Directorul Școlii Centrale din Capitală: Sunt dealeri de droguri în jurul școlilor cu potențial financiar

Directorul Școlii Centrale din Capitală: Sunt dealeri de droguri în jurul școlilor cu potențial financiar

Sunt dealeri de droguri în jurul oricărei şcoli cu potenţial financiar în rândul elevilor. O spune directorul Şcolii Centrale din Capitală, care trage un semnal de alarmă şi cere autorităţilor măsuri mult mai ferme. Recent, ministrul Educaţiei a anunţat că în acest an ”Şcoala Altfel” şi ”Săptămâna Verde” pot fi folosite şi pentru activităţi de prevenire a consumului de droguri.

Lucian Popa, directorul Şcolii Centrale din Capitală: La această problemă în primul rând ar pleca atât de la şcoală cât şi de acasă să vedem de ce totuşi copilul meu, copiii noştri se duc spre… Pe de altă parte şi autorităţile ar trebui să se implice un pic mai mult să meargă spre vârful caracatiţei, nu spre partea de jos. Pentru că noi dacă astăzi am aresta dealerii din jurul Şcolii Centrale, a doua zi alţii au luat locul. Dar noi nu mergem mai sus pe vârful piramidei să eradicăm. Tentaţiile sunt peste tot, substanţele interzise au ajuns din ce în ce mai ciudate, de la combinaţii de a spraya ţigara obişnuită cu spray-ul de umplut baloane şi stropit cu puţină oxicodonă şi zece minute sunt zen, iar ce mă sperie pe mine este că acele substanţe chiar nu ies la laborator să ştii, în cazul în care Doamne fereşte, copilul are o problemă medicală şi poate intra într-un şoc anafilactic nu ştii cu ce să intervii. Asta mă sperie pe mine, se duc şi se aruncă pe după nişte tutoriale existente încât. Prin intermediul DIICOT-ului şi ANA avem cel puţin o dată pe modul o şedinţă cu toţi copiii în care li se prezintă şi inclusiv cu părinţii, să ştiţi.

Jurnalist: Funcţionează?

Lucian Popa: În proporţie de 80% da! 100% nu va exista niciodată pentru că acela care se simte vizat nu participă. Spuneaţi că dacă arestăm mâine dealerii din jurul Şcolii Centrale.

Jurnalist: Sunt dealeri în jurul Şcolii Centrale?

Lucian Popa: În jurul oricărei unităţi şcolare cu potenţial. Este vorba de o lecţie simplă de economie. Cu potenţial financiar în rândul elevilor? Da. Dar să ştiţi că şi în zonele fără potenţial financiar cad victime, sunt atraşi cu cadouri şI după aceea sunt obligaţi să vândă şi e mai dificil atunci.

The post Directorul Școlii Centrale din Capitală: Sunt dealeri de droguri în jurul școlilor cu potențial financiar appeared first on tvrinfo.ro.

Categories: Stiri Educatie

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*