Toamna eu număr iubirea în frunze

Toamna eu număr iubirea în frunze

 

  • Ce anotimp îţi place?
  • Varaaaaaa…. Iarnaaa….Primăvaraaa….

 

Zeci de guriţe de copii rostesc fiecare pe vocea lui, în mijlocul clasei, ce anotimp le place cel mai mult.  Doamna educatoare frumoasă ca de obicei, aranjată şi cu un surâs discret stă în mijlocul lor cu ochii sclipind tainic de bucuria de a-i vedea alături ca în fiecare zi.

Doar un copil bălai cu ochii căprui stătea nehotărât fără să spună nimic, iar guriţa cu buzele strânse tare îi închideau cuvintele. Doamna îl zări în treacăt cu colţul privirii şi parcă-i ghici frământarea, poate şi dupa palmele strânse pumn ca un boxer gata să expodeze într-un ring imaginar.

  • Marius ?

 

Clasa amuţi brusc şi zeci de ochi se îndreptară ca la un semn spre baieţelul bălai.

 

  • Marius, tie ce anotimp îţî place cel mai mult?
  • Toamna dommnă.

 

Se auziră câteva chicote înfundate.

  • Ce îţi place la toamnă aşa de mult?

 

Dar nu a mai venit nici un răspuns. Poate s-a timorat, poate nu a ştiut cum să răspundă, poate i-a fost ruşine să nu râdă ceilalţi copii de el. Stiu însă că de fiecare dată când ieşea de la grădiniţă părăsea aleea şi se arunca in cel mai mare maldăr de frunze uscate găsit sub copacii din parc. Si stătea aşa minute întregi mirosind frunzele uscate, cu ochii spre cer urmărind fiecare frunză care cădea din ramurile tot mai golaşe ale copacilor şi în fericirea lui le iubea tainic fără să spună nici un cuvinţel.

De atunci, toamnă după toamnă eu număr iubirea. O număr în frunze.

Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.

About Author

Marius Pernes

Marius este moderator-senior la Desprecopii.com de peste 15 ani timp in care a sfatuit si indrumat mii de parinti. Marius este mediator certificat si are mai multe cunostinte juridice si financiar-contabile. Marius este tatal a doua fetite minunate.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*