Avortul spontan: cum se poate preveni – cele mai importante sfaturi
Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Nu există un șoc mai mare pentru o femeie decât să treacă de la încântarea veștii că este însărcinată la dezamăgirea pierderii sarcinii. Totuși, aproximativ 20% dintre sarcini se termină astfel, iar 60% dintre avorturile spontane sunt datorate anomaliilor genetice, cum ar fi triplarea unui cromozom, care sunt inevitabile.
Un studiu realizat pe Desprecopii.com a arătat că frica de avort spontan este principala preocupare a femeilor însărcinate. Deși adesea nu poți controla cauzele unui avort spontan, îți poți mări șansele de a duce sarcina la termen prin îngrijirea propriei sănătăți. Iată câteva sfaturi importante de la Desprecopii pentru a-ți mări șansele de a avea o sarcină sănătoasă până la termen.
Cum va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen
Faceti testele si analizele de sarcina
Faceti exercitii fizice moderate – sportul in timpul sarcinii
Verificati-va istoricul vaccinarilor
Discutati cu medicul despre orice problema de sanatate pe care o aveti
Evitati tutunul, alcoolul si drogurile
Ganditi pozitiv
Cautati informatie si suport online
Factori de risc in timpul sarcinii
Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente
Forumul Odiseea sarcinii
Cum iti poti mari sansele de a duce sarcina la termen
Pentru cele mai multe femei, o sarcina este o binecuvantare. Inca din momentul in care testul de sarcina a iesit pozitiv, femeia isi doreste cu ardoare ca peste 40 de saptamani de sarcina (Odiseea Sarcinii), sa tina in brate un bebe sanatos. Din punct de vedere medical iata ce poti face pentru a mari sansa de a duce sarcina la termen.
Fă testele si analizele de sarcina
Solicitati medicului sa va recomande teste pentru maladiile transmisibile sexual. Daca raman netratate, maladiile ca gonoreea, sifilisul, HIV si herpesul maresc riscul unui avort spontan si pot face rau bebelusului. Totul despre testele din timpul sarciniii aici.
cititi neaparat: Probleme serioase care pot afecta sarcina
Fă exercitii fizice moderate – sportul in timpul sarcinii
Desi este bine sa faceti miscare in fiecare zi, proba de triatlon mai poate astepta. Medicii sustin ca activitatea fizica in exces (cum sunt alergarile grele) pot duce la pierderea sarcinii deoarece ridica temperatura corpului si pot reduce fluxul de sange catre fetus.
Pentru a fi in siguranta, faceti miscare cu moderatie si evitati acitvitatile (ca schiatul sau calaria) care v-ar putea face sa va pierdeti echilibrul sau ar putea duce la raniri in zona abdominala.
citeste neaparat: Sportul in timpul sarcinii – ce e bine si ce nu
Ad-Extra3:
Verifica-ti istoricul vaccinărilor
Anumite boli pot mari riscul de a pierde sarcina. Daca banuiti ca este posibil sa nu fi facut un anumit vaccin in copilarie, discutati cu medicul – va poate recomanda un test de imunitate la boala respectiva.
Cea mai buna perioada de a va vaccina este inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata.
Supravegheati-va regimul alimentar. Doua infectii rare, cu listeria si toxoplasmoza, maresc riscurile. Evitati produsele lactate nepasteurizate (branzeturile precum camembertul) si carnea insuficient preparata sau in sange.
Discută cu medicul despre orice problemă de sanatate pe care o ai
Bolile cronice precum afectiunile tiroidei, epilepsia si lupusul pot mari riscul unei pierderi de sarcina – desi cele mai multe femei care au aceste boli pot avea copii sanatosi.
De asemenea, informati medicul asupra tuturor antecedentelor familiale de infertilitate, boli legate de coagularea sangelui, pierderi repetate ale sarcinii sau alte boli.
Evită tutunul, alcoolul și drogurile
Desi pare evident, multe femei nu inteleg ca in afara de faptul ca sunt daunatoare fetusului, aceste substante pot duce la avort spontan. Supravegheati-va doza de cafeina. Studiile au avut rezultate diverse, dar dr. Lerner sugereaza limitarea cafeinei in timpul sarcinii la sub 200 de miligrame pe zi (cam doua cesti de cafea).
cititi pe larg: Sarcina si fumatul
Gandește pozitiv
Circa 75 de procente dintre femeile care pierd o sarcina raman din nou insarcinate si duc sarcina la termen.
Caută informatie si suport online
In afara de sute de articole care va explica totul despre sarcina, la Desprecopii.com veti gasi si cel mai mare forum de suport al gravidelor.
Inregistreaza-te si devino membru al comunitatii Desprecopii.com. Pe forumul Odiseea Sarcinii poti intra direct in legatura cu alte viitoare mamici, cu acelasi DPN. Veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie si in plus, veti gasi prietenie si solidaritate.
Gravide la prima sarcină: GHID de informații de calitate și grup de suport oficial
Odată ce vei avea in mană un test de sarcină pozitiv – vei intra intr-o noua etapă a vieții. Fiind gravida la prima sarcina, călătoria prin cele 9 luni de sarcină va fi presarată cu valuri mari de emoții, schimbari hormonale, schimbări ale trupulului, alegeri și frici. Vei avea multe intrebări și neclarități. Vei fi uneori speriată și panicată. Vei trece prin valuri ce par interminabile de grețuri, arsuri digestive, pofte… Se vor depune multe kilograme pe burtă și pe coapse, vei avea vergeturi, te vor durea sanii, vei plange fara motiv, vei avea insomnii și iți va fi greu uneori să dormi…Dar vestea bună este ca bebe se va dezvolta de la zi la zi tot mai mult.
Iar la finalul celor 40 de săptămani, vei deveni mămică. Acum ai nevoie – mai mult ca oricând – de informații precise, de sfaturi medicale sigure și de suport. Suntem aici pentru a te ajuta. TE ASTEPTAM AICI.
Factori de risc in timpul sarcinii
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Calatoriile in tarile in curs de dezvoltare in perioada sarcinii: riscuri si sfaturi
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale
Ibuprofenul mareste riscul de avort spontan!
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas – ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa … de la maternitate.
► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute – care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii – Desprecopii are un grup pentru fiecare luna – cauta Mamici de luna anul (de exemplu – Mamici de decembrie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Milena Sadova – redactor Desprecopii.com – toate drepturile rezervate – © 2024
Ad-Extra3:
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici