Săptămâna 21 și provocările memoriei: Cum m-am adaptat la schimbări – jurnal de sarcină
Săptămâna 21 și provocările memoriei: Cum m-am adaptat la schimbări - jurnal de sarcină: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici
Bună! Voiam să revin cu o postare după cea de-a doua morfologie, însă ieri am avut o zi de luni plină de emoții și stări, așa că am zis să o marchez. Auzisem de la prietene care au copii că, pe perioada sarcinii, au întâmpinat probleme cu memoria, capacitatea de a reține sau de a se concentra, însă nu m-am gândit că mi se poate întâmpla și mie.
– vei citi:
Memoria vizuală și schimbările din sarcină
Ziua de duminică: Căutări și frustrări
Ziua de luni: O nouă provocare
Căutări și critici interioare
Întâlnirea cu soțul: Susținere și alinare
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
– fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Irina0820 – material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Memoria vizuală și schimbările din sarcină
Ca să mă descriu puțin în legătură cu acest aspect, sunt o persoană cu o memorie vizuală foarte bine dezvoltată. Când îmi amintesc că X mi-a zis cutare lucru, știu și unde eram în momentul în care mi-a zis acel lucru. De exemplu, în facultate, dacă citeam un curs și apoi doream să recitesc un anumit detaliu, știam exact pagina și unde este încadrat în pagină lucrul pe care îl căutam. Revenind la prezent, acum s-au cam schimbat lucrurile. Îmi ia uneori puțin mai mult să mă concentrez și, în acest proces, uneori mă pierd sau am un moment de gol total, însă nu am stat să dau importanță acestui aspect până alaltăieri.
Ziua de duminică: Căutări și frustrări
Alaltăieri, duminică, am vrut să merg în oraș de dimineață să iau ceva din piață, însă am zis întâi să îmi iau pastila cu vitamina D. Iau mai multe suplimente în sarcină și pe toate le țin pe noptieră lângă pat, însă de data aceasta nu erau. După ce am răscolit toată casa, i-am zis soțului că cel mai probabil le-am aruncat. Altă explicație nu exista și, totuși, aceasta nu avea niciun sens, mai ales că ar fi însemnat să fac un drum până la bucătărie cu pastilele în mână și ulterior să le arunc. De ce aș fi făcut asta? Mereu am apă lângă pat, într-o sticlă, și dacă nu am, mă duc să îmi aduc apă ca să o am mereu la îndemână.
Soțul a coborât la mașină primul și, pentru că el luase gunoiul, însă nu apucase să îl ducă, l-a lăsat în mașină. Iar când am coborât, mi-a arătat că mi-a găsit pastilele. M-am supărat destul de mult pentru că nu fac lucruri în mod inconștient și nu pot să concep de ce am luat pastilele, ce căutam la bucătărie și de ce le-am aruncat. Sunt o succesiune de acțiuni la care eu nu găsesc sens și care mă macină.
Ziua de luni: O nouă provocare
Trecând peste ziua de duminică, ziua de luni mi-a pus capac. Am cumpărat recent un roboțel aspirator în ideea că, atunci când va veni bebe și având în vedere că avem o pisică, nu o să mai am timp să stau toată ziua să aspir podelele. Totul a fost bine și frumos, l-am testat să vedem cum aspiră, iar soțul a zis să îl punem să dea și cu mopul, însă eu nu am vrut, nu mai știu din ce motiv. Îmi amintesc că se întreba cum să dea mopul jos și văzusem că are un sistem cu cleștișori, așa că i-am arătat cum să îl dea jos și mi-am văzut de treaba mea.
Luni, am zis să îl punem din nou la treabă și de data aceasta să vedem cum stă treaba și cu mopul, moment în care soțul m-a întrebat unde e mopul. În weekend, pe lângă pastilele pe care le-am aruncat, am pus la gunoi și cutia în care a venit aspiratorul, plus toate cartoanele din interior. Nu am stat să le analizez, ci pur și simplu le-am pus pe toate într-o cutie mare și am scos cutia pe hol astfel încât să o ia cineva să o arunce.
