Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani)

Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani)

Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani): articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani)

Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani)

Te confrunți cu dificultăți legate de somnul bebelușului tău? E important să știi că somnul la bebeluși este diferit de cel al adulților. Dezvoltarea lor necesită treziri frecvente – de exemplu, nou-născuții au nevoie să fie hrăniți de 8-12 ori pe zi, iar tranziția către perioade de somn mai lungi și mai constante are loc treptat.

De regulă, nu ar trebui să ne așteptăm ca bebelușii să doarmă mai mult de 4-5 ore consecutiv până la vârsta de cel puțin 3 luni. Totuși, asta nu înseamnă că nu putem îmbunătăți situația atunci când este necesar. În continuare, îți oferim o privire de ansamblu asupra problemelor de somn la bebeluși până la vârsta de 2 ani.

veti citi
Cele mai frecvente probleme de somn pentru copii în primii doi ani
Somnul unui nou-nascut
Somnul bebelușului de 2-3 luni
Somnul bebelușului de 4 luni
Somnul bebelușul de 5 luni
Somnul bebelușul de 6 luni
Somnul bebelușul de 5 luni
Somnul bebelușul intre 7 si 8 luni
Somnul bebelușul intre 9 si 10 luni
Somnul bebelușului intre 11 si 12 luni
Somnul bebelușului intre 13 si 16 luni
Somnul copilului intre 17 si 18 luni
Somnul copilului intre 19 – 23 luni
8 pozitii de somn si ce spune fiecare despre caracterul copilului

Cele mai frecvente probleme de somn pentru copii în primii doi ani

Somnul unui nou-nascut

Cele mai frecvente probleme si griji in ceea ce priveste somnul nou-nascutilor sunt legate de riscul mortii subite, siguranta somnului bebelusului, cum sa ajuti bebelusului sa depaseasca confuzia zi / noapte si cum incepi sa iti inveti bebelusului de o rutina inainte de somn.

De ce este importantă rutina somnului? Studiile arata o legatura directa intre calitatea somnului si rutina somnului bebelusului. Citeste aici detalii Rutina de somn a bebelusului in trei pasi: o stiinta a somnicului

Somnul bebelușului de 2-3 luni

La 2 luni,  bebelusul devine tot mai conștient de lume și s-ar putea să va intrebati cand anume va rămâne treaz mai mult în timpul zilei. Nu vă temeți, va începe în curând! Somnul bebelușului de 2 sau 3 luni este o perioadă de tranziție – bebelușul mănâncă în continuare frecvent și doarme în cicluri scurte. Cu toate acestea, cu timpul veți observa probabil că bebelușul este din ce în ce mai alert, ceea ce poate însemna că o parte din somnul linistit pe care l-ați avut în primele 8 săptămâni dispare incetul cu incetul.

Motivul pentru care bebelusii la aceasta varsta se trezesc asa de des este simplu = le este foame!

Ce putem face despre asta? Nu prea mult, nu atunci când bebelușii noștri sunt foarte mici.  Au nevoie de hrăniri dese pentru a crește și se dezvolta sanatos.

Cât trebuie sa doarmă in ficare zi un nou-născut? Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie pentru ca sunt o mamica proaspata si sunt sub presiunea atator lucururi iata raspunsul aici.

Somnul bebelușului de 4 luni

La 4 luni bebelusul are un somn care incepe sa se organizeze si isi consolidează perioadele de somn. Prin urmare, preocupările primare din partea părinților au tendința de faptul ca incepe sa adorma tot mai greu – sau ca doarme doar in brate sau leganat.

Insa, in jurul vartei de 4 alunim apare si regresia de somn de 4 luni.

