Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta – un GHID cu activități specifice fiecărei luni

Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta – un GHID cu activități specifice fiecărei luni

Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta - un GHID cu activități specifice fiecărei luni: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici


Cum ne jucam cu bebelusii si de ce este atat de important sa facem asta - un GHID pe luni

Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta – un GHID cu activități specifice fiecărei luni

Bebelușii adoră orice moment de calitate pe care îl pot petrece cu mami sau cu tati iar jocul este cea mai bună și eficientă metodă de comunicare, întărire a legăturii emoționale și de creștere a încrederii în sine. După ce le este dezvoltată vederea, stând încă pe spate sau pe burtică, bebelușii încep să observe obiectele și sunt gata de joacă 🙂

→ De altfel, încă din primele săptămâni de viață, bebelușul este la începutul unei mari descoperiri: bucuria jocului. Chiar de la început, jocul este pentru el o continuare firească a dragostei cu care este înconjurat. Iată un GHID cu activități specifice fiecărei luni de bebelușie.

– despre importanta jocului cu bebelusul, veti citi:
Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta – un GHID pe luni
Relația cauză-efect la bebelusul de 3-6 luni
Cum ne jucăm cu bebelușii de la 6 la 12 luni
Importanța jocului cu bebelușul: baza increderii in sine
Să nu suprastimulăm bebelușul
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Bebelusii adora jocul cu mami sau cu tati

După ce li se dezvoltă vederea, stând încă pe spate sau pe burtică, bebelușii încep să observe obiectele. Cel mai simpatic joc e atunci când le ascundem un obiect sub o păturică și el reapare. Iar și iar. Asta îi distrează și îi face să înțeleagă mai bine relația cauză-efect. Evoluează și senzorialitatea, așa că jucăriile cu diferite texturi sunt utile, precum păturicile cu activități.

Adoră să se uite și să atingă jucărioare care atârnă deasupra patului sau la cărucior. Evident, interesul și-l mențin un timp limitat dar apoi revin la ele când se plictisesc. De la 6 la 12 luni Explorarea e cuvântul de ordine. Ei își dau seama că în jurul lor se întâmplă o grămadă de chestii și, chiar dacă nu pot merge după ele, investighează de-a bușilea

Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta – un GHID pe luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 1 luna

Activitati de joaca pentru bebelusul de 2 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 3 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 4 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 5 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 6 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 7 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 8 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 9 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 10 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 11 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 12 luni

Relația cauză-efect la bebelusul de 3-6 luni

Cel mai simpatic joc e atunci când le ascundem un obiect sub o păturică și el reapare. Iar și iar. Asta îi distrează și îi face să înțeleagă mai bine relația cauză-efect. Evoluează și senzorialitatea, așa că jucăriile cu diferite texturi sunt utile, precum păturicile cu activități.

Adoră să se uite și să atingă jucărioare care atârnă deasupra patului sau la cărucior. Evident, interesul și-l mențin un timp limitat dar apoi revin la ele când se plictisesc.

Ad-Extra3:

Bratele si picioarele bebelusului se agita liber si el poate sa te urmareasca cu privirea. Aseaza-l pe o paturica, pe care mama si tata o vor tine de cele patru colturi, si leganati-l bland privindu-l si zambindu-I; drept recompensa veti primi un suras larg din partea bebelusului.

Luandu-l in brate si sustinandu-l de burtica, faceti-l sa se joace de-a avionul. Cu bratele si picioarele intinse, lui ii va place sa zboare si va aprecia aceasta pozitie noua, descoperind lumea de la inaltime. Incepeti mai intai incetisor, apoi accelerati ritmul, caci, in bratele voastre, el se va simti in siguranta.

 Copilul incepe sa se ridice pe antebrate. Aseaza-l pe picioarele tale indoite, tine-l ferm cu mainile si fa-l sa se joace de-a “ascensorul”. Picioarele tale se ridica din ce in ce mai sus si miscarea devine din ce in ce mai rapida.

Cum ne jucăm cu bebelușii de la 6 la 12 luni

Explorarea e cuvântul de ordine. Ei își dau seama că în jurul lor se întâmplă o grămadă de chestii și, chiar dacă nu pot merge după ele, investighează de-a bușilea.

El isi controleaza bine mainile si picioarele. Cand este asezat pe burtica, el incearca sa se intoarca pe spate. Il vei aseza pe antebratele tale trecandu-ti mainile pe sub burtica lui. Uneste-ti mainile cu cele ale tatalui, astfel veti putea sa-l faceti sa se rostogoleasca de pe spate pe burta si invers.

Copilul stie sa se intoarca in toate directiile, ramane in pozitia sezand fara sa fie sprijinit. In curand va incerca sa se ridice in picioare. In picioare, sustinut, ii place sa sara. Poti sa accentuezi miscarea, ridicandu-l mai sus de indata ce sare el.

Agatat de un scaun sau o mobila el se tine in picioare. Daca in patru labe este un campion, putem sa-i organizam o cursa cu obstacole. Pune pe jos puneti pe jos cateva perne tari. Incurajeaza-l sa le escaladeze aratandu-i o jucarie pe care o va gasi de cealalta parte a pernei.

Copilul este din ce in ce mai indemanatic. Adauga la obstacole un tunel din perne tari. El va aprecia jocul “cucu-bau” daca te ascunzi de cealalta parte a tunelului. El va sti, de asemenea, ca jucaria disparuta va fi regasita de cealalta parte a obstacolului.

Copilul cauta sa se ridice in picioare. Poti sa-I pregatesti un mic traseu pe care el va trece de la mersul in picioare la cel in patru labe. Aseaza perne, scaune, taburete. El va cauta sa ajunga la tine.

Importanța jocului cu bebelușul: baza increderii in sine

Bebelusul este la inceputul unei mari descoperiri: bucuria jocului. Chiar de la inceput, jocul este pentru el o continuare fireasca a dragostei cu care este inconjurat. Jocul cu parintii lui sau cu cei din jur il stimuleaza si ii confera siguranta. De aceea, fiecare mamica sau tatic trebuie sa isi faca zilnic timp, macar un sfert de ora, special pentru joc cu bebelusul lor.

Dar, atentie, nu e cazul sa-l antrenăm intensiv pentru a-i ameliora performanțele pentru există riscul de a-l suprastimula. Iata cum va puteti juca cu el in primul an de viață.

Să nu suprastimulăm bebelușul

Atentie insa, nu e cazul sa-l antrenam intensiv pentru a-i ameliora performantele pentru exista riscul sa il suprastimulam – citeste aici despre bebelusul suprastimulat.

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi.

Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are o etapa in dezvoltarea sa in care plange mai mult. Aceasta variaza – la bebelusii nascuti la termen apare in jurul varstei de 6 saptamani, in timp ce la cei prematuri se manifesta pe la 12 saptamani cititi in continuare 8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*