Steluta mamei mele!

Steluta mamei mele!

A fost o duminica ploioasă. Cu toate acestea am primit un telefon de dimineaţă iar de la capătul celălalt mama imi spune:

  • Mao (aşa îmi zic prietenii de mic copil) vin azi la tine.
  • Bine mama, hai!

Si pe la 11 a apărut. Mă uit la ea, glumind şi văd cum anii au trecut şi peste ea. Se aşează ea oftând în fotoliu şi îmi spune:

  • Am făcut comandă la o pizza!

Eu zâmbesc discret, o trag usor de urechea dreaptă şi răspund scurt:

  • La mulţi ani mama! în timp ce-i strecor un album cu poze în palmele ce îmi cuprinseseră capul sărutându-mi obrajii.

Se uită ea mirată apoi se aşează înapoi în fotoliu uitându-se pe poze

  • Când l-ai făcut? mă întrebă mirată
  • Acum, de câteva zile.

Si în timp ce răsfoia pozele mă gândeam tăcut la cei 75 de ani ai ei, din care 51 petrecuţi împreună. Si că vreau, că nu vreau azi 20 ianuarie 2019, femeia din viaţa mea împlinea fix 75 de ani de viaţă, fix 10 ani de când şi-a înmormântat soţul si 1 an fără un pic de când si-a petrecut la groapă unul din cei trei băieti.

Mă uit, o iubesc în taină şi mă întreb în gând de ce a trebuit să aibă acest destin? Îi zâmbesc dar sufletul îmi urlă zănatic fără să-I dau voie, iar faţa mea este aceeaşi, zâmbitoare implacabilă pentru că nu vreau nici măcar o secunda să-mi trădez durerea tăcută.

  • La mulţi ani, mamă!

Spun de această dată în gând în timp ce ochii ei îmbătrâniţi şi obosiţi de soartă sclipesc uşor, lăsându-mă să zăresc ca de atatea ori  steluţa ei, steluţa mamei mele.

Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.

About Author

Marius Pernes

Marius este moderator-senior la Desprecopii.com de peste 15 ani timp in care a sfatuit si indrumat mii de parinti. Marius este mediator certificat si are mai multe cunostinte juridice si financiar-contabile. Marius este tatal a doua fetite minunate.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*