O regresie de somn este o perioadă de timp, de obicei între 2 și 6 săptămâni, când copilul se trezește brusc frecvent în timpul nopții și refuză sa adorma  – în general după ce a dormit anterior bine. Cele mai frecvente regresii de somn apar la 4 luni, 8 luni și 18 luni. Regresia de somn de 4 luni este de departe cea mai frecventă dintre toate regresiile somnului. Citeste pe larg Regresia de somn a bebelusului de 4 luni: 10 sfaturi pentru mamici obosite

Somnul bebelușul de 5 luni

La 5 luni, bebelusul probabil va dormi segmente mai lungi pe timp de noapte. Pentru unii dintre aceasta ar putea însemna 5-6 ore, în timp ce alții ar putea chiar să aibă somnul în timpul nopții. Cu toate acestea, auzim adesea despre copii care se trezesc la fiecare 1-2 ore toată noaptea la această vârstă și / sau luând scurte nopți.

Somnul bebelușul de 6 luni

In jurul varstei de 6 luni, mulți părinți sunt dornici să creeze bebelusului un program de somn. Între nopți scurte si zile imprevizibile – datotate somnului bebelusului, unii părinți se simt destul de frustrați de această vârstă.

Somnul bebelușul intre 7 si 8 luni

Bebelușii în vârstă de 7 și 8 luni au învățat despre persoanele dragi deci de acum incepe anxietate de separare. Când vine vorba de somn, acești bebeluși incep sa aiba întreruperi dese de somn (aceasta perioada coincide si cu ințărcarea de noapte.

Somnul bebelușul intre 9 si 10 luni

Această vârstă este atât de distractivă pentru bebe pentru ca devine tot mai mobil adesea învățând să se așeze, să se ridice, să facă ture de croazieră prin casa in patru labute – iar unii dintre ei fac primii pasi. Acest lucru este foarte distractiv, dar foarte perturbator in ceea ce priveste somnul – de cele mai multe ori.

Somnul bebelușului intre 11 si 12 luni

O intrebare frecventa a parintilor cand bebelusul ajunge la aceasta varsta  – de 11 și 12 luni este dacă este timpul să insistam ca bebe sa doarma la pranz.  Și răspunsul este „nu” de cele mai multe ori. Vârsta medie de trecere la un pui de somn la pranz este de aproximativ 15-18 luni.

Somnul bebelușului intre 13 si 16 luni

La această vârstă, copilul devine tot mai mobil si parintii isi imagineaza ca ar trebui sa doarma mai bine. Cu toate acestea, în cee ce priveste somnul, cea mai comună plângere este că bebelușul nu mai doarme în timpul nopții și / sau că încă se mai trezeste in timpul noptii de 2-3 ori.

Somnul copilului intre 17 si 18 luni

Cele mai frecvente probleme de somn ale bebelusilor intre 17 si 18 luni sunt legate de o alta cauza … si anume o altă regresie de somn!  La vârsta de 18 luni, de multe ori copiii mici care se trezesc noaptea si nu mai vor sa doarma…iar tot c parea un echilubru in rutina sa de somn pare acum dat peste cap.

Somnul copilului intre 19 – 23 luni

Am ajuns la vasrata cand somul copilului pare sa fie pe un trend foarte pozitiv. Insa e si problema cand somnul de dupa amiaza devine tot mai greu de realizat. Citeste mai multe detalii aici Somnul de dupa-amiaza: rolul sau in dezvoltarea copilului

8 pozitii de somn si ce spune fiecare despre caracterul copilului

Știați că există 8 poziții diferite de dormit? Specialistii indieni sunt de parere ca pozitia de dormit a unui copil poate spune multe despre personalitatea si caracteristicile sale comportamentale.
Citiți mai departe pentru a afla ce spune felul in care doarme copilul – despre el.

Despre somnul copilului – merita citit si

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?

10 motive pentru care bebelușul nu doarme noaptea sau doarme agitat

Bebe nu vrea sa doarma noaptea sau are un somn agitat? Ai idee cat de mult trebuie sa doarma bebelusul tau? Citeste mai departe si afla care sunt cele mai importante motive pentru care nou-nascutul, bebelusul, nu doarme noaptea si ce poti sa faci ca sa il ajuti. Articolul complet aici>>

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

redactor: Mariana Dragomir, redactor Desprecopii – toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte si documentare
Babycenter.com
Babysleep.com
babysleepmadesimple.com/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*