Ad-Extra3:
Căutări și critici interioare
În momentul în care m-a întrebat unde e mopul, nu am știut ce să spun, pentru că nu îmi aminteam să îl fi văzut decât atunci când i-am arătat cum se scoate… Ei bine, de aici până la a căuta prin posibilele sertare unde putea să fie și până la a ajunge la concluzia că era în cutia mare și eu nu am mai verificat și le-am pus pe toate la gunoi, a mai fost un pas. De aici, sentimentele mele au luat-o la vale brusc și într-un mod accelerat. Am început să mă critic; îmi e greu să accept că uit chestii. Nu sunt o persoană perfecționistă, însă cu memoria mă mândream. Pot fi un haos total, însă mereu am știut de unde să îmi iau orice am nevoie din haosul meu, pentru că știam exact ce fac.
Acum nu mai știam nimic; nu știam dacă am pus mâna și am aruncat mopul odată cu toate cartoanele, la fel cum nu știam nici când am luat pastilele și le-am dus la gunoi. M-am pus pe plâns, m-am simțit atât de tristă, atât de rău. Nu reușeam să mă regăsesc și să mă asociez cu această persoană nouă, pentru că nu o cunosc și nu doream să o accept ca fiind noua eu. Rar mă las așa tare copleșită de sentimente, de neputință, tristețe și dezamăgire. Am început să îmi pun întrebări cum voi fi în stare să cresc un copil dacă eu nu sunt în stare să fac lucrurile în mod conștient. M-am simțit efectiv ultimul nimic de pe planetă.
Întâlnirea cu soțul: Susținere și alinare
Ulterior, la un moment dat, a venit soțul să vadă ce fac și m-a surprins toată umflată la față. M-a întrebat ce am pățit. A stat și m-a calmat, m-a încurajat ca de obicei și mi-a zis că el are problema asta din totdeauna și e ok 😅. Spre deosebire de el, eu sigur mă vindec 😂. Ador modul lui de a mă face să mă simt mai bine.
Ulterior, spre finalul zilei, s-a dus și mi-a luat un harbuz de la magazin ca să mă simt mai bine. Știe că îl ador! Am zis să dăm drumul la aspirator să aspire până când ajunge mopul, pentru că dădusem comandă între timp. Cum stăteam în pat, îl văd cum intră în cameră și, când se întoarce cu spatele, mă uit către soț și îi zic “mai, asta are mopul pus la spate”.
Da… nu am aruncat niciodată mopul! I-am arătat cum să îl scoată și cel mai probabil el l-a pus la loc. Încrederea mea a crescut cu 50%, sunt fericită că am aruncat doar pastilele într-un final 😂, iar încrederea soțului a scăzut cu 50% 😂😂. Într-un final, am ajuns la un echilibru, ca întotdeauna.
Ca și concluzie, am să vă las sfatul unei prietene care mi-a zis că nu sunt singura care trece prin astfel de experiențe; sunt normale, or să treacă, iar cel mai important este să fiu calmă și blândă cu mine 🤍. Încă încerc să fiu calmă și, mai ales, să nu fiu cel mai mare critic al meu. Nu am nevoie de asta; am nevoie să mă accept și să mă iubesc, pentru că în acest moment corpul meu creează viața și creăm ceva perfect și unic 🤍.
Autor – Irina0820, o mamica de la Desprecopii – publicat aici
Despre ecografiile de sarcina, mai cititi si:
Prima poza cu bebe din burtica – jurnal de sarcina
Cate ecografii se pot face in timpul sarcinii? Acestea sunt recomandările oficiale.
Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii – la categoria JURNAL DE SARCINA
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens – te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi – si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului?
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni… in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas – ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa … de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute – care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii – Desprecopii are un grup pentru fiecare luna – cauta Mamici de luna anul (de exemplu – Mamici de Mai 2025)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii – toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Săptămâna 21 și provocările memoriei: Cum m-am adaptat la schimbări - jurnal de sarcină: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici