SECRETUL unui somn mai lung al bebelușului: 2 metode de control a plănsului explicate si niste recomandari care sunt de ajutor

SECRETUL unui somn mai lung al bebelușului: 2 metode de control a plănsului explicate si niste recomandari care sunt de ajutor

SECRETUL unui somn mai lung al bebelușului: 2 metode de control a plănsului explicate si niste recomandari care sunt de ajutor: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


Secretul unui somn mai lung al bebelusului. 2 metode de control a plansului explicate si niste recomandari sunt de ajutor

SECRETUL unui somn mai lung al bebelușului: 2 metode de control a plănsului explicate si niste recomandari care sunt de ajutor

Somnul bebelușului este unul dintre subiectele fierbinți ale mămicilor. Îl lăsăm să plângă sau îl alinăm și îl luăm în brațe? Ideea este că, la un moment dat, orice mămică este confuză.

Iată însă că niște studii sunt de părere că atunci când bebelușul plânge în timpul nopții, proaspeții părinți nu ar trebui să se grăbească în mod automat să-l liniștească. Specialiștii spun că nu este periculos să lăsați bebelușul să plângă o perioadă scurtă de timp, în loc să-l consolați imediat. Și va dormi mai mult :)).

→ Citește despre secretul unui somn mai lung al bebelușului prin metoda plânsului controlat.

– veti citi:
Vrei sa stii secretul pentru ca bebelusul tau sa doarma linistit ?
Metoda plansului controlat
Metoda Camping
Insa bebelusul trebuie mereu supravegheat
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte
10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat
Despre somnul bebelusului merita citit
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Vrei sa stii secretul pentru ca bebelusul tau sa doarma linistit ?

Ei bine mamico, s-ar putea sa ti se rupa inima sau ai aveti sentimente insuportabile de vinovatie… dar

Atunci cand bebelusul plange in timpul noptii, proaspetii parinti nu ar trebui sa se grabeasca in mod automat sa-l linisteasca. Specialistii spun ca nu este periculos sa lasati bebelusul sa planga o perioada scurta de timp, in loc sa-l consolati imediat. Si va dormi mai mult :)) Si nu numai atat, chiar si proaspetii parinti vor dormi mai mult (in sfarsit) – si vor fi mult mai putin stresati a doua zi.

Metoda plansului controlat

Cercetatorii spun ca, decat sa alergati intotdeauna sa va consolati copiii mai degraba ati urma cateva tehnici prin care sa va linistiti. Acestea includ „plansul controlat „, in care parintele asteapta o anumita perioada de timp inainte de a-si linisti copilului.

Metoda plansului controlat sau „Cry it out” (literal tradus, „plânge până se satură”) se referă la tehnica de a-i lăsa pe bebeluși să plângă fără a fi consoliați imediat, cu scopul de a-i învăța să se liniștească singuri și să se adapteze la un program regulat de somn. Această metodă presupune să-i pui pe bebeluși în pat când sunt obosiți, dar fără a-i consolia imediat atunci când încep să plângă, permițându-le să se calmeze singuri. Această tehnică este controversată și poate fi dureroasă pentru bebeluși și părinți, și poate fi asociată cu un impact negativ asupra vinculului emoțional dintre bebeluș și părinte. Este important să se consulte un pediatru sau un specialist în somn înainte de a începe orice tehnică de adormire pentru bebeluși.

Initial, acesta poate fi la fiecare doua minute in prima noapte, in crestere la cinci minute pentru a doua, zece pentru a treia si asa mai departe, pana cand copilul invata sa se linisteasca singur.

Metoda Camping

O alta metoda pe care cercetatorii o considera fiind eficace este „Camping-ul”, in care mama sta in camera copilului in timp ce acesta invata singur sa adoarma din nou.

Metoda „camping” sau „controlul plansului prin supraveghere” se referă la tehnica de a învăța un bebeluș să adoarmă singur prin intermediul unui proces gradual.
Această metodă presupune să stai cu bebelușul în camera până adormne dar să începi să te retragi treptat, reducând perioada de timp petrecută cu bebelușul până când se poate adormi singur. Acest proces poate fi adaptat la nevoile individuale ale fiecărui bebeluș și poate fi mai puțin stresant decât metoda plansului controlat. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei legaturi emoționale puternice între bebe și părinte și poate reduce anxietatea asociată cu adormirea.

Desi pare a fi o metoda cam insensibila, o echipa de la Universitatea din Melbourne, Australia –  a descoperit ca, in cele din urma, atat parintii, cat si copii vor dormi mai mult. Aceasta inseamna ca parintii sunt mai putin stresati si, in special, sansele ca mamele sa faca depresii postnatale sunt reduse.

In ciuda dovezilor ca bebelusii care sunt lasati sa planga devin stresati,cercetatorii cred ca daca lasati copilul sa planga o perioada scurta de timp, pe termen lung, nici sanatatea lui mintala, nici comportamentul lui nu vor avea de suferit. Mai cititi si: 19 Motive pentru care copiii adorm greu

Ad-Extra3:

Insa bebelusul trebuie mereu supravegheat

Cu toate acestea, important de amintit este faptul ca in studiu au fost implicati copii de peste 7 luni , deoarece unii experti cred ca nou-nascutii nu ar trebui sa fie lasati sa planga.

Pentru parintii care cauta ajutor, tehnicile mentionate mai sus pot fi folosite in siguranta, facandu-i pe acestia sa se simta reconfortati. Dar,  parintii NU trebuie sa lase copiii sa planga o noapte intreaga si sa-i verifice doar dimineata.

La copiii de 6 ani, cercetatorii au efectuat o serie de teste pentru a le urmari comportamentul, caracteristicile somnului, precum si relatia cu parintii.

Cei care au fost lasati sa planga au fost cu aproximativ 12% mai susceptibili de a avea probleme de comportament , fata de 16% a celor care au fost consolati in timpul plansului.

Intr-un studiu publicat in anul 2015 , cercetatorii au comparat procentele de depresie post-natala a mamelor care aveau doi copii. Acestea au aratat ca mamele care si-au lasat copiii sa planga au cu 40% mai putine sanse sa ajunga in depresie post-natala, iar ambii parinti sunt mai putin stresati.

Citeste si Bebelusii care nu dorm bine sunt super inteligenti

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului – in ore de zi si de noapte aici.

10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat

Bebe nu vrea sa doarma noaptea sau are un somn agitat? Ai idee cat de mult trebuie sa doarma bebelusul tau? Citeste mai departe si afla care sunt cele mai importante motive pentru care nou-nascutul, bebelusul, nu doarme noaptea si ce poti sa faci ca sa il ajuti. Articolul complet aici>>

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Referinte: The Journal of Psychology

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*