Educația începe de la creșă

Educația începe de la creșă

Adrian Fundeneanu, candidat la primăria sectorului 5 din partea Partidul Neamul Românesc, afirmă că educația începe la creșă, acolo unde copilul începe să devină independent.

”Creşele fac parte atât din sistemul naţional de servicii sociale prin furnizarea de servicii de îngrijire şi supraveghere, cât şi din sistemul de învăţământ preuniversitar prin furnizarea de servicii de educaţie timpurie antepreşcolară.

Creşa este un serviciu de interes local, care are misiunea de a oferi, pe timpul zilei, servicii integrate de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie copiilor de vârstă antepreşcolară.

La reînceperea activității, cei mai mulți părinți, după concediul de creștere a copilului, caută cea mai bună soluție pentru îngrijirea acestuia.

Unii apelează la bucini sau la bone, iar alții aleg integrarea copilului în creșă, forma de educație și de îngrijire care aduce mari beneficii dezvoltării armonioase a copilului.

Creșa ajută copilul să comunice și să devină sociabil. Copilul învață să devină independent, se poate desprinde de familie, învață să mănânce singur. Cel mic este angrenat în activități ludice, capacitatea socială fiind îmbunătățită, învață să se auto-cunoască și i se dezvoltă inteligența emoțională prin interacțiunea cu ceilalți copii.

Un element important în cadrul unei creșe este și personalul specializat. Grija și atenția cu care sunt întâmpinați copiii îi ajută la dezvoltarea lor ca indivizi pe plan îndelungat.

În sectorul 5 avem nevoie de creșe cu un mediu curat și personal calificat, nu dar în îngrijirea copiilor dar și în educarea lor. Un loc sigur în care părinții își lasă copiii cu încredere”, declară Adrian Fundeneanu.

Conform Biroului Electoral Central, în cursa electorală pentru primăria sectorului 5 din București au intrat următorii candidați:

* Cristian Piedone Popescu (Partidul Puterii Umaniste) – economist
* Cătălin Lucian Iliescu (PMP) – inginer
* Ion Valentin Voicu (ALDE) – inginer, actual consilier general
* Daniel Florea (PSD) – jurist, actualul primar
* Cristian Tudor Băcanu (PNL) – avocat, actual secretar de stat
* Ştefan Pirpiliu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – inginer
* Marian Daniel Vanghelie (Partidul Social Democrat Independent) – technician
* Florin Ciomag (Mişcarea Alianţa Patrioţilor Români) – antreprenor
* Octavian Mirea (Partidul Ader la Democraţie Educaţie şi Reconstrucţie) – inginer
* Adrian Fundeneanu (Partidul Neamul Românesc) – antreprenor
* Adrian Ion Urichianu (PRM) – profesor

Despre gradinite, va recomandam sa mai cititi:

Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!
Pregatirea copilului pentru societate 
Teama (anxietatea) despartirii
Copiii, obligatoriu la gradinita
Mersul la gradinita reduce riscul de cancer la copii

Categories: Politic

About Author

Related Articles