca fiind asemanatoare cu cea a floricelelor de porumb care pocnesc, a unui pestisor care inoata, sau a unui fluture care care zboara.

Probabil credeti ca acele prime atingeri delicate sunt datorate gazelor din abdomen sau senzatiei de foame, dar dupa ce incepeti sa le simtiti regulat, veti recunoaste diferenta. Este mai posibil sa simtiti aceste miscari timpurii cand suneti asezata sau cand stati intinsa in liniste. 

Cat de dese trebuie sa fie miscarile bebelusului ?

La inceput, ghionturile pe care le observati sunt putine si rare. De fapt, este posibil sa simtiti mai multe miscari intr-o zi, apoi niciuna in ziua urmatoare.

Desi bebelusul se misca si inghionteste regulat, multe dintre acrobatiile lui nu sunt inca destul de puternice pentru ca dumneavoastra sa le simtiti. Dar ulterior, in al doilea trimestru, acele ghionturi care va fac sa va simtiti in siguranta vor deveni mai puternice si mai regulate. 

Daca aveti tendinta de a face comparatii cu alte femei insarcinate, nu va faceti griji in cazul in care experienta dumneavoastra difera de a lor. Fiecare bebelus are propriul model de activitate, si nu exista un anume model corect. Cata vreme activitatea obisnuita a bebelusului se mentine aproximativ la acelasi nivel, sunt sanse sa ii fie foarte bine.

Trebuie sa tin evidenta miscarilor?

Odata ce simtiti regulat miscarile copilului, fiti atenta la ele si informati medicul imediat ce ce observati o scadere a miscarilor bebelusului. Reducerea miscarilor poate semnala o problema, iar dumneavoastra va trebui sa faceti un test nonstress sau un profil biofizic pentru a verifica starea bebelusului.

Dupa ce intrati in trimestrul al treilea, unii medici recomanda sa petreceti putin timp in fiecare zi numarand miscarile copilului. Exista o multime de moduri de a face aceste „socoteli“, deci cereti medicului instructiuni precise.

Iata o abordare frecventa: alegeti o ora a zilei la care copilul este de obicei activ.
Atentie: In mod ideal, ar trebui sa numarati miscarile la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi.

Stati asezata sau intinsa pe o parte in liniste, astfel ca nimic sa nu va distraga atentia. Determinati cat dureaza sa simtiti zece miscari distincte de orice fel ale copilului: lovituri, gadilaturi si chiar miscari ale intregului corp. Daca nu simtiti zece miscari in doua ore, incetati numaratoarea si sunati medicul.

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?

Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas.

Daca esti graviduta si inca nu ai simtit cum misca bebelusul in burtica, nu te ingrijora – atata vreme cat ecograful are vesti bune. Prima miscare a bebelusului in burtica poate trece neobservata. Vezi aici un calendar al miscarilor bebelusului din burtica mamei  – cam cand ar trebui sa se produca. 

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede.

El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina pe saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Aplicatia SARCINA PE SAPTAMANI – ODISEEA SARCINII este cea mai descarcata aplicatie despre sarcina, in limba romana – cu este 500k descarcari. Cu aceasta aplicatie tu mami dar si tati – puteti afla in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce riscuri poate aduce sarcina, ce trebuie sa stii dinainte despre nastere si travaliu si cum trebuie sa va pregatiti pentru marele moment: acela in care bebelusul vine acasa … de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute – care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii – Desprecopii are un grup pentru fiecare luna – cauta Mamici de luna anul (de exemplu – Mamici de Septembrie 2025)

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii – unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️

Vino pe grupul nostru secret – JURNAL DE SARCINA 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul. 

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com – toate drepturile rezervate – © 2025

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Miscările fetale, primele semne ale bebelușului în burtica mamei - cum se simt și mai ales CÂND 💕: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Categories: Stiri Sarcina

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*